Akvilė Kavaliauskaitė: „Pagaminau pyragą per minutę, suvalgiau dar greičiau“

„Brownies“ pyragas
Autorius: System
Publikuota: 2015-05-19 15:08
Į mikrobangų krosnelę įkišau pakelį sviesto ir nustačiau, kad šiltų 30 sekundžių. Į dubenį įmušiau du kiaušinius, įpyliau pusę stiklinės pieno, atplėšiau dėžutę „Bauckhof“ ruošinio „Brownies“ pyragui su šokolado gabalėliais. Miltelius subėrusi į dubenį, užpyliau jau ištirpusiu sviestu ir išmaišiau. Tada ištiesiau formą kepimo popieriumi, supyliau masę. Viskas! Pyragui paruošti sugaišau lygiai vieną minutę.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Belaukdama, kol iškeps, perskaičiau etiketę: be glitimo, ekologiškas. Tai dar vienas produktas, kurį man pasiūlė išbandyti Livinn.lt. 

Iš mišinių niekada per daug nesitikėjau. Kažkada, kai tik jie atsirado prekybos centruose, su draugais išbandėme mišinį cepelinams. Pasijautėm lyg valgydami muilą. Nuo tos dienos nesu pirkusi jokio mišinio. Pyragas iš pakelio – paskutinis daiktas, kurį būčiau gaminusi. Bet Livinn.lt primygtinai siūlė. Jie žino, kad nors ir sutikau dalyvauti jų ekologiškame bandyme, teigiamai visko vertinti nesiruošiu, todėl stengiasi duoti viską, ką turi geriausio. 

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Lygiai po 25 minučių ištraukiau kepinį iš orkaitės. Paragavau ir supratau – tai geriausias patiekalas, kokį kada nors esu pasigaminusi per vieną minutę. Absoliučiai nesiskiria nuo „Brownies“, kurių teko ragauti anksčiau. Drėgnas, minkštas, su šokolado gabaliukais. Ir nors saldumynų nemėgstu, šį būčiau suvalgiusi ir visą, jei tik po antro gabalo nebūtų prabilusi sąžinė. 

Pyragą papuošiau ekologiškomis kakavos pupelėmis. Jei atvirai, tokias pupeles mačiau pirmą kartą, ir maniau, kad jas tinka valgyti vienas. Kai vieną pupelę dėl pernelyg intensyvaus skonio išspjoviau, paskambinau į Livinn.lt paklausti, ką su tomis pupelėmis veikti.

Pasirodo, jos dėl to stipraus skonio bei turtingos sudėties ir valgomos – čia toks „supermaistas“ sveikatai gerinti. Bet tinka gardinti pyragams ar troškiniams, dėti į kokteilius, sukramtyti po sočių pietų valgymui pabaigti. O sumalę, gauname natūralią kakavą su visais aliejais. 

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.


Žodžiu, nuotaikos pupelės nesugadino. Vis dar turiu galimybių jas panaudoti pagal paskirtį, ne taip kaip „Rinatura“ kukurūzų trapučius. Tai turbūt labiausiai nepatikęs produktas iš visų išbandytų. Dėl keleto priežasčių.

Pirmiausiai, dėl to, kad trapučiai ir putplastis yra tos pačios kilmės produktai. Trapučiai yra skirti pakuoti televizoriams, o ne valgyti. Taigi nereikia tikėtis, kad jų paragavęs jausiesi gerai. Tai mano subjektyvi nuomonė, o manęs ir prašė rašyti subjektyviai, todėl nieko neketinu keisti. 

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

„Rinatura“ kukurūzų trapučiai be glitimo ir riešutų patiko mano draugui. Jis sakė, kad jie nesiskiria nuo kitų jo ragautų, o gal net skanesni. Et, nemaniau, kad mudu tokie skirtingi. Ir, aišku, šis produktas yra stebuklas kiekvienam, kurio organizmas netoleruoja glitimo. Balais nevertinsiu, nes suprantu, kad produktas nėra blogas, tačiau nieko gero pasakyti negaliu. Trapučių nemėgstu iš esmės. 

Nuotaiką nusprendžiau pataisyti krekeriais. Ir man tikrai pavyko, nors perskaičiusi etiketę nieko gero nesitikėjau. Krekeriai su sezamais, bet be glitimo, pieno, kiaušinių, riešutų ar sėklų. Neįsivaizduoju, kaip be minėtų ingredientų apskritai įmanoma ką nors iškepti. 

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Šie krekeriai pagaminti Šveicarijoje ir yra tobuli kaip Ciuricho senamiestis pavasario rytą. Nesaldūs, trapūs, sodraus skonio. Galima valgyti vienus arba su kokiu nors užtepu. Po bandymo – dešimt balų ir dar vienas produktas į nuolatinį prekių krepšelį. 

Praėjo jau dvi savaitės ekologiško gyvenimo ir kol kas nesikankinu. Sunkiausia išvengti įprastų maitinimo įstaigų. Tačiau eksperimentas jau netrukus baigsis, ir tada galėsiu ekologiškus produktus derinti su kitokiais. Nes po daugiabučio langu užsiveisti ekologinio ūkio dar neketinu. 

Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, už teksto turinį atsakingas partneris.

Naujausi straipsniai