3 liekninamosios arbatos

Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2016-01-17 11:00
Vaistinių žolelių arbatos neturi šalutinio poveikio ir tinka beveik visiems (jei žmogus nealergiškas). Valo organizmą ir padeda lieknėti.

Tiesa, naivu tikėtis, kad sulieknėsite išgėrusi vieną kitą stiklinę. Tačiau, jeigu dažniau gersite, pavyks atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų.

Pankolių arbata

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

Pankoliai gerina skrandžio veiklą ir mažina pernelyg stiprią žarnyno fermentaciją, kitaip tariant, saugo nuo vidurių pūtimo. Specifinis pankolių sėklų skonis nedaug kam patinka, bet pankolių mišinys su kitomis kvapiomis žolelėmis išeina visai gardus.

Mišiniui imti po 1 dalį pankolių sėklų, melisų lapų, ramunėlių ir liepų žiedų, po 2 dalis juoduogių šeivamedžių žiedų ir pipirmėčių. Viską sumaišyti ir susmulkinti.

Kaip paruošti. Vienam puodeliui reikia vieno šaukšto mišinio. Užplikyti verdančiu vandeniu ir uždengus 15 min. palaikyti, kad pritrauktų.

Pipirmėčių arbata

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

Ji labai kvapi, nes pipirmėtėse gausu eterinio aliejaus. Šis malonaus skonio gėrimas ne tik gerina virškinimą, bet ir malšina alkį. Tiesa, pipirmėčių arbatą reikėtų gerti nesaldintą arba saldinti ne cukrumi, o medumi. Būtinai paragaukite pipirmėčių ir žaliosios arbatos mišinio. Labai skanu ir puikus valomasis poveikis!

Kaip paruošti. Šaukštelį pipirmėčių užplikyti stikline verdančio vandens. Po 5 min. į užpilą įberti šaukštelį žaliosios arbatos ir palaikyti dar 4 min.

Dirviniai asiūkliai

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

Dažniausiai dirvinių asiūklių nuoviras vartojamas kaip švelni šlapimą varanti priemonė. Bet svarbiausias šio augalo veiklusis komponentas yra silicis – lengvai vandenyje tirpstanti ir per virškinimo traktą pasisavinama medžiaga, gerinanti medžiagų apykaitą.

Kaip paruošti. 2 šaukštus smulkintos žolės užpilti stikline verdančio vandens ir virti 3 min. Nukaisti ir uždengus palaikyti 10 min., paskui perkošti. Gerti po stiklinę nuoviro 2–4 kartus per dieną po valgio.

Plačiau apie liekninamąsias arbatas skaitykite 2-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

Temos:

Arbata Virtuvė

Naujausi straipsniai