7 produktai, kurie didina hemoglobino kiekį kraujyje

Daržovių sultys / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-09-19 07:00
Labai dažnai hemoglobino kiekio kritimas – rimtas signalas, į kurį būtina atsižvelgti. Gydytojų teigimu, dėl per mažo jo kiekio gali išsivystyti mažakraujystė ir ne tik. Taigi, ką rekomenduojama įtraukti į mitybos valgiaraštį, kad hemoglobinas vėl būtų normalus?

1. Burokėliai. Skanaukite tiek sutarkuotų stambiąja tarka, tiek jų sulčių.

2. Morkų sultys. Išgerkite bent 3–4 stiklines per savaitę.

3. Erškėtrožių arbata su medumi. Toks gėrimas idealiai tinka artėjant šaltajam sezonui, nes  jis ne tik stiprina imunitetą, bet ir pakelia nukritusį hemoglobino kiekį kraujyje.

4. Pasitelkite žoleles: sumaišykite po 3 arbat. š. jonažolių ir ramunėlių, po 2 arbat. š. dilgėlių ir gervuogių lapų ir viską suberkite į termosą. Užpilkite žoleles verdančiu vandeniu ir palikite pritraukti. Arbatos gerkite kasdien 3 kartus po stiklinę.

5. Itin gardus būdas pakelti hemoglobino kiekį net ir mažiems vaikams: lygiomis dalimis sumaišykite graikinius riešutus, medų ir spanguoles. Kasdien skanaukite po valgomąjį šaukštą triskart per dieną.

6. Jeigu nesate vegetarai, valgykite daugiau raudonos mėsos (jautienos, veršienos), kepenų.

7. Kraujui pagerinti puikiai tinka grikiai, obuoliai, granatai, avietės.

PLAČIAU APIE ŠIĄ PROBLEMĄ SKAITYKITE STRAIPSNYJE DĖL KO NUSILPSTA KRAUJAS.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai