Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Žurnalo „Mada ir maistas“ pristatyme apsilankiusi Monika Dirsytė: „Moteris pirmiausia turi būti įdomi“

Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr. / Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

Antradienio vakarą dizainerė Julija Janus pakvietė į ketvirtojo leidinio „Mada ir maistas“ numerio pristatymą. Šįkart leidinyje vizualiai perteiktas „Julia Janus“ rudens-žiemos drabužių kolekcijos „Atspindžiai“ ir trijų inovatyvių restoranų šefų bendradarbiavimas. Renginio nepraleido ir madai bei geram maistui neabejinga menininkė Monika Dirsytė. Žmonės.lt mergina tikino tarp šių sričių įžvelgianti panašumų.

Pristatyti naująjį leidinio „Mada ir maistas“ numerį dizainerė Julija Janus nutarė pačiame Vilniaus centre.

Pasikvietė kompanijos: gerą nuotaiką pristatymo metu užtikrino Viliaus Tamošaičio-Gerai Gerai sukurtas garso takelis, naujosios dizainerės kolekcijos inspiruotus užkandžius svečiams gamino restorano „Uoksas“ virtuvės šefas Artūras Naidenko. 

Svečių susirinko daug: pristatymo nepraleido grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas su žmona Vilija, aktorė Justė Zinkevičiūtė, prodiuseris Gediminas Jaunius, modelis Rasa Ciūnė, režisierius Oskaras Koršunovas su savo mūza Monika Dirsyte ir kiti. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julijos Janus leidinio „Mada ir maistas“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julijos Janus leidinio „Mada ir maistas“ pristatymo akimirka

Maistas ir mada – panašu

Nors iš pirmo žvilgsnio maistas ir mada, kuriuos gretina Julija Janus, galėtų atrodyti visai nesuderinami, anot M.Dirsytės, bendrumų čia yra.  

„Jungti maisto ir mados temas man atrodo šauni idėja. Abu dalykai reikalauja estetikos, gero skonio. Čia yra panašumų“, – tikina menininkė.

Pati Žmonės.lt ji papasakojo apie savo požiūrį į šias sferas. Pavyzdžiui, kokį maistą M.Dirsytė deda ant savo stalo?

„Visada mėgau skanų maistą. Man patinka gerai pagaminti patiekalai, vertinu kokybišką virtuvę. Labai mėgstu ir mamos pagamintą maistą. Nevalgau neskanaus, nekokybiško maisto. Nebūtinai tai, ką valgau, turi būti labai brangu ar ypatinga. Jei kotletai gerai pagaminti, visada rašau 10 balų! Labai mėgstu paragauti kitokį, neįprastą maistą. Kartais net tai, ko kiti nedrįstų...

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Dirsytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Dirsytė

Jei kas pasiūlytų suvalgyti tarakoną, matyt, ir suvalgyčiau – man būtų labai įdomu! Mėgstu ragauti, domiuosi maistu ir, pasitaikius progai, pabandau naujus receptus“, – šypsosi.

Ar ji kada nors laikosi dietos? „Turbūt visos moterys kartais stengiasi prisilaikyti, prižiūrėti save. Konkretaus rėžimo neturiu, o ir nedraudžiu sau kažko valgyti. Bet svarbu jausti saiką... Taip pat stengiuosi mažiau valgyti vakarais“, – atvirauja. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Dirsytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Dirsytė

O kalbėdama apie madą M.Dirsytė svarsto, kad ne drabužiai yra svarbiausia: „Pirmiausia moteris turi būti įdomi, o visa kita seka po to. Kitkas tėra papildiniai... Taip, moteris gali gražiai rengtis, turėti tam talentą. Tada mes žiūrėsime ir žavėsimės. Tačiau tuo pat metu žmogus gali visiškai nesureikšminti drabužių, bet būti įdomus savo veikla... Man visada įdomiau tai, ką žmogus daro gyvenime. Drabužiai yra tik asmenybės papildinys.“

Savo stilių ji apibūdina trumpai: „Apie drabužius ir nuosavą stilių galvoti pradėjau neseniai – daugiausia mąstau apie savo kūrybą... Man labiausiai patinka kasdienis, paprastas stilius – koks nors švarkas, džinsai, marškinėliai, „sunkesni“ batai... Mėgstu laisvą stilių. Jis gali būti ir kiek elegantiškas, bet neturiu griežtų taisyklių. Būna, kad kartais užsimanau atrodyti ir visai kitaip nei pati esu pratusi.“ 

Naujausiame leidinyje – „Julia Janus“ ir trijų šefų dialogas

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julija Janus
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julija Janus

Leidinį „Mada ir maistas“ J.Janus išleidžia kas pusmetį, jame suvienija madą ir kulinariją: žinomus šefus kviečia kurti patiekalus, derančius prie pasiūlyto drabužio.

Naujausiame, ketvirtame, leidinio numeryje vizualiai perteiktas „Julia Janus“ rudens-žiemos drabužių kolekcijos „Atspindžiai“ ir trijų inovatyvių restoranų šefų bendradarbiavimas. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizainerė Julija Janus pakvietė į mados ir maisto žaidimams skirtą vakarą

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt