Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą

Rekordiniame mėsainių festivalyje Vilniuje burgerių skanavo ir Vaidas Baumila

Vaidas Baumila
Andrey Motorichev nuotr. / Vaidas Baumila
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

Prieš trejus metus Vilniuje kilusi gurmaniško burgerio banga pasiekė apogėjų. Daugiau kaip 4500 suvalgytų burgerių ir per 6000 apsilankiusių žmonių – tai ketvirtadienį įvykusio pirmojo „Vilnius Burger Fest“ statistika. Lankytojai graibstė ir klasikinius burgerius, ir tokius egzotiškus kaip arklienos ar ledų.

Norintys paragauti skaniausių sostinės burgerių vilniečiai ketvirtadienio vakarą rinkosi į „Piano Man Outside“ vasaros terasą.

Progos nepraleido ir garsūs žmonės – Vaidas Baumila, taip pat Valerijus Gigevičius.

Čia vieni geriausių Vilniaus restoranų ir barų susivienijo, norėdami parodyti, kad gurmaniškas burgeris yra patiekalas, į kurio sukūrimą dedamos didelės kulinarijos profesionalų pastangos. 

Šios pastangos festivalyje atsipirko su kaupu – į festivalį neskubėjusius lankytojus pasitikdavo frazė „viską pardavėme“. Kai kurie dalyvių siūlomi burgeriai buvo išpirkti per pirmas dvi renginio valandas, o dauguma išjungė kepsnines gerokai iki numatytos festivalio pabaigos.

„Gurmaniškam burgeriui reikia laiko tiek jam atsirasti, tiek ir juo mėgautis. Nuostabu, kad Vilniuje yra tiek daug žmonių, suprantančių, kas yra kokybiškas maistas, vertinančių virtuvės šefų pastangas, ir dėl to galinčių stovėti didžiulėje eilėje karščiausią vasaros dieną", – sakė festivalį organizuojančio restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

„Vilnius Burger Fest“ dalyvavo devyni Vilniaus restoranai ir barai, keliantys gurmaniško burgerio tradicijų vėliavą: „Boom! Burgers“, „Burger Geek“, „Drama Burger“, „Indie Bar“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Piano Man“ ir „Sofa De Pancho“. Netradicinius burgerius su itališkais gelato ledais ruošė „Sweet Morello“. 

Andrey Motorichev nuotr./„Vilnius Burger Fest“ akimirka
Andrey Motorichev nuotr./„Vilnius Burger Fest“ akimirka

„Po šio festivalio galime drąsiai sakyti, kad Vilniuje įvyko maža maisto kultūros revoliucija. Tiesą pasakius, nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug žmonių, bet tai mus tik įkvėpė jau dabar planuoti kitų metų burgerių festivalį“, – sakė organizatorių atstovas Žilvinas Stumbras.

Festivalio dalyviai lankytojus vaišino tiek savo įprastais, tiek ir festivaliui specialiai sukurtais burgeriais. Čia buvo galima aptikti burgerių su devynias dienas ruošta pastrami mėsa – savaitę marinuota, vėliau rūkyta ir dvi dienas virta žemoje temperatūroje, itin plonai pjaustyta jautiena. Dalyviai taip pat siūlė burgerius su šlapiuoju būdu brandintos „Angus“ veislės jautiena, rūkytuose pipiruose marinuota jautiena, taip pat lašiša ar Lietuvoje dar neįprasta arkliena. 

Andrey Motorichev nuotr./Valerijus Gigevičius ir Eglė Jackūnaitė
Andrey Motorichev nuotr./Valerijus Gigevičius ir Eglė Jackūnaitė

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt