6 produktai, kurie padės greičiau įdegti

Kaip įdegti greičiau / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-05-16 00:00
Gražiai įdegti irgi reikia mokėti, nes vos įrudęs kūnas ir veidas šviečia sveikata ir jaunyste, o štai perlenkusios lazdą soliariumuose merginos ir moterys rizikuoja pasenti anksčiau laiko. Beje, mitybos specialistų teigimu, už gražų įdegį reikėtų dėkoti ne tik saulės spinduliams, bet ir tam tikriems maisto produktams.

 

Jei jums nesvetima sveika mityba, susikurti sau galimybę gražiai įdegti nebus sunku. Dailų atspalvį odai suteikia pigmentas melaninas, o jo gamybą paspartinti gali aminorūgštys, kurių gausu mėsoje, kepenyse, žuvyje, avokaduose, sezamų sėklose. Nuo neigiamo saulės poveikio apsisaugoti taip pat labai svarbu. Šiuo atveju pagelbėtų produktai, kurių sudėtyje yra vitamino E, seleno, betakaroteno, likopeno.

 

1. Abrikosai

Kad įdegis būtų intensyvesnio atspalvio, reikia suvalgyti bent 200 g šviežių abrikosų per dieną. Šiuose vaisiuose yra jau minėtų naudingųjų medžiagų, B, PP grupės vitaminų, geležies, fosforo, betakaroteno. Ne paslaptis, kad dar ir atsigaivinti abrikosais karštesnę dieną itin gardu, nekaloringa ir sveika. Na, o jei po ranka neturite abrikosų, galite rinktis persikus, melionus, moliūgus. Jie irgi padeda įdegti.

 

2. Morkos

Kad morkos pagražina ir išsaugo įdegusią odos spalvą, žinoma jau nuo seniausių laikų. Paslaptis slypi jau aptartame betakarotene, kurio šiose daržovėse daugiau nei su kaupu. Taigi graužkite jas, kurios ir skanu, ir sveika. Ne už kalnų jau ir šviežių morkų sezonas... Vitaminai A ir E padės išlaikyti odos stangrumą ir elastingumą. Mėgaukitės šiomis daržovėmis į sveikatą!

 

3. Varškė ir kiti pieno produktai

Juose gausu vitamino A, kuris yra nuostabus odos draugas: saugo ją nuo nudegimų, senėjimo, suteikia minkštumo, elastingumo ir pan. Taigi su saiku skanaukite varškės ir sūrio, padėsiančio pasiekti tobulą įdegį.

 

4. Pomidorai

Šviežiai prisirpę pomidorai – puikus maistas, ypač dėl likopeno, apsaugančio odą nuo pavojingų ultravioletinių spindulių, odos vėžio, B grupės vitaminų. Salotos su šiomis daržovėmis – tikras gardėsis. Tiesa, tyrimais įrodyta, kad likopenas geriausiai įsisavinamas iš termiškai apdorotų pomidorų. Tad mėgaukitės gardžia trinta pomidorų sriuba, gaminkite naminį pomidorų padažą ir pan.

 

5. Špinatai ir žalios lapinės daržovės

Būtinai įtraukite juos į valgiaraštį, tarkime, į salotas, sriubas, troškinius, tačiau užvis geriau valgyti juos neapdorotus. Špinatai padeda ir ilgiau išsaugoti dailų įdegusios odos atspalvį.

 

6. Jūrų produktai

Vitaminas D, retinolis, B grupės vitaminai, nepakeičiamos nesočiosios riebalų rūgštys ir kitos naudingosios šių produktų savybės veikia odą – gražina, jaunina ir drėkiną ją.

 

P. S. 

Žinoma,  naivu būtų tikėtis, kad tobulai įdegsite vien valgydama šių produktų. Tai tik pagalbinė priemonė. Na, o kad gražiai įdegtumėte, pirmiausia turite užtektinai laiko praleisti gryname ore, gana dažnai, bet saikingai ir tinkamu metu lepintis saulės spinduliais, nenudegti ir, žinoma, saugoti odą iš išorės veiksnių. Čia jums taip pat gali padėti natūralios priemonės. Ypač puikiai odą saugo kokosų aliejus.

Pravartu būtų atsisakyti ar bent riboti produktus, kurie laikomi gražaus įdegio priešais. Kokie jie? Tarp pagrindinių įvardijami alkoholiniai gėrimai, kava, kakava, rūkyti produktai, šokoladas ir petražolės (pastarosios tiks toms, kurios svajoja apie aristokratiškai baltą odą). 

Ji24.lt

Naujausi straipsniai