2022-ųjų vestuvės: festivaliai, karališkos puotos, transliacijos internete ir netikėtos vedybos

2022 metų vestuvės / BNS, asmeninio albumo, Lino Dambrausko, Nerijaus ir Gintarės nuotr.
2022 metų vestuvės / BNS, asmeninio albumo, Lino Dambrausko, Nerijaus ir Gintarės nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2022-12-31 20:59
AA

Kad ir kokio masto negandos krėstų pasaulį, meilė niekada nenustoja egzistuoti, o žmonės – jos ieškoti. Laimė suradus geriausią gyvenimo palydovą daugybę žmonių skatina meilę prisiekti prieš Dievą ir artimiausius, o kartais – tiesiog vienas kitams. Šiemet įvykusios lietuvių vestuvės – pačios įvairiausios: vieni rinkosi kuklias ir privačias ceremonijas, kiti – kelias dienas trunkančias puotas, o treti savo meilės šventes pavertė tikrų tikriausiais festivaliais. Kviečiame prisiminti 2022-ųjų vestuves, apie kurias rašė portalas Žmonės.lt.

Laiko ir sūnaus Nojaus patikrinta meilė – taip, ko gero, galima įvardyti muzikantą, buvusį grupės „Naktinės personos“ narį Arą Vėberį ir jo išrinktąją Martyną Kerbedytę siejančius jausmus. 2017-aisiais susižadėjusi pora slapta susituokė sausio 11-ąją Pasvalyje, o vos po dienos išskrido į Tailandą, kuriame šventė medaus mėnesį

„Apsigyvenome viloje ant jūros kranto, kurioje yra ir privatus baseinas, – Žmonės.lt sakė A.Vėberis. – Toje viloje galime net pasiklysti – esame dviese su vaiku, o namo dydis – 500 ar 600 kvadratinių metrų.“

Po vestuvių Martyna Kerbedytė pasirinko vyro pavardę ir tapo Vėbere.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė: po slaptų vestuvių – medaus mėnuo Tailande

Apie savo vestuves metų pradžioje paskelbė ir šokėjų pora Patricija Belousova bei Alexandras Ionelis. 2014 metų Lietuvos atstovė konkurse „Mis Visata“ už ilgamečio mylimojo slapta ištekėjo 2021-ųjų pabaigoje. Privati ceremonija įvyko Hamburge, Vokietijoje.

„Praėjusiais metais pagaliau žengėme šį žingsnį ir 2022 metus pradėjome oficialiai būdami šeima. Be galo džiaugiuosi, kad prisiėmiau Ionel pavardę. Ji ne tik nuostabi, bet ir atspindi būtent tai, ko mes siekiame: meilės kupiną bendrą ateitį“, – dalijosi šokėja, po vestuvių tapusi Patricija Ionel.

Netrukus po vestuvių šeimą papildė naujas narys – pirmagimis sūnus Noelis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šokėja Patricija Belousova ištekėjo už Alexandro Ionelio: vestuvės daug kam tapo staigmena

Patricija Belousova ir Alexandras Ionelis / Asmeninio albumo nuotr.

Sausio 22-ąją Lietuvą pamilęs italas, Vilniaus Užupyje puikiai žinomas picų šefas Federico Meschino susituokė su mylimąja Greta Lėpaite. Jauki santuokos ceremonija vainikavo ilgą draugystę – 7-ąsias metines pora paminėjo likus kelioms dienoms iki vestuvių.

„Žinojome, kad mūsų vestuvės nebus didžiulė šventė, pilna pompastikos, į kurią atvyks 100 svečių ir muzikantų... Iš tiesų, visada svajojome susituokti kokiame nors egzotiškame pasaulio kampelyje, kur būtume tik dviese, arba iškart po kuklios ceremonijos Vilniuje, išskubėti į šiltus kraštus“, – su portalu Žmonės.lt dalijosi Greta, po vestuvių pasirinkusi Meschino pavardę.

F.Meschino ir G.Lėpaitės vestuvių ceremonijoje dalyvavo artimiausi poros bičiuliai ir šeimos nariai, tarp jų ir – Federico pusseserė, influencerė Karolina Meschino. Birželį Greta ir Federico susilaukė pirmagimio sūnaus Santiago John.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje susituokė picų šefas Federico Meschino ir Greta Lėpaitė: vienu metu atšventė dvi progas

Vilniuje susituokė picų šefas Federico Meschino ir Greta Lėpaitė (28 nuotr.)
+22

Tą pačią dieną atlikėja, TV projektų dalyvė ir prezidento krikšto dukra Gabrielė Nausėdaitė Klaipėdos miesto santuokų rūmuose susituokė su aktoriumi ir renginių organizatoriumi, „Lietuvos balse“ sutiktu Simu Buziliausku. Pora tuomet vilkėjo treningus, o elegantišką aprangą paliko antrai vestuvių šventei gegužę.

Šventė su 90 svečių vyko ant Kuršių marių kranto, Svencelėje. Jų laukė tikras meilės festivalis, prabangūs dešrainiai ir bendras sutuoktinių pasirodymas. Vis tik pačiai Gabrielei ir Simui reikšmingiausia buvo ne tai.

„Būsime gal nemadingi, gal banalūs, bet santuokos palaiminimo ceremonija mums buvo svarbiausias momentas visos šventės metu“, – atsakė Simas. – Tai – vestuvių šventės esmė, abu verkėme keisdamiesi žiedais ir buvo taip gera brangių žmonių apsupty… Matėme, kad verkė ir kai kurie svečiai, ypač vyrai.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė „Lietuvos balso“ suvesti G.Nausėdaitė ir S.Buziliauskas: planuoja dar vienas vestuves

G.Nausėdaitės ir S.Buziliausko vestuvėse – meilės festivalis, prabangūs dešrainiai ir vyrų ašaros

Gabrielės Nausėdaitės ir Simo Buziliausko vestuvės (39 nuotr.)
+33

Tango teatro šokėjos Rūtos Krivickaitės ir smuiko virtuozo Kristupo Keller istorija yra tokia pat aistringa kaip šis argentinietiškas šokis. Lemtingų sutapimų suvesta pora savo meilę augino iki svarbiausio žingsnio – vestuvių. Santuokos įžadais R.Krivickaitė ir K.Keller pažymėjo 2021-ųjų pabaigą, o po ceremonijos džiaugtis vienas kitu išvyko į egzotiškuosius Maldyvus.

Ypatinga ne tik poros pažintis, bet ir santuoką įamžinę vestuviniai žiedai – jiedu nusprendė rinktis netradicinius papuošalus.

„Mūsų žiedai – skirtingi, bet ir suderinti. Aš pasirinkau balto aukso žiedą su septyniais deimantais. O mano vyras, kadangi yra smuikininkas, jaučia kiekvieną papuošalo gramą, todėl jo ranką papuošė lengvas, geltonas ir balto aukso žiedas“, – sakė Rūta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė šokėja R.Krivickaitė ir smuikininkas K.Keller: šventė Vilniuje, Maldyvai ir 7 deimantų žiedas

Rūtos Krivickaitės ir Kristupo Keller povestuvinė kelionė į Maldyvus (76 nuotr.)
+70

Vasarį pasklido žinia slaptas apie nuomonės formuotojo, šokėjo Naglio Bieranco ir fotografo Luko Griciaus vestuves. Apie įvykusias tuoktuves laidoje „Nepatogūs klausimai“ prisipažino Lukas. Amžiną meilę vienas kitam jie prisiekė praėjusių metų gegužę Meksikoje. .

Minėtoje laidoje L.Gricius taip pat paatviravo, jog kol kas oficialių žiedų šiai santuokai įprasminti pora neturi. Vyras sakė, kad apie jų vestuves žinojo tik artimiausių draugų ratas, o ateityje su Nagliu žada iškelti šventę ir Lietuvoje.

Naglis Bierancas ir Lukas Gricius

Net ir neramiais laikais pasaulis nesustoja: žmonės įsimyli, tuokiasi, gimsta vaikai. Savo meilės šventės neatidėjo ir iliuzionistas, „Lietuvos talentų“ dalyvis Antonas Lavrentjevas bei jo išrinktoji, odontologės asistentė Alina Goloborodko. Kovo 12-ąją Vilniuje susituokusi pora, tiesa, savo tuoktuvių ir povestuvinius planus turėjo pakoreguoti – dėl Rusijos karo prieš Ukrainą į jų šventę negalėjo atvykti svarbūs svečiai.

„Mes su Alina vadovaujamės tokiu principu – apie santykius nereikia kurti iliuzijų. Jeigu matome, kad viskas klostosi gerai, džiugina, tuomet galima juos sutvirtinti ir formaliai. Vis tik tai nėra visa ko pagrindas. Svarbiausia – žmonių suderinamumas ir bendros ateities vizija“, – portalui Žmonės.lt sakė Antonas Lavrentjevas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iliuzionistas A.Lavrentjevas Vilniuje susituokė su mylimąja Alina: vestuvės – be liudininko iš Ukrainos

Iliuzionisto Antono Lavrentjevo ir Alinos Goloborodko vestuvės (6 nuotr.)

Kovo 18-ąją Panevėžyje įvyko sportininkų vestuvės – susituokė du Lietuvos dviračių treko rinktinės nariai Miglė Marozaitė ir Vasilijus Lendelis.

Sportininkus gyvenime suvedė bendra veikla. Jiedu susipažino Panevėžio treke ir draugauja daugiau nei aštuonerius metus. Pažinties mieste jie liko gyventi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Panevėžyje susituokė Lietuvos dviračių treko rinktinės nariai Miglė Marozaitė ir Vasilijus Lendelis

Miglė Marozaitė ir Vasilijus Lendelis / Tomo Gaubio ir socialinių tinklų nuotr.

Kovo 26-ąją Kaune įvyko graži šventė – vestuvinius žiedus sumainė flamenko šokėja Kristė Norvaišaitė (28) ir krepšininkas Ignas Daukšys (28). Poros meilė įsiplieskė akimirksniu – 2021-ųjų rugpjūtį, o įsitikinti, kad jie yra skirti vienas kitam prireikė vos dviejų savaičių. Šiandien Kristė ir Ignas šypsosi – visą kelią juos lydėjo sutapimai, kreipę tinkama linkme.

K.Norvaišaitės ir I.Daukšio vestuvių šventė įvyko Žaliakalnyje įsikūrusiuose Miko ir Kipro Petrauskų namuose. Kauno rotušė, kurioje iš pradžių pora planavo sumainyti vestuvinius žiedus, buvo uždaryta renovacijai. Kristė prisipažino – iš pradžių nuliūdo, kad vestuvių dieną į rotušę žengti negalėjo.

„Bet po to sau pasakiau – juk ne tame esmė. Ta diena apie mus, apie mūsų meilę, tad gali būti bet kur“, – su šypsena portalui Žmonės.lt sakė K.Norvaišaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaune susituokė flamenko šokėja K.Norvaišaitė ir krepšininkas I.Daukšys: meilė įsiplieskė akimirksniu

Kristės Norvaišaitės ir Igno Daukšio vestuvės (33 nuotr.)
+27

Prieš pat Velykas – balandžio 15-ąją – aktorius Arūnas Sakalauskas tapo vedusiu vyru. Vilniuje jis susituokė su gydytoja toksikologe Gabija Laubner. Jų vestuvės įvyko po sužadėtuvių praėjus vos savaitei.

Pora vestuvinius žiedus sumainė jaukioje vietoje – Bernardinų sode. Šventinę dieną Arūnas ir Gabija neslėpė pakilių emocijų – jų veidus puošė plačios šypsenos. Šias jie dovanojo tiek susirinkusiems bičiuliams, tiek žiniasklaidos atstovams.

Pasveikinti A.Sakalausko ir G.Laubner vestuvių proga atvyko gausus būrys bičiulių, tarp jų – rašytojas ir aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko, „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas, keliautojas Mantas Bertulis, aktorius Džiugas Siaurusaitis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po sužadėtuvių – iškart ir vestuvės: susituokė aktorius A.Sakalauskas ir gydytoja G.Laubner

Aktoriaus Arūno Sakalausko ir medikės Gabijos Laubner vestuvės (39 nuotr.)
+33

Suvesti likimo. Tai – ryškiausias apibūdinimas, šmėkštelėjantis pagalvojus apie vaizdo projekcijų architekto, Vilniaus 3D kalėdinių pasakų ir kitų projekcijų dailininko Linarto Urniežiaus bei jo žmona tapusios pardavimų ir rinkodaros specialistės Kamilės Urniežės porą.

Balandžio 12-ą pasakiškoje Balio saloje vienas kitam jiedu prisiekė amžiną meilę. Nepaisant to, jų pažintis, rodos, galėjo net neįvykti. Portalui Žmonės.lt Linartas ir Kamilė pasakojo, kad pirmąkart jiedu susitiko keistų sutapimų dėka, kurie iškart pasufleravo – čia, ko gero, bus prisidėjęs likimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Balyje 3D kalėdinių pasakų kūrėjas L.Urniežis vedė Kamilę: šuoliai į baseiną ir likimo dovanos

Linarto ir Kamilės Urniežių vestuvės Balyje / Gretos Kuliušaitės nuotr.

Prieš penkerius metus emigravusi IT projektų vadovė Rūta Jonuševičiūtė Danijoje atrado laimę – čia ji sutiko liuteronų bažnyčios pastorę Vibeke Bidstrub, kuriai gegužę prisiekė amžinąją meilę vienoje gražiausių Kopenhagos bažnyčių.

„Man lengviau kalbėti Lietuvai, kai esu Danijoje. Čia toks mano saugus burbulas“, – interviu 15min pripažįsta Rūta ir pasakoja apie išskirtines tarptautines vestuves, kuriose dalyvavo 120 svečių, o renginio vedėju tapo aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Rūta Jonuševičiūtė ir Vibeke Bidstrub (30 nuotr.)
+24

Lemtingąjį „Taip!“ vestuvių dieną įprasta ištarti prie savo artimiausių šeimos narių – tėvų, tačiau kartais nutinka taip, kad gyvenimo ramsčiais tampa visai kiti žmonės. „Tėvų nepasirinksi“, – žinomas posakis, kuris rezonuoja ir Jehovos šeimoje augusiai fotografei Deimantei Rudžinskaitei, kuri savo istoriją ne kartą pasakojo viešai ir atskleidė, kodėl jau dešimt metų nebendrauja su savo gimdytojais.

Visgi, ji tikrai turi kuo pasidžiaugti – vasaros pirmąjį savaitgalį Deimantė po šešerių metų draugystės susituokė su mylimuoju Tomu Ivanausku. Nors svarbią dieną jos tėvų nebuvo, juos atstojo patys geriausi poros draugai, kurie kartu su jaunavedžiais sukūrė geriausią vestuvių vakarėlį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė Jehovos šeimoje augusi D.Rudžinskaitė ir T.Ivanauskas: vestuvės – be tėvų, bet su humoru

Deimantės Rudžinskaitės ir Tomo Ivanausko vestuvės (23 nuotr.)
+17

Prieš metus Šveicarijoje su mylimuoju medicinos technologijų produktų kūrėju Markusu Mülleriu susituokusi dizainerė Toma Jankauskaitė-Müller šio pavasario pabaigoje antrąkart vestuves iškėlė lietuviškame pajūryje. Dar kartą žiedais Nidoje apsimainiusi pora įtvirtino savo įžadus artimiausių žmonių akivaizdoje ir net keliomis kalbomis prisiekė amžiną meilę.

„Norėjome Markuso draugams ir šeimai parodyti Lietuvą. Nors per pastaruosius metus buvo minčių viską atšaukti ir nieko nedaryti dėl pastarųjų karo įvykių ir slogios nuotaikos, galiausiai nusprendėme savo plano laikytis iki galo. Dabar dėl šio sprendimo gyvename euforijoje, tą dieną viskas viršijo mūsų lūkesčius“, – portalui Žmonės.lt pasakojo gegužės 28-ąją pajūryje vestuves su mylimuoju Markusu iškėlusi Toma.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizainerė Toma Müller su vyru susituokė Šveicarijoje ir Nidoje: kurorte jaunieji riedėjo „tuktuku“

Tomos ir Markuso Müller vestuvės Nidoje (30 nuotr.)
+24

Praeityje garsus futbolininkas, dabar klubo „Hegelmann Litauen“ vartininkų treneris Artūras Ramoška birželio 11-ąją žengė svarbų žingsnį – vedė mylimąją, valstybės tarnautoją Sigitą Giedraitytę. A.Ramoška šypsosi – nors vestuvių ceremonija graži ir kukli, po šventės gyvenime niekas nepasikeitė.

„Aš Sigitą jau kurį laiką vadinu žmona. Toks jausmas jau seniai aplankė“, – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt šypsojosi Artūras.

TAIP PAT SKAITYKITE: Futbolo treneris Artūras Ramoška vedė mylimąją Sigitą: „Mūsų pažinties istorija – moderni“

Futbolo trenerio Artūro Ramoškos ir Sigitos Giedraitytės vestuvės (17 nuotr.)
+11

LNOBT režisierias Gediminas Šeduikis birželio 10-ąją labai unikalioje ir simbolinėje vietoje – ant Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro stogo – jis vedė savo mylimąją, spektaklių vadovę Alisą Gaižaukaitę, o jų šventę lydėjo saulė ir ramybė.

Tokią vestuvių lokaciją G.Šeduikis ir A.Gaižauskaitė, po vestuvių tapusi Gaižauskaite-Šeduikiene, pasirinko dėl pastato simbolinės reikšmės.

Pasirodo, būtent savo darbovietėje jiedu ir susipažino. 2015 metais, įsidarbinus Alisai, jie ėmė kartu dirbti ir dirba jau septynerius metus. „Dirbome, dirbome ir prisidirbome. Aišku, gerąja prasme, ne vaikų“, – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt juokavo Gediminas Šeduikis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Režisierius G.Šeduikis vedė mylimąją Alisą: pažintį teatre vainikavo vestuvės ant „operhauzo“ stogo

Gedimino Šeduikio ir Alisos Gaižauskaitės vestuvės (25 nuotr.)
+19

Kai myli žmogų, nebaisu niekas: nei negalia, nei barniai ar nuomonių skirtumai – tikri jausmai nugali visas kliūtis. Tai puikiai žino televizijos realybės šou „Tamsoje“ laimėtojas, neregys Andžėjus Ravanas ir ten jo sutikta matančioji Ieva. Prieš metus įteisinę civilinę santuoką, saulėtą birželio 11-ąją Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje savo meilę jie prisiekė prieš Dievą. Šmaikštumo nestokojanti pora pasakojo, kad šią dieną tuoktuvės galėjo net neįvykti, tačiau galiausiai jiems pavyko surengti smagią šventę.

„Kadangi pernai turėjome vestuves, daug kas juokauja – ar šiemet jau paskutinės, o gal dar ir kitąmet bus? Sakau, mes abu neseniai pasidarėme po plastinę operaciją – vyrui operavo ausis, aš bandžiau pasikūdinti. Praeitų metų nuotraukos netiko, žiūrėsime, kaip bus šiais. Jei ir šiais po visų operacijų nepatiks, rudenį Turkijoje esu užsirašiusi tvarkytis dantukus. Tai gal dar ir trečios bus“, – šmaikštavo Ieva.

TAIP PAT SKAITYKITE: Antrąkart susituokė „Tamsoje“ laimėtojas Andžėjus ir ten sutikta Ieva: dėl kuriozo vestuvės galėjo neįvykti

Realybės šou „Tamsoje“ laimėtojas Andžėjus Ravanas antrąkart tuokėsi su mylimąja Ieva (42 nuotr.)
+36

Birželio 18-ąją TV žinių vedėja Donata Račaitė susituokė su garso režisieriumi Mantu Vaiciekiūčiu. Po Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčios skliautais amžiną meilę prisiekusi pora ilgiau laukti neketino – jiedu susituokė po beveik dviejų metų draugystės.

„Norėjome susituokti, kol dar drugeliai skraido pilve“, – sakė moteris, po vestuvių tapusi D.Račaite-Vaiciekiūtiene.

Ji neslėpė, kad tądien abiems jaudulio netrūko: „Likus valandai iki ceremonijos jau nebekalbėjau. Su vyru labai išgyvenome tą momentą, kai jis manęs laukė bažnyčioje, o aš turėjau pas jį ateiti. Tai buvo viena labiausiai jaudulį kėlusių akimirkų“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė TV žinių vedėja D.Račaitė ir M.Vaiciekiūtis: po vestuvių Vilniuje – draugų vakarėlis Nidoje

Donatos Račaitės ir Manto Vaiciekiūčio vestuvės (10 nuotr.)
+4

Antroje birželio pusėje susituokė šokėja, „Agla Pine“ įkūrėja Eglė Andreikaitė ir verslininkas Eimantas Barauskas. Amžiną meilę jaunavedžiai vienas kitam prisiekė apsupti žinomų draugų.

Vestuvių šventė vyko Èze miestelyje, esančiame Prancūzijos Rivjeroje. Jaunavedžiai ir būrys svečių žvelgė į jūrą ir mėgavosi kvapą gniaužiančiu vaizdu. Grožį papildė Manto Petruškevičiaus kurtos gėlių dekoracijos ir jaunųjų stilius.

Žmonės.lt žiniomis, nuotaka dieną prieš ceremoniją puošėsi atvira baltos spalvos ilga „INGRIÐ LOVE“ suknele, kurią kūrė Ingrida Grigalytė, o vestuvių dieną Eglė dabinosi Juozo Statkevičiaus kūriniu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prancūzijos Rivjeroje susituokė šokėja E.Andreikaitė: amžiną meilę prisiekė verslininkui E.Barauskui

Eglė Andreikaitė / Socialinių tinklų nuotr.

Prieš pat Jonines amžiną meilę prisiekė muzikos pasaulio pora – šou „X faktorius“ nugalėtoja Milda Martinkėnaitė ištekėjo už atlikėjo Mantvydo Čiuplio, taip pat pažįstamo iš televizijos projektų.

Atlikėjai Milda Martinkėnaitė ir Mantvydas Čiuplys vienas kitam „taip“ ištarė Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčioje.

Jų santuoka prieš Dievą buvo palaiminta birželio 23-iosios popietę. Regis, diena jaunavedžiams išpuolė puiki – Mildos ir Mantvydo vestuvių metu lepino vasariškas oras.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje ištekėjo „X Faktoriaus“ nugalėtoja Milda Martinkėnaitė: meilę prisiekė atlikėjui Mantvydui Čiupliui

Mildos Martinkėnaitės ir Mantvydo Čiuplio vestuvės (30 nuotr.)
+24

Birželio 23-ąją Graikijoje ant jūros kranto amžiną meilę vienas kitam prisiekė Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Lukas Lekavičius ir jo mylimoji, graikė Melina Syrii. Į Spetčių saloje vykusią šventę atvyko ir daug svečių iš Lietuvos, tačiau svarbiausia vestuvių dalyvė neabejotinai buvo Luko ir Melinos vienerių dukrelė Darija.

Vestuvės vyko ant krištolinės jūros kranto, o šventėje dalyvavo sutuoktinių artimieji iš Graikijos ir Lietuvos. Pasveikinti kolegos atvyko krepšininkas Jonas Mačiulis su žmona Agne bei krepšinio agentas, dainininkės Justės Starinskaitės sužadėtinis Tadas Bulotas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Graikijoje krepšininkas Lukas Lekavičius vedė mylimąją Meliną: svarbiausia dalyvė – dukrelė Darija

Birželio 24-ąją Vilniuje įvyko graži meilės šventė – susituokė buvusio valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vyriausiojo dirigento Ugniaus Vaiginio dukra kosmetologė Dominyka Vaiginytė ir jos mylimasis krepšinininkas Tadas Rinkūnas. Pasakiška vestuvių ceremonija Šv. Jonų bažnyčioje vainikavo ketverių metų draugystę, o į šeimos gyvenimą jaunieji žengia ramiai – tam yra pasiruošę.

„Namų be dūmų nebūna, bet esame pasiruošę kartu įveikti visus iššūkius“, – tuomet sakė Dominyka.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė krepšininkas T.Rinkūnas ir D.Vaiginytė: po vestuvių paisys prosenelės patarimo

Dominykos Vaiginytės ir Tado Rinkūno vestuvės (26 nuotr.)
+20

Tą pačią dieną Palangoje amžiną meilę vienas kitam prisiekė vyriausiasis Arvydo ir Ingridos Sabonių sūnus Žygimantas Sabonis ir jo mylimoji Simona Zinčenko.

Pora susituokė Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje. Iškart po ceremonijos vestuvių svečiai išvyko į pokylį, kuris surengtas Saboniams priklausančiame penkių žvaigždučių viešbutyje ir restorane „Pušų paunksnėje“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žygimantas Sabonis Palangoje vedė mylimąją Simoną Zinčenko

Žygimantas Sabonis ir Simona Zinčenko / Asmeninio albumo nuotr.

Birželio pabaigoje gerai žinomas F-1 pilotas Nico Huelkenbergas ir drabužių prekės ženklo „The Crochet Girl“ įkūrėja Eglė Ruškytė-Huelkenberg antrąkart susituokė Maljorkoje. Prieš metus jie savo meilę prisiekė Monake, bet jau tada jų planuose buvo griausmingiau pratęsti šventę šiais metais.

Šventė Maljorkoje vyko šimto žmonių apsuptyje. Svečiai atvyko iš įvairiausių pasaulio kampelių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizainerė E.Ruškytė antrąkart ištekėjo už F-1 lenktynininko N.Hulkenbergo: Maljorkoje iškėlė puotą

Eglė Ruškytė ir Nico Huelkenbergas / Socialinių tinklų nuotr.

Birželio 31-ąją nuostabią meilės šventę iškėlė ir prekės ženklo šunims „Zenoo“ įkūrėja Agota Jakutytė, ištekėjusi už savo bendražygio Mindaugo Kriščiūno. Vestuves pora atšoko 60-ies svečių būryje Trakų Vokės dvare, kuriame netrūko dvasinių praktikų ir įsimylėjusių jaunavedžių juoko.

„Ceremonija buvo nuostabi, ją vedė mūsų dvasiniai vedliai, su kuriais mokomės gyvenimiškų pamokų. Nesame prisirišę prie vienos religijos, tikime į Dievą tiesiogiai, ne per kokią nors instituciją. Mums buvo labai svarbu, kad mus sutuoktų žmonės, esantys su mumis toje kelionėje“, – pasakojo nuotaka.

TAIP PAT SKAITYKITE: Verslininkų A.Jakutytės ir M.Kriščiūno vestuvės: sujungė startuoliai, bet „drugeliai“ iškart neskraidė

Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvės (62 nuotr.)
+56

Liepos 7-ąją Vilniaus Bernardinų bažnyčios stogais nuvilnijo meilės banga. Vestuvinius žiedus čia sumainė žinoma vizažo meistrė Karina Lukoševičiūtė (29) ir verslininkas Justas Simanavičius (27). Vestuves pora iškėlė jiems ypatingą dieną.

„Lygiai prieš 60 metų šią dieną susituokė mano močiutė. Nuo jaunystės žinojau, kad ir aš ištekėsiu liepos 7-ąją. Sunkiausia buvo išsirinkti bažnyčią, nes nežinojome, ar vestuvės vyks mieste, ar už jo ribų. Tik likę prie miesto vestuvių idėjos, sugalvojome ceremoniją paminėti Bernardinų bažnyčioje. Įėjus į ją tiesiog apėmė jausmas, kad tai – TOJI VIETA“, – portalui Žmonės.lt sakė K.Lukoševičiūtė.

Po ceremonijos jaunieji iškėlė prabangią šventę vienoje žaviausių miesto terasų Gedimino prospekte.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vizažo meistrės Karinos Lukoševičiūtės vestuvės: svarbi nuotakai data ir prabangos dvelksmas

Karinos Lukoševičiūtės ir Justo Simanavičiaus vestuvės Bernardinų bažnyčioje (60 nuotr.)
+54

Saulėtą vidurvasarį meilės uoste Klaipėdoje amžinąją meilę vienas kitam prisiekė jaunosios kartos aktorė Ingrida Voverytė ir jos mylimasis Andrius Užpelkis. Pora meilę prisiekė bažnyčioje.

„Aš esu labai tikinti, tad savo meilę man buvo būtina įtvirtinti Dievo namuose. Santuoka man labai reikšmingas etapas“, – apie žengimą prie altoriaus kalbėjo Ingrida.

Bažnyčioje jaunieji laikėsi ir vienos seniausių vestuvių tradicijų – Andrius savo žmoną, pasidabinusia balta suknele, tądien pamatė tik prie altoriaus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė aktorė I.Voverytė ir A.Užpelkis: mokyklos laikų meilė virto santuoka

Ingrida Voverytė ir Andrius Užpelkis / Asmeninio albumo nuotr.

Liepos 19-ąją susituokė praeityje garsus dainininkas Lukas Liepinaitis, žinomas Rokerio Luku vardu ir Oksana Černiūtė. Poros vestuvės įvyko mažame Marijampolės miestelyje, Sasnavoje. Įsimylėjėliai amžinąją meilę prisiekė Sasnavos Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčioje.

„Liepos 19-ąją – magiškų skaičių derinys ir mūsų meilės užtvirtinimas prieš Dievą“, – džiaugėsi Lukas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Praeityje garsus Rokeris Lukas susituokė su mylimąja Oksana: amžiną meilę prisiekė Sasnavoje

Lukas Liepinaitis ir Oksana Černiūtė / Socialinių tinklų nuotr.

Krepšininkas Domantas Vilys ir jo mylimoji „MileBoutique“ savininkė Kamilė Vinnikaitė saulėtą liepos 23-ąją vienas kitam ištarė amžinąjį „taip“. Vestuvių ceremonijai pora pasirinko seniausią bažnyčią Kaune – Vytauto Didžiojo Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų šventovę.

Po tuoktuvių bažnyčioje vestuvininkų svečiai keliavo į „Grand Vilą“, kur įvyko griausminga šventė. Vakaro metu šventės emocija rūpinosi „TIE Muzikantai“. K.Vilienė juokėsi, kad grupė užkūrė tokį galingą vakarėlį, jog net ir išvykus muzikantams svečiai nemiegojo iki 7 val. ryto.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seniausioje Kauno bažnyčioje susituokė krepšininkas D.Vilys ir K.Vinnikaitė: žiede paslėpė žinutę

Kamilės ir Domanto Vilių vestuvės (7 nuotr.)
+1

Apie tradicines vestuvės Graikijoje sklando daugybė mitų. Neretai jos asocijuojasi su didžiule puota, vaišėmis nukrautais stalais ir linksmybėmis iki ryto, tačiau iš tiesų ši šalis tinka visokioms meilės šventėms. Tai gali paliudyti ir modelis, menininkė Laura Aleks bei jos vyru liepos 27-ąją tapęs didžėjus Modestas Švoba. Iš pradžių planavę švęsti artimiausių žmonių rate, galiausiai jie pakeitė planą ir nutarė susikoncentruoti į tai, kas svarbiausia – juodu siejančią meilę.

„Norėjome, kad vestuvės būtų apie mus. Juk tai – dviejų žmonių meilės šventė“, – portalui Žmonės.lt sakė laime tryškusi Laura.

O ir vestuves pora sugebėjo susiplanuoti labai greitai – vos per mėnesį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Graikijoje didžėjus Modestas Švoba vedė modelį Laurą Aleks: ypatinga suknia ir du svečiai vestuvėse

Modesto Švobos ir Lauros Aleks vestuvės Graikijoje (7 nuotr.)
+1

Vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų Dominykas Butvilas (33) ir jo mylimoji modelis Rasa Žukauskaitė (31) liepos 28-ąją žengė svarbų žingsnį – vienas kitam ištarė „Taip“! Dominykas ir Rasa amžiną meilę prisiekė ypatingoje Vilniaus vietoje – Bernardinų sode. Iš pradžių pora svajojo apie nedidelę šventę, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad vestuvių ceremonija nebus jau tokia kukli.

„Kai pradėjome skaičiuoti visus, kuriuos norime matyti šią dieną, skaičius greitai perkopė keturiasdešimt, – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt juokėsi D.Butvilas. – Po ceremonijos persikėlėme į laivą, kuriame vyko tolimesnė šventės dalis.“

Dominyko Butvilo ir Rasos Žukauskaitės vestuvės Bernardinų sode (32 nuotr.)
+26

Liepos 29-ąją saulėtoje Italijoje prodiuserė Vaida Skaisgirė susituokė su mylimuoju Elvinu. Televizijos prodiuserė vestuves su mylimuoju Elvinu iškėlė šiaurės Italijoje, kuri jau tapo kone antraisiais poros namais – šioje šalyje Vaidos išrinktasis gyvena jau daug metų.

Savo meilės šventei pora išsirinko vilą Miros mieste, Venecijos provincijoje. Į vestuves pakviesti Vaidos ir Elvino bičiuliai, likus kelioms dienoms iki puotos, iš Lietuvos lėktuvu atskrido į Veneciją, kur kartu leido laisvalaikį, mėgavosi miesto grožiu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaida Skaisgirė su mylimuoju Elvinu iškėlė vestuves Italijoje: puota – ištaigingoje viloje

Vaida Skaisgirė ir Elvinas Bernatavičius (15 nuotr.)
+9

Rugpjūčio 5-ąją režisierius Robertas Kuliūnas po 11 metų draugystės vedė turizmo specialistę Snežaną Utovką. Gamtą dievinantys įsimylėjėliai meilės įžadus tarė nuostabioje vietoje – Dūkštos ąžuolyne esančiame restorane. Robertas džiaugėsi, kad vestuvių dieną viską pavyko suderinti: dieną – oficialioji dalis, elegancija ir estetika, vakare – laisvė, festivalio atmosfera, degantys laužai, smagi rokenrolo muzika ir linksmybės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Režisierius R.Kuliūnas vedė išrinktąją Snežaną: magiškos vestuvės girioje ir rokenrolo vakarėlis

Kino režisieriaus Roberto Kuliūno ir Snežanos Utovkos vestuvės (35 nuotr.)
+29

Rugpjūčio 6-ąją žirgyno „Raudoni vakarai“ savininkė, šokių projekte žibėjusios Robertos Orlauskaitės sesuo Simona Orlauskaitė savo mylimajam Gvidui Stundžiai po 13 metų draugystės ištarė lemtingą „taip“. Pora oficialiai susituokė Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje, o šventę iškėlė Gvido senelių sodyboje vienkiemyje, netoli Labanoro girios.

„Susiplanavome lauko šventę – buvo didžiulis baltas tentas, lemputės, lauko baras, alaus rūsiai, toks tarsi vestuvių festivalis“, – 15min pasakojo pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ištekėjo žirgyno „Raudoni vakarai“ savininkė S.Orlauskaitė: su G.Stundžia suvedė juokinga istorija

Simonos Orlauskaitės ir Gvido Stundžios vestuvės (5 nuotr.)
Deimantės Rudžinskaitės nuotr.
+2

Vieno iš lėlių teatro Lietuvoje pradininkų, kone legendinio scenografo ir dailininko Vitalijaus Mazūro bei jo žmonos aktorės, lėlių teatro „Paršiukas Ikaras“ bendraįkūrėjos Nijolės Bižanaitės-Mazūrienės gyvenimo scenarijus patvirtina – likimas būna maloningas. 50 metų santuoką puoselėjantys menininkai vis dar atrodo kaip jauni įsimylėjėliai, negali vienas be kito gyventi, o rugpjūčio 10-ąją auksinių vestuvių proga pora darkart susituokė, šįkart – bažnyčioje. Paklausti, kodėl to nepadarė anksčiau, jaunavedžiai įvardija keletą priežasčių.

„Anksčiau nebuvo laiko, o kai atgavom nepriklausomybę, nuėjau pas labai seną kunigą išpažinties. Jis man pasakė, kad negaliu tuoktis, nes mano pirmas studentiškas vyras dar gyvas, tad su Vitalijumi turiu gyventi kaip su broliu. Aš taip užpykau tada! Pagalvojau – nesąmonė. Vėliau mano dėstytoja pasakė: „Tu ne pas tą kunigą nuėjai. Aš jau šešis kartus šliūbą ėmiau“, – juokėsi N.Bižanaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lėlininkas V.Mazūras darkart vedė aktorę N.Bižanaitę: vestuvės bažnyčioje – po 50 santuokos metų

Vitalijus Mazūras ir Nijolė Bižanaitė (16 nuotr.)
+10

Kol vieni jaunavedžiai svajoja iškelti egzotiškas vestuves Balyje, kitiems tikrų tikriausia egzotika gali tapti Lietuva. 10 metų Azijoje gyvenantis lietuvių modelis Emilija Gelgotaitė (33) su Indonezijos banglenčių rinktines treneriu Arya Sena Subyakto (57) rugpjūčio 11-ąją nusprendė amžiną meilę prisiekti nuotakos gimtinėje. Emilija ir Arya susituokė sostinės bažnyčioje, o savo meilės atšvęsti 45 svečius pakvietė į Trakuose esantį restoraną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Modelis E.Gelgotaitė susituokė su mylimuoju iš Indonezijos: prieš 10 metų sujungė banglentės

Emilijos Gelgotaitės ir Arya Sena Subyakto vestuvės (19 nuotr.)
+13

Sportinių šokių klubo „Ratuto“ šokėjai Rafal Narkevič ir Melisa Valinovič rugpjūčio 13-ąją atliko kol kas svarbiausią savo pasirodymą – Lentvario Viešpaties apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje vienas kitam prisiekė amžiną meilę, kurią paliudijo 104 svečiai! Šokėjas portalui Žmonės.lt pasakojo, kad įspūdingas svečių skaičius susidėjo savaime.

„Tikrai nekvietėme vienąkart gyvenime matytų giminaičių vien dėl to, nes jie gali supykti“, – aiškino R.Narkevič.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rafal Narkevič vedė Melisą Valinovič: šokėjų vestuvės – svarbioje bažnyčioje ir 104 svečiai

Šokėjų Rafal Narkevič ir Melissa Valinovič vestuvės Lentvaryje (37 nuotr.)
+31

Rugpjūčio 18-ąją sostinėje susituokė „O, Sportas“ reporterė, buvusi Vilniaus „Ryto“ šokėja Sigita Belickaitė ir jos išrinktasis Gintaras Toločka. Pora amžiną meilę prisiekė po trejų metų draugystės.

Sigita ir Gintaras susituokai pasirinko seniausią Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčią. Pasveikinti jaunųjų atvyko būrys artimųjų, bičiulių ir kolegų. Tarp svečių buvo ir visos Sigitos seserys – Aušrinė, Ieva ir Dalia su vyru krepšininku Edvinu Šeškumi.

Sigitos Belickaitės ir Gintaro Toločkos vestuvės / „Instagram“ nuotr.

Rugpjūčio 19-ąją sostinės Bernardinų sode susituokė žurnalo „Happy365“ vyriausioji redaktorė Jurga Baltrukonytė ir fotografas, dailininkas, buvęs „Foje“ būgnininkas Algis Kriščiūnas. 15 metų santykius puoselėjanti pora amžiną ir jau laiko patikrintą meilę prisiekė savo dukros Paulos ir draugų akivaizdoje.

„Gyvenimas mums buvo dosnus draugais, tad tai bus šventė ir jiems“, – nusijuokė Jurga, po ceremonijos į vakarinę dalį apie 60 svečių pasikvietusi į savo namų kiemą, kur įvyko audringas vakarėlis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bernardinų sode Algis Kriščiūnas vedė Jurgą Baltrukonytę: nuotaką teko įkalbinėti 15 metų

Vilniuje susituokė Jurga Baltrukonytė ir Algis Kriščiūnas (52 nuotr.)
+46

Priešpaskutinį vasaros savaitgalį Vilniuje vestuvinius žiedus sumainė Lietuvos sporto pasaulyje žinomas fizinio rengimo treneris Edvinas Šapovalovas ir jo mylimoji, grožio sferoje dirbanti plaukų stilistė bei koloristė Valerija Gudelytė. Pora surengė įsimintiną šventę su ugnies šou ir 80 svečių.

„Nenorėjome fejerverkų, todėl pasirinkome didelį ugnies šou. Vyko ir muzikinė dvikova tarp svečių. Taip pat jaunoji vykdė puokštės metimo ceremoniją, o jaunasis visiems vienišiems vyrams metė „hantelį“. Vyrai aršiai kovojo“, – pasakojo Edvinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Treneris E.Šapovalovas vedė išrinktąją Valeriją: žiedas su 10 briliantų, 80 svečių ir jų dvikova

Edvino Šapovalovo ir Valerijos Gudelytės vestuvės (8 nuotr.)
+2

2022-ųjų vasarą prabangias vestuves iškėlė ir merginų muzikos grupės „Šokoledas“ narė Justina Dursus De Courcy, ištekėjusi už savo mylimojo Guillaume’o. Vestuves pora surengė Prancūzijoje, terminių vandenų miestelyje Viši. Šventė nuostabaus grožio pilyje truko tris dienas. Joje dalyvavo apie septyniasdešimt svečių iš įvairių šalių: Italijos, Kipro, Prancūzijos, Lietuvos, Amerikos. Įspūdingą meilės šventę vainikavo fejervekų šou.

„Tai buvo vyro staigmena. Tokio grožio gyvenime nebuvau mačiusi, dangus nušvito skirtingomis spalvomis. Viskas per vestuves pavyko tobulai“, – pasakojo nuotaka.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prancūzijoje ištekėjo buvusios grupės „Šokoledas“ narė Justina: šventė pilyje truko 3 dienas

Rugpjūčio 22-ąją Kaune įvyko graži meilės šventė – susituokė TV projektuose išgarsėję grupės „Zygga“ duetas Žygimantas Petkus (28) ir Gabija Radžiūnaitė (26). Pora amžiną meilę prisiekė po septynerių metų draugystės 60-ties artimiausių žmonių rate. Žygimantas ir Gabija vestuves surengė neįprastą dieną – pirmadienį.

„Ieškojome gražios datos. Kadangi dabar 2022-ieji, norėjome, kad ir diena būtų 22“, – portalui Žmonės.lt sakė Žygimantas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viloje prie Kauno susituokė „Zygga“ duetas Gabija ir Žygis: aistringas ginčas atvedė iki vestuvių

Dueto „Zygga“ Žygimanto Petkaus ir Gabijos Radžiūnaitės vestuvės (39 nuotr.)
+33

Televizijos suvesti aktorius Arnoldas Eisimantas (37) ir šokėja Ieva Konopliovaitė (30) 2022-aisiais savo meilę nutarė įteisinti oficialiai. Praėjus dvejiems metams nuo pažinties, jiedu iškėlė vestuves. Ievos Konopliovaitės ir Arnoldo Eisimanto vestuvės įvyko rugpjūčio 23-iosios popietę Nidoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė aktorius Arnoldas Eisimantas ir šokėja Ieva Konopliovaitė: meilę prisiekė Nidoje

Arnoldo Eisimanto ir Ievos Konopliovaitės vestuvių fotosesija (5 nuotr.)
Kęstučio Meliausko nuotr.
+2

Saulėtą rugpjūčio 24-ąją susituokė „Mis Lietuva 2013“ pirmoji vicemis, tinklaraštininkė, didžėja Simona Burbaitė ir jos mylimasis Matas Kolpertas. Po daugiau nei 12-kos metų draugystės pora amžiną meilę prisiekė Palangoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pajūrio viloje susituokė Simona Burbaitė ir Matas Kolpertas: nuotaka spindėjo elegancija

Simonos Burbaitės vestuvės (19 nuotr.)
+13

Rugpjūčio 26-ąją susituokė teatrologė, aktoriaus Arvydo Dapšio dukra Goda Dapšytė (39) ir Vilniaus dailės akademijos Senato pirmininkas, Dizaino katedros dėstytojas doc. Šarūnas Šlektavičius (45). Vestuves jaunieji iškėlė sostinės Valakampiuose – Neries krante prišvartuotame kelte „Uperis“, kuris abiems – ypač ypatingas.

„Pagrindinė mūsų idėja buvo švęsti būtent kelte „Uperis“, nes Šarūnas yra vienas iš jo kūrėjų, mums jis yra labai brangus. Keltas tapo nemaža ir mūsų istorijos dalimi“, – sakė nuotaka.

Kelte „Uperis“ susituokė Goda Dapšytė ir Šarūnas Šlektavičius (26 nuotr.)
+20

Lotynų Amerikos šokių čempionė Rugilė Monginaitė ir treneris Andrius Brikmanis (39) paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 26-ąją, iškėlė vestuves Žemaitijos krašte. Poros santuoka vainikavo šešerius metus trukusią draugystę.

Į savo meilės šventę Rugilė ir Andrius sukvietė apie septyniasdešimt svečių. O vakarėlis buvo tikrai audringas – svečius linksmino muzikantas Donatas Montvydas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė šokėjai R.Monginaitė ir A.Brikmanis: mokinės ir trenerio meilę vainikavo šventė Žemaitijoje

Šokėjų Rugilės Monginaitės ir Andriaus Brikmanio vestuvės (27 nuotr.)
+21

Ne vieną vestuvių šventę įamžinusi fotografė Karolina Vaitonytė rugpjūčio 27-ąją pati tapo nuotaka. Amžiną meilę ji prisiekė informacinių technologijų specialistui Arnui Savickui. Parke šalia Vilniaus santuokų rūmų vykusioje Karolinos ir Arno šventėje poros laime džiaugėsi apie 30 artimiausių žmonių. Karolina teigė norėjusi išskirtinių vestuvių, todėl į jas įpynė keletą netikėtų detalių.

„Nuo pat draugystės pradžios buvome apmąstę, kad norime turėti ne auksinius žiedus, o ištatuiruotus. Išsitatuiravome paprastą liniją. Dar vienas įdomus dalykas – visus reikalingus drabužius ir batelius nusprendžiau pirkti iš antrų rankų. Buvo smagiai sutaupyta ir surasta tai, kas patinka“, – Žmonės.lt pasakojo K.Vaitonytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Fotografė K.Vaitonytė ištekėjo už mylimojo Arno: jaunųjų žiedai ir medaus mėnuo – neeiliniai

Karolinos Vaitonytės ir Arno Savicko vestuvės (47 nuotr.)
+41

Paskutinis vasaros savaitgalis buvo ypatingas ir televizijos laidų vedėjui Mindaugui Stasiuliui ir jo išrinktajai, reklamos projektų vadovei Mildai Vyšniauskaitei. Balandį susižadėjusi pora po kelerių metų draugystės susituokė numylėtoje Nidoje – Lietuvos kampelyje, kuriame laiką leidžią vos atšilus orams. Čia juos traukia bendras pomėgis buriuoti ir prieplaukoje laukianti ypatinga jachta – kapitono teises turi ir ją vairuoja tiek Mindaugas, tiek Milda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė Mindaugas Stasiulis ir Milda Vyšniauskaitė: vestuvės – numylėtoje Nidoje

Mindaugas Stasiulis ir Milda Vyšniauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Tuo tarpu paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, savo išrinktąją Eveliną Gusevą vedė grupės „Žemaitukai“ narys Ovidijus Petrauskas. Atlikėjui vasara buvo darbinga ir įtempta – kiekvieną savaitgalį koncertus teko rengti įvairiausiuose šalies kampeliuose, tad tai nulėmė neįprastą tuoktuvių dieną – Ovidijus su Evelina savo meilės šventę surengė trečiadienį. Pora santuokos įžadus tarė Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje, o po jaukios ceremonijos kiek daugiau nei 50 svečių pakvietė jų meilės atšvęsti į Memelio dvarą, įsikūrusį netoli Klaipėdos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmos „Žemaituko“ O.Petrausko Kalėdos po vestuvių: „šūstra silkė“ ir dukros pakeistos tradicijos

„Žemaituko“ Ovidijaus Petrausko ir Evelinos Gusevos vestuvės (54 nuotr.)
+48

Pati pirmoji rudens diena taip pat neapsiėjo be nuostabių meilės švenčių. Dieną, kai mokyklinukai su kardeliais pradėjo žygiuoti į mokyklą, gipsofilijų puokšte nešina žurnalistė, „Radiocentro“ žinių vedėja Evelina Želvytė su mylimuoju vidutinių nuotolių bėgiku, Lietuvos rekordininku Simu Bertašiumi keliavo link Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios altoriaus, kur vienas kitam prisiekė amžiną meilę.

Tiesa, jaudulys jauniesiems tądien pažėrė ir kuriozų – į bažnyčią atvykusi nuotaka gėles pamiršo, tad turėjo sugrįžti jų pasiimti. Vis tik tai šventės nė kiek neaptemdė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė bėgikas S.Bertašius ir žinių vedėja E.Želvytė: vestuvių prognozė – po 3 pasimatymų

Evelinos Želvytės ir Simo Bertašiaus vestuvės (24 nuotr.)
+18

Pirmąjį rudens savaitgalį, rugsėjo 3 dieną, muzikos atlikėja, meno studijos „Scenos menų fabrikėlis“ įkūrėja ir „Eurovizijos“ atrankų dalyvė Justė Kraujelytė (31) sostinėje susituokė su „Officeday“ maisto kategorijos vystymo vadovu Baltijos šalims Vytautu Šiaudiniu (31). Pora amžiną meilę prisiekė po Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios skliautais. Po jaukios ceremonijos J.Kraujelytė su mylimuoju Vytautu Dzūkijoje suorganizavo Meilės festivalį, kuriame netrūko ne tik jautrių akimirkų, bet ir linksmybių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atlikėja J.Kraujelytė ištekėjo už mylimojo Vytauto: santykių išbandymai atvedė iki santuokos

Justės Kraujelytės ir Vytauto Šiaudinio vestuvės (34 nuotr.)
+28

Pirmąjį rugsėjo šeštadienį susituokė ir aktorė, dainininkė Austėja Lukaitė bei stiliaus žinovas, „Suitsupply“ įmonės pardavimo ir rinkodaros vadovas Paulius Stumbra. Jaunieji amžiną meilę vienas kitam prisiekė Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Po jaukios ceremonijos stilinga vestuvių puota įvyko sostinės restorane „Medininkai“. Dekoratorius, floristas Mantas Petruškevičius salę pavertė įspūdingu saulėgrąžų lauku.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė aktorė Austėja Lukaitė ir Paulius Stumbra: iškėlė stilingas vestuves

Austėja Lukaitė ir Paulius Stumbra vestuvės (18 nuotr.)
+12

Interneto technologijų projektų vadovė Martyna Bunikytė (27) ir toje pačioje srityje dirbantis Laurynas Čiapas savo vestuvių šventei taip pat pasirinko pirmąjį rudens savaitgalį. Pora surengė gražiausio Italijos regiono – Toskanos – įkvėptą vestuvių puotą. Meilės šventę, į kurią susirinko daugiau kaip septyniasdešimt svečių, Martyna ir Laurynas planavo patys. O reikšmingą dieną nuotaka vilkėjo savo mamos drabužių dizainerės Audronės Bunikienės kurtą apdarą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ištekėjo Martyna Bunikytė: suknią kūrė mama Audronė Bunikienė, vestuvėse – Toskanos nuotaika

Martynos Bunikytės ir Lauryno Čiapo vestuvės (12 nuotr.)
+6

Rugsėjo 3 dieną Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje amžiną meilę vienas kitam prisiekė krepšinio komentatorius, renginių vedėjas Karolis Tiškevičius (31) ir Gintarė Narkevičiūtė (30). Kiek daugiau nei penkerius metus kartu esanti pora drauge su 60 svečių vestuvių dieną užkūrė tikrą vakarėlį, kuriame nestigo netikėtumų. Didžiausia vakaro staigmena tiek svečiams, tiek jaunajai buvo iš naujo dėl vestuvių susibūrusios grupės „Dinamika“ pasirodymas, kurio vaizdo įrašas išplito socialiniuose tinkluose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Krepšinio komentatorius K.Tiškevičius vedė mylimąją Gintarę: vestuvės – su „Dinamika“, be giminių

Karolio Tiškevičiaus ir Gintarės Narkevičiūtės vestuvės (10 nuotr.)
+4

Rugsėjo 15-ąją Labanoro girioje skambėjo meilės įžadai – čia susituokė mokslo žurnalistė, rašytoja Goda Raibytė (33) ir muzikantas Marijus Aleksa (37). Jaukias vestuves gamtoje iškėlusi pora džiaugėsi, kad nepamirštamą meilės šventę pavyko suorganizuoti vos per mėnesį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė mokslo žurnalistė G.Raibytė ir muzikantas M.Aleksa: vestuvės – seniausioje girioje

Godos Raibytės ir Marijaus Aleksos vestuvės (7 nuotr.)
+1

Rudenį nugriaudėjo ir milžiniško dėmesio sulaukusi meilės šventė – rugsėjo 16-ąją susituokė modelis ir stilistė Asta Valentaitė bei britų verslininkas Glenas Manchesteris. Pora civilinę santuoką įtvirtino Londone, tačiau po kelių savaičių surengė nepamirštamą vestuvių puotą Maljorkoje, Deia kaimelio pakrantės rezidencijoje. Pasaką primenanti prabangi šventė truko net tris dienas.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Valentaitės ir G.Manchesterio prabangios vestuvės Maljorkoje: garsūs draugai ir Monikos Liu balsas

Astos Valentaitės ir Gleno Manchesterio vestuvės (32 nuotr.)
+26

Garsus kanojininkas, buvęs olimpietis Jevgenijus Šuklinas (36) rugsėjo 23 dieną Amerikoje prisiekė amžiną meilę išrinktajai Jolantai. Sportininkas ir jo mylimoji Jolanta susituokė Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pora amžiną meilę vienas kitam prisiekė praėjus kiek daugiau nei pusmečiui po sužadėtuvių – Jevgenijus širdies draugės rankos paprašė 2022-ųjų sausį Vokietijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Olimpietis kanojininkas Jevgenijus Šuklinas vedė mylimąją Jolantą: vestuvės įvyko JAV

Jevgenijaus Šuklino ir jo mylimosios Jolantos vestuvių akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

Spalio 1-ąją Lietuvoje gyvenanti ispanė dainininkė Sandra Carrillo Casbas (32) susituokė su savo širdies draugu Andrejumi Vorona (33). Pora santuokos įžadus tarė Vilniuje, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje. Tarptautinėse Sandros ir Andrejaus vestuvėse buvo tikra tradicijų mišrainė. Šventės metu jaunieji nepamiršo ispaniškų papročių. Net vestuvinį tortą, laikydamiesi ispaniškų tradicijų, jaunieji pjovė... su kardu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ispanės S.Carrillo ir A.Voronos vestuvės: kardu pjautas tortas ir ryžiai vietoje žiedlapių

Sandros Carrillo Casbas ir Andrejaus Voronos vestuvės (35 nuotr.)
+29

Spalio 8-ąją Sicilijos saloje, Italijoje, susituokė politikas Artūras Zuokas (54) ir smuikininkė Augusta Jusionytė (37). Portalui Žmonės.lt Augusta atskleidė, kad susituokė Italijos bažnyčioje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Antrąsyk susituokė A.Zuokas ir A.Jusionytė: po vestuvių Sicilijoje – šventė Vilniaus senamiestyje

Artūro Zuoko ir Augustos Jusionytės vestuvės Italijoje (5 nuotr.)
Asmeninio albumo nuotr.
+2

Spalio pradžioje Italiją įsimylėję „Sustainable Fashion Week Vilnius“ organizatoriai dizaineris Seržas Gandžumianas (59) ir inovatyvių projektų vystytoja Indrė Jakaitytė (40) į šią šalį vyko dėl svarbios priežasties – sumainyti vestuvinius žiedus. „Grande Si“ itališkai vienas kitam ištarė apsupti pačių artimiausių žmonių ir net du kartus.

„Norėjome dviejų ceremonijų – ne tik civilinės, bet ir bažnytinės: mums buvo svarbu gauti ir Dievo palaiminimą“, – sakė dizaineris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Itališkos svajonių vestuvės: Seržas Gandžumianas ir mylimoji Indrė „Grande Si“ ištarė dukart

Seržo Gandžumiano ir Indrės Jakaitytės vestuvės Italijoje (14 nuotr.)
+8

Spalio 12-ąją susituokė galiūnas Žydrūnas Savickas (47) ir jo išrinktoji, sportininkė Brigita Lacytė (30). Pora savo šventei pasirinko miestą už Vilniaus: „taip“ vienas kitam ištarė Molėtų rajone.

TAIP PAT SKAITYKITE: Antrą kartą vedė Žydrūnas Savickas: Molėtuose susituokė su sportininke Brigita Lacyte

Žydrūnas Savickas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šie metai ypatingi ir Aušrai Štukytei. Spalio 25-ąją Vilniuje aktorė ištekėjo už prodiuserio, technologijų eksperto Dmitrijaus Radino. Aušra su Dmitrijumi kartu daugiau kaip dešimtmetį: per tą laiką daug kartų susižadėjo, pasikalbėdavo apie vestuves, bet iki lemtingo žingsnio vis ko nors pritrūkdavo – tai laikmetis ne tas, tai darbų per daug... Galiausiai žengti tą žingsnį porą paskatino vaikelis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aktorė Aušra Štukytė ištekėjo už Dmitrijaus Radino: mamai vestuves transliavo tiesiogiai

Aušros Štukytės ir Dmitrijaus Radino vestuvės (16 nuotr.)
+10

Krentant pirmajam sniegui, lapkričio 26-ąją Vilniuje įvyko graži meilės šventė – kikboksininko Sergejaus Maslobojevo treneris Andrius Šipaila vedė Lietuvos karatė kyokushin čempionę Eveliną Bidžanovą. Poros santuokos ceremonija įvyko Vilniaus Kristaus Karaliaus ir Šv. Kūdikėlio Jėzaus bažnyčioje.

Tiesa, dar prieš pat ceremoniją į santuokos vietą atvykusių jaunųjų laukė staigmena, kurią jiems suorganizavo kolegos – prie Kristaus Karaliaus ir Šv. Kūdikėlio Jėzaus bažnyčios jų laukė būrys fotografų. Susirinkusiems fotografams mielai pozavo tiek A.Šipaila su E.Bidžanova, tiek vestuvių svečiai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kikbokso treneris A.Šipaila vedė kiokušin čempionę E.Bidžanovą: vestuvėse – ir S.Maslobojevas

Andriaus Šipailos ir Evelinos Bidžanovos vestuvės (44 nuotr.)
+38

Lapkričio 18-ąją lietuvių kilmės aktorė Bria Vinaitė (29) susituokė su mylimuoju virtuvės šefu Michaelu Voltaggio. Havajuose amžinąją meilę vienas kitam prisiekusi pora į vestuves pakvietė tik vieną asmenį, o likusiems ceremoniją transliavo išmaniųjų technologijų pagalba.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvių kilmės aktorė Bria Vinaitė susituokė su garsiu šefu: vestuvėse Havajuose – vienas svečias

Bria Vinaitės ir Michaelo Voltaggio vestuvės Havajuose / Socialinių tinklų nuotr.

Justinos Mozolytės ir jos mylimojo Guillaume’o vestuvės (20 nuotr.)
+14