Alfo Ivanausko idėjos stilingoms vasaros iškyloms

Alfas Ivanauskas / Asmeninio archyvo nuotr.
Alfas Ivanauskas / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-08-03 10:55
AA

Atėjus atostogų metui kyla neišvengiamas noras pabėgti į gamtą ir visą mėnesį gerai pavasaroti. Jei ruošiatės atostogoms ar tiesiog planuojate savaitgalį su draugais, pasinaudokite Alfo Ivanausko idėjomis, kaip vasarą praleisti itin stilingai.

Šio sezono virtuvės mados tendencijas Alfas su komanda pristatė leidinyje „Žinutė butelyje“.

Natūralumas – naujas prabangos ženklas. Šią vasarą lyderio pozicijas išlaiko natūralumas, kuris jau tapo tikru prabangos ženklu. Tad kaime užaugintas krapas, agurkas arba netaisyklingos formos morka yra patys madingiausi vasaros patiekalų ingredientai.

Taip pat skaitykite: Rugpjūčio mėnesio taroskopas: prognozės pagal gyvenimo kelio skaičių

Vasaros hitas – mango. Šiais metais, kaip ir pernai, išlieka populiari ant grotelių kepta žuvis ir skirtingi jos paruošimo būdai. Dominuoja azijietiškos virtuvės motyvai, todėl marinuoti siūlyčiau naudojant imbierą, citrinžoles, kalendrą, žaliųjų citrinų sultis.

O pagrindinis šio sezono vaisius – mangas. Iš jo galite ruošti gardžius padažus, jei mėgstate aštriau, paskaninkite aitriosiomis paprikomis. Mango vaisius galite kepti su lašiša, krevetėmis, vištiena. Vaisiaus lupti nereikėtų – supjaustykite gabaliukais ir kepkite ant iešmelių. 

{recipe|987}
{recipe|1484}
{recipe|3776}

Stilinga virtuvė gamtoje. Jei ruošiatės iškylai gamtoje, pirmiausia pagalvokite apie iškylos krepšius – jie tikrai pravers. Aš stengiuosi praktiškai visą iškylos maistą pasiruošti namuose. Tam puikiai tinka užsukami stiklainiai nuo uogienių, juose galite ruošti ir vežtis įvairias salotas.

Taip pat skaitykite: Norite plokščio pilvo? Stebuklingo gėrimo receptas

Sūrį, duoną, vynuoges galite suvynioti į laikraštį – tai taip pat atrodo stilingai. Desertui visuomet tiks šviežios uogos ir vaisiai. Nepamirškite ir duonos gaminių, kuriuos galite patiekti su naminiais daržovių čatniais, figų pasta ir mėgstamu sūriu.

Sezono šaukliai – šparagai ir ridikėliai. Jūsų draugai tikrai bus nustebinti, jei prie vyno pasiūlysite užkandžių su sezono „šaukliais“ – ridikėliais, šparagais ar smidrais. Mūsų komanda siūlo originalius receptus – nuo ridikėlių su humusu iki omleto su smidrais. Juos paruošti labai paprasta, o ant stalo jie atrodo labai originaliai!

{recipe|155}
{recipe|4285}

Vasaros bare – vaisių kokteiliai. Iškylai siūlau rinktis vyną arba alų, nes jie dera su ant grilio keptais patiekalais. O vakarėlių metu vasarą iš raudonojo vyno, sulčių, pjaustytų vaisių ir uogų galite paruošti skirtingus punšus ir sangrijas. Nepamirškite pridėti daug ledukų!

„VMG“ šią vasarą siūlo net septynis populiariausių kokteilių receptus, kuriuos labai paprasta pasigaminti namuose – visas idėjas rasite leidinyje „Žinutė butelyje“.

Dėmesys užkandžiams. Originaliai paruoštas užkandis gali puikiai pakeisti pagrindinį patiekalą ir atskleisti gėrimų skonį. Prie viskio puikiai tinka svogūnų džemas su sausainiais, meduje marinuotos krevetės ar kepinti migdolai su prieskoniais. Išbandykite naujoves – vasaros atostogų metu laiko improvizacijoms turime į valias!

{recipe|3988}

„Žinutė butelyje“ receptas: Antiena su artišokų ir pipirų kremu

2  asmenims reikės:

  • 400 g antienos krūtinėlės,
  • 4–5 šaukštų artišokų ir pipirų kremo „Ortomio“,
  • mėgstamų salotų,
  • druskos, pipirų,
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus „Farnese“.

Gaminimas:

  1. Antienos krūtinėlę pabarstykite druska bei pipirais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  2. 6–8 min. kepkite 180 laipsnių orkaitėje.
  3. Patiekite su artišokų ir pipirų kremu bei mėgstamomis salotomis.