Alfas Ivanauskas atskleidė sveikesnio picos pado receptą

Alfas Ivanauskas / VMG nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-10-07 12:12
Jei dar nė karto nesate gaminę picos namie, o visada renkatės ją valgyti mieste arba užsisakote jau paruoštą į namus, atėjo metas jai įžengti į jūsų virtuvę.

„Pica, kaip ir bulviniai blynai, yra visiška mano silpnybė. Dažnai žmonės vengia picos dėl jos pado. Todėl šįkart mano užduotis buvo sukurti jį sveikesnį – tam panaudojau pilno grūdo miltus“ , – sako Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas.

Jis taip pat pataria ant picos dėtį kietą arba mocarelos rūsį, ne fermentinį. Vietoje trintų pomidorų kartais galite naudoti grietinę ar tepamą varškės sūrelį.O jeigu dedate labai mažus mėsos gabaliukus, nebūtinai juos dėkite keptus.

„Išsaugokite drėgmę – tiek mėsoje, tiek picoje. Vytintą kumpį irgi dėkite tik ant iškeptos picos su žalumynais. Kitu atveju kumpis praras savo skonį ir taps sūriu bei sugadins picą“, – pataria A. Ivanauskas.

Picos receptas
Picos receptas

Pica su vynuogėmis ir antiena

Jums reikės:

½ pakelio sausų mielių

200 g viso grūdo speltos miltų

100 ml vandens

1 šaukštelio druskos

1 šaukštelio cukraus

100 g graikiško jogurto

50 g tepamo pelėsinio sūrio

50 g obuolių tyrės

20–30 g kietojo sūrio

150 g besėklių vynuogių

50 g marinuotų svogūnų

6–8 riekelių vytintos parūkytos antienos filė

Saujelės gražgarsčių

Kaip pasigaminti:

  1. Mieles sumaišykite su viso grūdo speltos miltais, šiltu vandeniu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.
  3. Suformuokite picos paplotį. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.
  4. Sumaišykite jogurtą, pelėsinį sūrį ir obuolių tyrę. Patepkite tešlą šiuo padažu, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio ir sudėliokite vynuogių puseles. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps – apie 15 min.
  5. Ant iškepusio papločio sudėliokite marinuotus svogūnus, antienos riekeles ir gražgarstes. 

Naujausi straipsniai