7 produktai, padėsiantys sulieknėti

Liekna moteris / 123RF nuotr.
Liekna moteris / 123RF nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-02 09:31
AA

Moterys niekada nebūna patenkintos savo svoriu. Palengvėti bent keliais kilogramais, ko gero, neatsisakytų nė viena. Kaip tai padaryti be alinančių dietų ir treniruočių? Kasdienį racioną papildykite šiais riebalus tirpdančiais ir medžiagų apykaitą spartinančiais produktais.

Ciberžolių milteliai labai veiksmingi, norint palaikyti idealų kūno svorį. Juose esantys elementai skatina tulžies tekėjimą, kuris yra labai svarbus maisto riebalų skaidymo procese. Norint sulieknėti, vieną ar kelis patiekalus per dieną gardinkite arbatiniu šaukšteliu ciberžolių.

Ciberžolėse yra ir daug antioksidantų, be to, šis augalas pasižymi antivirusinėmis, uždegimą malšinančiomis savybėmis. Taip pat šiame prieskonyje gausu baltymų, maistinių skaidulų, vitaminų C ir E, kalio, kalcio, geležies, magnio ir cinko. Tad be kūno linijų dailinimo rūpinsitės ir sveikata.

Kokosų palmių žiedų cukrus – puiki alternatyva kitiems saldikliams. Jis tinka dėti į gėrimus, desertus.

Kokosų palmių žiedų cukrus – puiki alternatyva kitiems saldikliams. Jis tinka dėti į gėrimus, desertus.

Ištirpsta žemoje temperatūroje ir nepridega, todėl labai tinka naudoti ir kepiniams.

Iš skysto kokosų žiedų nektaro gaminamame cukruje gausu naudingų mineralų ir vitaminų, taip pat geležies ir cinko. Kokoso palmių žiedų cukrus nėra filtruojamas, perdirbamas ar balinamas. Be to, jis daug mažiau kaloringas, tačiau saldumu nenusileidžia įprastam.

Spraginti kukurūzai yra populiariausias užkandis kino teatrų lankytojams bei puikus antioksidantų ir celiuliozės šaltinis, kuris padeda sumažinti blogo cholesterolio kiekį kraujyje bei palaikyti pastovų cukraus lygį. Spragintuose kukurūzuose yra didelis polifenolių kiekis. Ši antioksidantų rūšis užkerta kelią onkologinėms bei širdies ligoms.

Kukurūzus valgykite vietoj nuodėmingų bulvių traškučių, sūrių lazdelių ar kepintos duonos. Tik atminkite – spraginti kukurūzai taip pat gali virsti kalorijų bomba, jei juos be saiko sūdysite, barstysite cukrumi ar užliesite dideliu kiekiu sviesto.

Cinamono sudėtyje yra skaidulų, stimuliuojančių žarnyno veiklą. Saldaus cinamono aromatas teigiamai veikia nervų sistemą, padeda mažinti apetitą. Taip pat šis prieskonis paspartina cukraus skaidymąsi organizme ir normalizuoja skrandžio bei žarnyno veiklą. Į cinamono sudėtį įeina galybė naudingų medžiagų: cinamono eteriniai aliejai, monosacharidai, disacharidai, skaidulos, baltymai, sočiosios riebalų rūgštys, vitaminai A, B, C, E ir PP. Cinamonu galima gardinti bet kokį gėrimą ar patiekalą. Pakanka ketvirtadalio šaukštelio ir organizmas greičiau skaidys riebalus.

Avokadai yra gana riebūs (100 g šviežio avokado yra apie 160 kcal), tačiau daugiau nei du trečdalius šių kalorijų sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys, kurias organizmas naudoja kaip ilgalaikį energijos šaltinį – lėtai sudegina, o ne kaupia. Mononesočiosios rūgštys reguliuoja insulino koncentraciją, padeda išvengti alkio priepuolių, mažina potraukį saldėsiams bei miltiniams gaminiams, daug angliavandenių turintiems produktams. Negana to, avokadai yra vienas geriausių omega-9 riebalų rūgščių šaltinių. Omega-9 riebalų rūgštys efektyviai mažina blogojo ir padidina gerojo cholesterolio kiekį.

Avokadai ypač tinkami pusryčiams, juos galite naudoti vietoj sviesto (ant sumuštinių), majonezo, padažo.

Aitriosios paprikos, valgomos net nedideliais kiekiais (mažiau nei šaukštelis), padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Aštrumo raudoniesiems pipirams suteikianti medžiaga virškinimo metu pakelia kūno temperatūrą, todėl sudeginama daugiau kalorijų. Taip pat suvalgius maisto, pagardinto aitriaisiais pipirais, sumažėja apetitas – mažiau norisi riebaus, saldaus ir sūraus maisto.

Šviežiomis ar džiovintomis aitriosiomis paprikomis ypač verta skaninti vakarienę – tikrai spėsite viską suvirškinti iki miego ir nevarstysite šaldytuvo, ieškodamos ko nors užkąsti.

Brokolis – geriausias pasirinkimas lieknėjant! Žalioji daržovė turi visai mažai kalorijų, tačiau yra gausi skaidulų ir baltymų, todėl suvalgiusios ilgai jausite sotumą.
Brokoliuose daugybė vitaminų (C, K, A, PP), kalio, natrio, fosforo, kalcio, taip pat folio rūgšties, būtinos kraujui atsinaujinti, smegenų funkcijai, protinei ir emocinei sveikatai gerinti.
Suvalgyti brokolį – daug geriau, nei išgerti vitaminų tabletę ar lieknėjimo tabletę.