Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Ruslano Bolgovo receptas Motinos dienai – „Tulpės“ lėkštėje

Patiekalas iš vištienos sparnelių petelių
Asmeninio albumo nuotr. / Patiekalas iš vištienos sparnelių petelių
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

Artėjant Motinos dienai susimąstome, kuo nustebinti savo mamas ir močiutes. Gražiausios gėlių puokštės, kvietimai į koncertą ar pasivaikščiojimas parke, išradingi rankdarbiai ir kitos malonios staigmenos – taip stebiname savo mamas. Tačiau sutikite – gardūs pietūs su originaliais patiekalais patiks kiekvienai mamai.

Asmeninio albumo nuotr./Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas
Asmeninio albumo nuotr./Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas Motinos dienos proga siūlo nustebinti ne tik gyvomis gėlėmis, bet ir žiedais ant pietų stalo. Meistras siūlo receptą iš vištienos sparnelių petelių „Tulpių“.

„Tulpė – viena gražiausių pavasarį žydinčių gėlių. Daugybės įvairių spalvų ir formų tulpės sužavės kiekvieną, – pasakoja Ruslanas Bolgovas, – Motinos dienos proga kviečiu pagaminti itin pavasarišką patiekalą iš vištienos, pagardintą mėtų natomis, šilumos suteikiančiu imbieru, patiektą su spalvingomis daržovėmis.“

Apelsinų džemas, kurį virtuvės meistras siūlo naudoti ruošiant marinatą, primena Italiją. Šioje šalyje, pasak Ruslano Bolgovo, gaminami skaniausi patiekalai, tad šilto skonio vištienos patiekalas trumpam nukels jus į šią šalį. 

„Juk skaniausius patiekalus gamina mamos, todėl šią dieną jūs nustebinkite jas, – teigia virtuvės šefas, – Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas...“

Pavasarinė skonių paletė su vištienos sparnelių petelių „Tulpėmis“ 

Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas 4 porcijoms:

Patiekalui paruošti reikės:

Vištienos sparnelių petelių „Tulpių“, 1 kg

Marinatui paruošti reikės:

Apelsinų džemo, 100 g.
Šviežios mėtos,  10 g.
Česnako,  30 g.
Čili pipiriuko, 1 vnt.
Druskos,  10 g.
Saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus,  30 ml.
Imbero šaknies, 30 g.

Garnyrui paruošti reikės:

Šviežių spalvotų daržovių: agurkų, ridikėlių, pomidorų, morkų

Gaminame marinatą:

Visus marinatui skirtus ingredientus sudedame i smulkintuvą ir sumalame iki vientisos mases.  Paruoštą marinatą supilame ant vištienos sparnelių petelių  „Tulpių“ ir palaikome per naktį šaldytuve (galima marinuoti ir tą pačią dieną, tik reikėtų palaikyti 3-4 val.)

Gaminame patiekalą:

Pamarinuotas „Tulpes“ kepame  25 min. 180 C temperatūroje. Patiekti rekomenduojama su plonai supjaustytomis spalvotomis daržovėmis: agurkų juostelėmis, ridikėlių griežinėliais, pomidorų skiltelėmis, įvairių spalvų morkų bei burokėlių griežinėliais, na ir žinoma valgomosiomis gėlėmis: begonijomis, našlaitėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Patiekalas iš vištienos sparnelių petelių
Asmeninio albumo nuotr./Patiekalas iš vištienos sparnelių petelių

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt