2022 metų grožio tendencijos su Watalook

2022 metų grožio tendencijos
2022 metų grožio tendencijos
Projekto partnerio turinys
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2022-01-19 10:16
AA

Nors patiems gali atrodyti, jog 2021-aisiais ne kažin ką ir nuveikėme kol įbauginti pandemijos slėpėmės namuose, išaušus naujiems 2022-iesiems metams aiškiai matome – grožio pasaulis nestovėjo vietoje.

Vienoms grožio tendencijoms išvejant kitas vis greitėjančiu tempu, gali būti sunku susigaudyti naujovių margumyne. Tačiau išlikti stilingu juk norisi? 

Laimei, visada gali pasikliauti profesionalo žodžiu. Watalook bendruomenei atstovaujantys grožio meistrai visuomet yra vienu žingsniu priekyje ir laimingi, galėdami savo žinias perduoti kiekvienam grožio naujovių gerbėjui.

Tad, be didesnių įžangų, pristatome tai, dėl ko ir bakstelėjai ant šios antraštės – susipažinti su šviežiausiomis ir stilingiausiomis šių metų odos, makiažo, plaukų stilių bei manikiūro tendencijomis. 

Išgirsk Watalook patarimus, kaip pasiekti madingą įvaizdį ir kokius naujus stilius vertėtų išbandyti 2022-aisiais metais.

Odos priežiūros tendencijos

Veidas

Odos priežiūra su pre- ir probiotikais. Ekspertai dažnai rekomenduoja valgyti prebiotinius ar probiotinius maisto produktus, tokius kaip jogurtas, fermentuoti produktai ir pan., kad pagerėtų virškinimas. O dabar pre- ir probiotikai yra įkomponuojami ir į odos priežiūros priemones, tokias kaip kremai, serumai ar kaukės, taip siekiant subalansuoti odos mikrobiomą - kad ji efektyviau išlaikytų drėgmę, apsigintų nuo saulės ar kitų kenksmingų aplinkos faktorių.

Kaip sukuriamos tokios odos priežiūros priemonės? Probiotikais praturtintose odos priežiūros priemonėse dažnai pamatysite tokius ingredientus kaip bifida lisate fermentas arba pieno rūgštis. Kad būtų užtikrintas saugumas, šie ingredientai nėra “gyvi”, o ypatingu būdu apdorojami, siekiant užtikrinti, kad visa gyvųjų bakterijų nauda vis tiek būtų perduota jūsų odai. 

Kompleksiniai grožio produktai. Tai makiažo priemonės praturtintos naudingomis odai savybėmis. Pavyzdžiui, kuriami tokie kosmetiniai produktai kaip lūpų balzamas/serumas su drėkinančiais komponentais, taip sujungiant lūpų priežiūros ir tradicinės kosmetikos priemones.

Produktai, taupantys vandenį.  Į šią kategoriją įeina technologijos, kurios leidžia išvengti nereikalingo vandens naudojimo. Pavyzdžiui, plaukų stilistų naudojama sistema „Water Saver“ yra integruojama prie plaukų plovimo kriauklių, sujungiant šampūną, kondicionierių ir kitas reikalingas priemones į vieną sistemą ir paskirstant jas tiesiai į vandens srovę, taip taupant vandenį ir neplaunant kiekvieno produkto atskirai.

Makiažo tendencijos

Minimalistinė oda – šiais metais bus populiarūs natūralesni odos pagrindai ir maskuokliai, kurie leis sukurti kuo minimalesnį makiažą ir tarsi “nuogos odos” įvaizdį. O jį papildys tik tam tikri spalviniai akcentai (pvz. spalvotas akių pravedimas, lūpdažis ar skaistalai).

Taip pat makiažo pagrindas ir serumas tampa vienu produktu. Naujausios formulės leidžia odai spindėti ir suteikia odos priežiūros privalumų, tokių kaip drėkinimas ir odos senėjimą stabdantys ingredientai. Šie produktai leis parodyti savo „tikrąjį aš“, kartu išryškinant savo unikalius veido bruožus, tokius kaip strazdanos ar apgamai.

„Dabar karaliauja natūralumas ir švytėjimas, ir mes trokšime tik vieno dalyko: sveiko blizgesio. Švytintis odos efektas padės sukurti lygesnį odos reljefą, naudojant minimalesnį priemonių kiekį“, – makiažo meistrė G.Sabaliauskaitė.

Ryškūs akcentai. Nors ir šiais metais natūralus įvaizdis bus populiarumo viršūnėje, niekur nesitrauks ir makiažo unikalumą sukuriantys netikėti akcentai. Tai gali būti įspūdingos akys su spalvotu dvigubu ar kitokiu grafiniu akių pravedimu, ryškūs purpuriniai skaistalai ar dramatiškos blakstienos. 

Lūpų įvaizdžiai, įkvėpti praeities. Nepriklausomai nuo to, ar šiais metais vis dar nešiosime veido kaukes, lūpų dažai taps neatskiriama makiažo dalimi. Negana to, pagrindinė 2022 m. lūpų dažų tendencija yra naudoti tamsiausią spalvą: juodą. 

Taip pat kurį laiką matomai lūpų pieštuko linijai buvo sakomas tvirtas „ne“. O štai šiais metais, stebint tokias įžymybes kaip Jennifer Lopez, Megan Thee Stallion ar Addison Rae, matome, jog ši 90-ųjų įkvėpta tendencija, leidžianti suteikti lūpoms apimties, ir vėl grįžta į madą. 

Papuošimai ant veido. Dar viena šių metų tendencija, kuri neleis natūraliems įvaizdžiams išstumti ryškesnių ir kūrybingesnių makiažų – įvairūs papuošimai ant veido. Tai gali būti viskas nuo veido blizgučių iki mažų priklijuojamų perliukų.

Tendencingos spalvos. Šiais metais makiažo įvaizdžiuose daugiausiai matysime tokių spalvų, kaip rožinė, mėtinė žalia bei šviesios pastelinės.

Plaukų tendencijos

Plaukų pynimas. Kasytės gali tikti bet kokiai plaukų tekstūrai, ilgiui ar stiliui. Pavyzdžiui, mažos veidą įrėminančios kasytės gali atspindėti septintojo dešimtmečio boho stilių ar devintojo dešimtmečio gatvės stilių. Derinkite jas su tiesiais plaukais, banguotais ar pripinkyte jų dar daugiau iš visų plaukų. 

Tai yra puiki išeitis norint pagyvinti savo kasdieninį įvaizdį įnešant jam lengvumo, laisvumo ir šiek tiek vadinamo „cinkelio“. Tačiau svarbu nepamiršti dienos pabaigoje kasyčių išpinti ir nenueiti su jomis miegoti. Plaukų sruogelės supintos į plonas standžias kasytes, miegant su jomis, įtemps plaukų šaknis ir sukels joms mechaninį stresą. Lygiai taip pat ir ilgiui. 

Ypatingai puošnūs plaukai su aksesuarais. Šiais metais grįžta „old-school“ plaukų stilius: ilgi, glotnūs ir tobulai sušukuoti plaukai akcentuojami įvairiais plaukų aksesuarais. Pavyzdžiui, retro segtukais, plaukų skarelėmis, vintažiniais masyviais metaliniais plaukų segtukais, plaukų lankeliais ir panašiai.

Taip pat tokio tipo aksesuarai yra itin saugūs plaukams. Nepamirškime, kad šiuo metu yra madingos ir šilkinės plaukų gumelės, kurios gali būti naudojamos ne tik kaip įvaizdžio detalė, bet kaip ir pagrindinis plaukų aksesuaras namuose, nes nesukelia plaukų lūžinėjimo. 

Natūralūs plaukai. Natūralumo pabrėžimas tampa populiarus ne tik makiažo, bet ir plaukų tendencijose. Tampa nebemadinga slėpti pražilusius plaukus, keisti savo natūralią spalvą ar tiesinti garbanotus plaukus, o netgi atvirkščiai - juos dar labiau išryškinti.

Iš tiesų dabartines plaukų koloristikos tendencijas nemažai pakoreagavo ne kas kitas, o karantinai. Moterys labiau renkasi natūralaus tipo atspalvius, nes juos lengva prižiūrėti, nereikia dažnai taisyti, neretai nesimato nuaugimo linijos. Taip pat nemaža dalis žmonių, karantino metu pradėjo ypatingai daug rūpintis savo plaukais bei oda.

„Salone tenka dažnai išgirsti, kad klientės nebesiryžta ekstremaliems pokyčiams, nes bijo sugadinti tai į ką suinvestavo daug lėšų bei laiko“, – Monika Amšiejūtė, grožio studijos „The Hair Geek“ įkūrėja.

Kirpimai: „Bobo“, „Vilko“ ir „Aštuonkojo“. Šiais metais matysime daugiau trumpų, iškarpytų plaukų įvaizdžių, tokių, kaip „Bobo“ klasikinis kirpimas kartu su ilgesnių kirpčiukų sugrįžimu. „Vilko“ ir „Aštuonkojo“ tipo kirpimai yra ganėtinai panašūs – pastarasis buvo įkvėptas Reičel personažo iš 90-ųjų TV serialo „Draugai“, o „Vilko“ kirpimas suteikia labiau rokenrolišką ir nerūpestingą įvaizdį.

„Dar vienas labai populiarus kirpimas šiuo metu yra vadinamasis „Shag“, kuomet viršutinė plaukų dalis yra stipriai iškarpyta, taip suteikiant jai daug apimties. Tokio tipo kirpimai yra derinami su natūralia plauko tekstūra, kitaip tariant, tiesintuvai pamažu metami į šoną ir kuo daugiau pasipūtimo ir tekstūros turime, tuo geriau. „Shag’’ kirpimai atspindi 80-ųjų roko erą, taip pat buvo labai mėgiami tarp pankų. Ikoniniai „Shag“ nešiotojai buvo tokie kaip „Stevie Nicks“, „Queen“ grupės nariai, „Joan Jett“ ir kiti“, – Monika Amšiejūtė, grožio studijos „The Hair Geek“ įkūrėja.

Nagai

3D nagų papuošimai ir lipdukai. Praėjusiais metais jau matėme socialiniuose tinkluose populiarėjančius nagų dizainus su mažyčiais meškiukais, įvairiaspalviais brangakmeniais ir priklijuotomis pūkuotomis detalėmis. Šiais metais tai niekur nedings. Bus populiaru įvairios minimalios detalės, tokios kaip mini širdelės, žvaigždės ar panašūs papuošimai. Matysime dažniau naudojamus ir  lipdukus, kurie leis sukurti dar unikalesnį nagų įvaizdį.

Nagai, įkvėpti gamtos. Šiais metais gamtos tema palies ir grožio tendencijas, kartu su galaktikos, geodezijos, vandenyno ar dykumos motyvais. Taip pat matysime daugiau ir gyvūnų raštų, tokių kaip zebro ar tigro kailio motyvai.

Spalvos. Nors ir matysime didėjantį natūralių spalvų pasirinkimą, niekur nesitrauks ir kitos ryškesnės spalvos, tokios kaip barbiška rožinė, vidurnakčio juoda, šviesi ir prabangiai tamsi mėlyna bei matinis viršus. Bus tendencingi ir ypač ryškūs dizainai su abstrakčiais grafiniais elementais.

Prancūziško manikiūro alternatyvos. Jau praeitais metais stebėjome atsirandančius prancūziško manikiūro alternatyvius dizainus. Šiais metais taip pat išliks spalvoti ar grafiški nagų galiukai, pakeičiantys tradicinį prancūziškąjį baltą. 

„Jau praeitais metais matėme daugiau alternatyvių prancūziško manikiūro pasirinkimų, o šiais metais, panašu, jog ši tendencija niekur nedings. Nebijokite eksperimentuoti. Tai atskleidžia Jūsų asmenybės unikalumą!“ – Justina Uždavinytė, „Pink Me Up“ grožio studijos įkūrėja.

Bendros tendencijos

Vyrų grožio priemonės ir priežiūra. Panašu, jog ilgą laiką vyravęs stereotipas, jog savo grožiu moterys rūpinasi dažniau nei vyrai, po truputį nyksta. Iš dalies šis pokytis atsirado dėl pasaulinės pandemijos, kai vyrai pradėjo eksperimentuoti su grožio priemonėmis namuose ir apskritai pamažu vis labiau domėtis ir rūpintis savimi. Pastaraisiais metais stebėjome tikrą vyrams skirtų grožio prekių ženklų bumą, siūlantį jiems vis didesnį produktų ir grožio procedūrų pasirinkimą.

Sveikatingumo kvepalai. Tai yra visiška pastarųjų metų naujovė – kvepalai, kurie ne tik skleidžia mūsų mėgstamą aromatą, bet ir veikia mūsų nuotaiką (gali pakelti energijos lygį, nuraminti ir panašiai), naudojant tam tikrus ingredientus.

#Y2K. Tai 2000-ųjų laikotarpio įkvėptos plaukų, makiažo ir nagų tendencijos. 2000-ųjų metų stiliaus sugrįžimas bus matomas visur – nuo plonų kasyčių iki antakių, „ledinių“ akių šešėlių ir kūno blizgesio.

Kaip matome, šie metai taps savotišku kovos ringu tarp natūralumo ir ryškių, žėrinčių, margų akcentų, tarp klasikos ir 2000-ųjų žaismingumo. Tai pareikalaus kiekvieno pastangų skoningai suderinti šiuos naujus stilius kliaujantis savo individualiais kūrybiškais spredimais.

O jeigu jau nekantrauji išbandyti vieną ar kitą plaukų ar manikiūro įvaizdį – gali vos keliais paspaudimais užsirašyti pas mylimiausius Watalook grožio meistrus šiandien per www.watalook.lt!