Paskutinės minutės idėjos: 5 pagardai keptai žuviai

Kepta žuvis su padažu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
AA

Prikepėte Kūčių ar Kalėdų vaišėms žuvies, bet nesumojate, kuo ją pagardinti? Siūlome keletą greitų pagardų idėjų. Pasiruoškite bent kelis padažus ir akimirksniu turėsite kelis skirtingus žuvų patiekalus.


► Raudonasis padažas


Reikės: didelio pomidoro, ryšelio petražolių, vidutinio dydžio svogūno, kivio, 1 arbat. š. balzaminio acto, 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.

Kaip gaminti: pomidorą nuplikykite ir nulupkite odelę. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės. Jeigu neturite jo – ne bėda: galite smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Palikite padažą valandai, o vėliau galite naudoti pagal poreikį.


► Garstyčių padažas


Reikės: citrinos sulčių, 2 valg. š. bet kokio augalinio aliejaus, 1 valg. š. garstyčių, 2 valg. š. vandens, druskos pagal skonį, vidutinio dydžio svogūno.

Kaip gaminti: visus ingredientus, išskyrus svogūną, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir sumaišykite su padažu. Galite pagardinti petražolėmis, krapais ar kitais žalumynais.


► Pagardas su grybais


Reikės: 50 g pievagrybių, didelės morkos, vidutinio dydžio svogūno, saujos džiovintų slyvų, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus kepti.

Kaip gaminti: grybus nuplaukite, morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Visus ingredientus perkelkite į keptuvę ir apkepinkite. Gautas pagardas puikiai tinka prie silkės ir keptos žuvies.


► Pagardas su džiovintais pomidorais


Reikės: 10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 2 skiltelių česnako, 2 valg. š. mėgstamų riešutų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. vyno acto, po 1 valg. š. šviežių bazilikų ir petražolių.

Kaip gaminti: sudėkite visus ingredientus į indą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės.


Riešutų užpilas


Reikės: 0,5 stikl. graikinių riešutų, 2 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. balzaminio acto, 1 svogūno, 2 valg. š. medaus, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, saujelės razinų.

Kaip gaminti: razinas nuplaukite ir šiek tiek pamirkykite vandenyje. Riešutus ir svogūnus kiek apkepinkite aliejuje ir sumaišykite su sojų padažu, balzaminiu actu, medumi ir razinomis.

Skaitykite daugiau