„52 kartai“ receptas: upėtakis su ožkos sūriu

„52 kartai“ upėtakis su ožkos sūriu / „52 kartai“
Šaltinis: Žmonės.lt
AA

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

Asmeninį maisto fotografijos projektą „52 kartai“ šiemet įgyvendinantis fotografas Robertas Daskevičius pristato naują fotosesiją įkvėpimui, iš kurios idėjų galės pasisemti planuojantys romantiškiausią savo gyvenimo šventę – vestuves.

Jei reikėtų išrinkti šventę, kur susirenka didžiausias būrys draugų, turbūt be abejonės tai būtų vestuvės. Todėl ši mano projekto fotosesija skirta vestuvių vakaro įkvėpimui. Nuo vietos iki dekoro, nuo gėlių iki stalo įrankių ir indų, nuo koncepcijos iki, žinoma, pačių maisto patiekalų – idėjų čia galima rasti viskam”, – sako fotografas ir kviečia paganyti akis į itin romantišką nuotraukų galeriją.

Šio karto patiekalai – šefo Jevgenij Volkov iš restorano „Apvalaus stalo klubo“ kūrinys. Kadangi fotosesijai pasirinkta erdvė miške, tad ir patiekaluose rasite miško skonių. Be to, visi patiekalai skirti tiems, kurį dievina grilių – čia ruošta viskas nuo užkandžio iki deserto. Virtuvės šefas siūlo griliuje „Big Green Egg“ rūkytą upėtakio užkandį su kiškio kopūstais, griliuje keptus ėriuko šonkaulius ir kumpį, o desertui – taip pat griliuje keptą bananą su lazdyno riešutais, šokoladu ir karamele.

Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 žymus ir aktyviai prie kulinarinio šalies gyvenimo prisidedantys virtuvės meistrai.

RECEPTAS: Upėtakis su ožkos sūriu

UPĖTAKIUI

  • 320 g upėtakio file
  • 40 g druskos
  • 400 ml vandens
  • Kiškio kopūstų

OŽKOS SŪRIUI

  • 80 g ožkos sūrio
  • 10 ml citrinos sulčių

KIAUŠINIO KREMUI

  • 6 kiaušinio trynių
  • Žiupsnelis druskos

ŽOLELIŲ PADAŽUI

  • 50 g petražolių
  • 50 g krapų
  • 100 ml aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

Kiek: 4 žmonėms Sudėtngumas: lengva

  1. Paruoškite upėtakį. File nuvalykite ir sudėkite į vandenį, sumaišytą su druska ir sūdykite 20 minučių. Pasūdytą upėtakį susukite į maistinę plėvelę ir 5 minutes palaikykite 42°C vandens vonelėje. Upėtakį rūkykite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ ant medinės lentelės 75°C temperatūroje 5-6 minutes.
  2. Paruoškite ožkos sūrio rutuliukus. Minkštą sūrį sumaišykite su citrinų sultimis ir rankomis suformuokite nedidelius kamuoliukus.
  3. Kiaušinio trynius sudėkite į indą ant garų vonelės, įberkite druskos ir maišykite, kol tryniai taps gelinės vientisos tirštos konsistencijos. Neperkaitinkite, kad neišvirtų!
  4. Į trintuvą sudėkite nuplautas petražoles ir krapus ir sutrinkite su aliejumi ir druska – gausite žolelių padažą.
  5. Į lėkštę pilkite žolelių padažo, dėkite kiaušinio trynio kremo,ožkos sūrio rutuliukų ir upėtakio. Papuoškite kiškio kopūstais.
          52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

          Skanaus!

          Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt

          Skaitykite daugiau