Agnės Bastienės obuolių ir kriaušių pyragas: šeimos vyrai jį vertina puikiai

Žmonės.lt fotomontažas / Asmeninio archyvo nuotr.
Žmonės.lt fotomontažas / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-09-25 19:50
AA

Antrojo vaikelio besilaukianti dainininko Deivido Basčio žmona Agnė Bastienė obuolių ir kriaušių sezonu siūlo pasigaminti trupiniuotį su riešutų sviestu. Receptą išbandžiusi moteris tikina, kad šeimos vyrai džiaugiasi ir jos pastangas virtuvėje vertina kuo puikiausiai.

Obuolių ir kriaušių trupiniuotis su riešutų sviestu

Obuolių pyragas / Asmeninio archyvo nuotr.
Obuolių pyragas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pagrindui reikės:

2 kiaušinių;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukšto grietinės;

2 šaukštų riešutų sviesto;

Nepilnos stiklinės miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminame: Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite grietinę, riešutų sviestą ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Plonai paskleiskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Įdarui kubeliais supjaustykite 3-4 obuolius ir 1-2 kriaušes, pabarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Suverskite viską ant tešlos ir gaminkite trupinius pyrago viršui.

Trupinių gaminimas:

Reikės:

100 g. sviesto ir pusės stiklinės cukraus;

Stiklinės miltų.

Gaminame: Viską minkykite rankomis, kol gausis smulkių trupinių masė. Užklokite jais visą pyragą, pabarstykite cinamonu ir kepkite apytiksliai 40 minučių 180-190 laipsnių temp. Patiekite su ledais, uogomis, grietinėle ar karštu šokoladu!