2021-ųjų „Mis Visata“ išrinkta Indijos atstovė Harnaaz Sandhu

Harnaaz Sandhu / „Scanpix“ nuotr.
Harnaaz Sandhu / „Scanpix“ nuotr.
Žmonės.lt, BNS
Šaltinis: Žmonės
2021-12-13 08:49
AA

„Mis Indija“ Harnaaz Sandhu anksti pirmadienį Izraelio Elato kurorte prie Raudonosios jūros buvo karūnuota 70-ojo konkurso „Mis Visata“ laimėtoja.

Kaip rašoma „People“, 21 metų Indijos atstovė Harnaaz Sandhu konkurso metu įveikė 79 varžoves iš įvairių šalių. Laimėtoja finale įveikė „Mis Paragvajų“ ir „Mis Pietų Afriką“. 

Naujajai „Mis Visatai“ karūną perleido praėjusių metų nugalėtoja meksikietė Andrea Meza.

Moterų teisių aktyvistė H.Sandhu yra aktorė, įkvėpimo besisemianti iš kitos Indijos kino žvaigždės Priyankos Chopros. Laisvalaikiu H.Sandhu mėgsta jogą, šoka, gamina maistą, jodinėja ir žaidžia šachmatais.

„Mis Visata“ / „Scanpix“ nuotr.

70-ame kasmetiniame konkurse „Mis Visata“, kurį vedė Steve'as Harvey, dalyvėms teko demonstruoti maudymosi kostiumėlius, vakarines sukneles ir atsakyti į užduodamus klausimus.

Organizatoriai šių metų konkurse didelį dėmesį skyrė klimato kaitai.

Beje, šių metų konkursas išskirtinis – po daugiau nei keturių dešimtmečių į grožio konkursą sugrįžo Maroko atstovė.

„Mis Visata“ / „Scanpix“ nuotr.

Konkurso, pirmą kartą vykusio Izraelyje, dalyvės buvo spaudžiamos jį boikotuoti ir taip išreikšti paramą palestiniečiams, be to, organizatoriai susidūrė su iššūkiais dėl COVID-19 pandemijos.

Pietų Afrikos Respublikos Sporto, kultūros ir meno ministerija ragino savo dalyvę nevykti į Elatą dėl „Izraelio vykdomų žiaurių nusikaltimų palestiniečių atžvilgiu“.

Palestiniečių organizacijos taip pat prašė dalyvių nevykti į konkursą.

Tarptautinės Izraelio boikoto kampanijos „Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“ (BDS) dalis „Palestiniečių kampanija už akademinį ir kultūrinį Izraelio boikotą“ (PACBI) rašė: „Raginame visas dalyves pasitraukti, vengti prisidėti prie Izraelio apartheido režimo ir jo [vykdomo] palestiniečių teisių pažeidinėjimo.“

„Mis Visata“ / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Jeruzalėje duodama interviu naujienų agentūrai AFP, ankstesnė „Mis Visata“, meksikietė Andrea Meza, sakė, kad konkursas neturėtų veltis į politiką.

„Mis Visata“ nėra nei politinis, nei religinis judėjimas. Jis susijęs su moterimis ir tuo, ką jos gali pasiūlyti“, – sakė ji.

Andrea Meza / SCANPIX nuotr.

Diplomatinių santykių su Izraeliu nepalaikančios Indonezija ir Malaizija, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai, dalyvių neatsiuntė, bet tai aiškino pandemijos keliamais sunkumais.

Pernai santykius su Izraeliu normalizavę Jungtiniai Arabų Emyratai, kur sekmadienį su istoriniu vizitu lankėsi izraeliečių premjeras Naftali Bennettas, taip pat neatsiuntė dalyvės, tačiau teisinosi tuo, kad neužteko laiko šalies nugalėtojai išrinkti.

Fotogalerija:

„Mis Visata 2021“ (8 nuotr.)
+2