Patiekalai iš agurkų

Agurkai / Fotolia nuotr.
Agurkai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-07-12 17:00
AA

Agurkai – puikiausia daržovė, kuri bet kokiam patiekalui suteikia lengvumo ir gaivos. Dabar agurkų, nors verste versk, tad metas su jais ruošti įvairiausias salotas ir užkandžius.

Rytietiškos salotos

Rytietiškos agurkų salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: pusės kininio kopūsto, didelės morkos, po raudoną ir geltoną saldžiąją papriką, 4 trumpavaisių agurkų, mažo indelio kukurūzų, pluoštelio šviežių petražolių šakelių.

Užpilui: kelių šviežių mėtų lapelių, 2 šaukštų sezamų sėklų, šaukšto citrinos sulčių, 3 šaukštų aliejaus, pagal skonį aitriosios paprikos, šaukšto klevų sirupo.

  • Agurkus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kuo ilgesniais šiaudeliais.
  • Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais.
  • Morką nuskuskite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Kopūstą smulkiai supjaustykite.
  • Kukurūzus labai gerai nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Visas daržoves berkite į gilų dubenį, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite nuskabytus ir, jeigu reikia, pasmulkintus petražolių lapelius.
  • Paruoškite užpilą: mėtas smulkiai sukapokite, sezamų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Iš aliejaus, citrinos sulčių ir medaus išplakite padažą, į jį berkite aitriosios paprikos, sezamų sėklų, viską gerai išmaišykite, užpilkite ant salotų. Prieš patiekdami salotas palikite bent 20 min. pastovėti.

Su feta ir riešutais

Salotos su agurkais ir feta / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: saujelės įvairių salotų lapelių, 6 agurkų, 300 g fetos, pusės stiklinės kedrinių pinijų, pagal skonį druskos, pipirų.

Padažui: indelio graikiško natūralaus jogurto, šaukšto citrinos sulčių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, česnako skiltelės, saujelės šviežių baziliko lapelių, šaukštelio medaus, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Salotas nuplaukite, nusausinkite.
  • Agurkus nuplaukite, supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais.
  • Kedrines pinijas (jas galite keisti ir žemės riešutais) nuplaukite, nusausinkite, vis pamaišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Fetą supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve.
  • Visus salotų komponentus sumeskite į dubenį.
  • Baziliko lapelius smulkiai sukapokite.
  • Česnaką sukapokite arba sutraiškykite česnakų spaustuvu.
  • Nedideliame indelyje sumaišykite aliejų, jogurtą, medų, citrinos sultis, berkite bazilikų lapelius, pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  • Gautu padažu apliekite daržovių salotas, pagal skonį pasūdykite ir išdalykite į kelias lėkštes.

Salotos su lašišomis

Salotos su lašiša / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: gūžės romaninių salotų, 2 ilgavaisių agurkų, 400 g lašišų filė, ryšulėlio svogūnų laiškų, pagal skonį citrininių pipirų.

Užpilui: nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, 2 šaukštų austrių padažo, šaukštelio rudojo cukraus, pusės apelsino sulčių, šaukšto citrinos sulčių, 2 skiltelių česnako.

  • Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, patroškinkite garuose, tada išskirstykite nedideliais gabalėliais, išimkite visus kaulus, nulupkite odą ir atvėsinkite.
  • Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  • Išėmę iš šaldytuvo išdėliokite į kelias lėkštes, ant viršaus berkite lašišų gabalėlių, kapotų svogūnų laiškų, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Paruoškite užpilą: imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  • Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
  • Iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite su austrių padažu, citrinų sultimis, cukrumi.
  • Paruoštu užpilu gausiai apšlakstykite salotas ir patiekite.

Agurkų salotos su svogūnais

Jums reikės: 600 g didesnių agurkų, 2 raudonųjų svogūnų, po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos ankšties ir imbiero šaknies, pagal skonį druskos, maltos saldžiosios paprikos.

Padažui: poros saujų krapų, saujos svogūnų laiškų, šaukšto citrinos sulčių, 2 šaukštų ekologiškos jogurtinės grietinės, šaukštelio medaus, pagal skonį druskos.

  • Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išvalykite ir smulkiai sukapokite.
  • Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve arba sukapokite.
  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat susmulkinkite nuplautus ir pusiau perpjautus agurkus.
  • Viską sudėkite į gilų dubenį ir gerai išmaišykite. Užberkite rupios druskos, perdėkite daržovių ir prieskonių mišinį į kiaurasamtį, uždenkite ir palikite pastovėti. Po valandos daržoves perliekite šaltu vandeniu, labai gerai nusausinkite ir išdalykite į kelis dubenis, ant viršaus užberkite truputį krapų.
  • Padažui visus nurodytus komponentus iki vientisumo susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba kokteilių plaktuvu ir pagamintą patiekite atskirame indelyje.
{recipe|1565}
{recipe|1771}
{recipe|2655}
{recipe|2665}
{recipe|3439}
{recipe|3458}
{recipe|4574}
{recipe|4975}
{recipe|5097}
{recipe|5189}
{recipe|5438}
{recipe|5508}