Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Rūta Mazurevičiūtė pagamino lietuvišką picą: naudojo pyragą, sūrį, daržovių ir naminę dešrą

Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr. / Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

„Mis Lietuva 2013“ Rūta Mazurevičiūtė pirmajame Lietuvoje maisto kultūros festivalyje „Skanaus“, vykstančiame Kauno Rotušėje, publikai pademonstravo, kaip ji namuose gamina lietuvišką picą. Ingredientus tituluotai gražuolei padovanojo ūkininkai, pagrindinėje miesto aikštėje pristatantys šių metų derlių.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė

Pyragas, kelių rūšių sūriai, daržovės, naminė dešra – viso to picą ruošusiai R. Mazurevičiūtei prireikė sukantis gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje, įrengtoje didžiulėje scenoje greta rotušės pastato. Jai talkino TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Prieš keletą dienų VDU gavau teisės magistro diplomą. Po oficialios šventės su artimaisiais vykome pietauti į... piceriją. Šeimyninę picą užsisakėme ne vieną. Mėgstu šį valgį su įvairiais ingredientais“, – sakė R. Mazurevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisės mokslų diplomą gavusią Mis Lietuvą Rūtą Mazurevičiūtę sveikino artimieji ir širdies draugas

Ji niekuomet neatsisako ir mamos gamintų cepelinų. Taip pat mėgsta bulvytes fri. Gražiausiai Lietuvos mergina neabejoja, kad toks maistas turi įtakos figūrai, todėl jo nereikėtų padauginti.

„Kalorijų perteklių sudeginu sportuodama. Bėgioju, einu į sporto salę, savanoriauju krašto apsaugos sistemoje“, – sakė R. Mazurevičiūtė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

R.Mazurevičiūtei svarbu, kad patiekalas būtų skanus, lengvai paruošiamas, paprastas ir sveikas. Prie tokių ji priskirtų būtent virtą vištieną, paruošiamą su žaliomis salotomis, pagardintomis tik alyvuogių aliejumi.

Įprastai gražuolės maisto planas yra gana panašus. Ryte ji skanauja košę, per pietus – salotas ir vištieną, vakare – kiaušinienę.

R.Mazurevičiūtė teigė rytų negalinti įsivaizduoti būtent be košės. Ją ji įprato valgyti per karines pratybas, kuriose dalyvauja kaip savanorė. Krašto apsaugos sistemai gražuolė priklauso trejus metus. Pratybos ir mokymai rengiami kelis kartus per mėnesį. Į treniruotes ji išvyks birželio 23-ąją. Dar sykį mokymai vyks liepos 7 dieną. Abu kartus pratybos truks beveik po savaitę.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Sandra Daukšaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ir Andrius Žiurauskas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Sandra Daukšaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ir Andrius Žiurauskas

Maisto festivalyje – gausybė pramogų

Pirmasis maisto kultūros festivalis „Skanaus“, kuriame ir dalyvavo R. Mazurevičiūtė, Kauno Rotušės aikštėje vyksta dvi dienas. Jo metu vyksta mugė, koncertas, maisto gaminimo pamokos, dietologų konsultacijos, seminarai apie maisto kultūrą.

Taip pat filmuojama televizijos laida „Virtuvės istorijos“. Šįvakar joje R. Mazurevičiūtę pakeis renginių vedėjas ir televizijos veidas Dainius Martinaitis, gaminsiantis žuvį.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt