2020-ųjų nuotaka: kaip ją papuoštų mados namai „Vamp“

„Vamp“ mados namų suknelės/ Natalija Koinova Photography nuotr.
„Vamp“ mados namų suknelės/ Natalija Koinova Photography nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-12-06 09:38
AA

Vestuvės, didinga ir nepamirštama šventė, diktuojanti savas taisykles. Viena jų – išskirtinė vestuvinė suknelė, kuri tampa bene pagrindiniu vestuvių akcentu. Kaip ir kasmet, šį 2020-ųjų sezoną, vestuviniuose apdaruose dominuoja klasika su prabangos prieskoniu. O kaip teigia mados namų „Vamp“ vadovas Arvydas Videika, ateinančio sezono nuotaka – nenuobodi, laisva ir savito stiliaus.

10-ties prabangių suknelių kolekciją pristatantis A. Videika teigia, jog didžiausias iššūkis – kasmet sukurti kažką naujo ir nematyto. O tam labai padėjo per 20 metų sukaupta patirtis.

„Kiekvienais metais kuriant vestuvines sukneles stengiuosi, jog darbai būtų skirtingi, įvaizdžiai įvairūs ir kontrastingi. Taip vestuvėms besiruošiančios nuotakos gali išsirinkti tikrai tinkantį, papuošiantį ir įsimintiną suknelės modelį. Kadangi vakarines bei vestuvines sukneles kuriu jau daugiau kaip 20-imt metų, noriu pasidalinti patirtimi ir pasakyti nuotakoms, kad svarbiausia suknelėje yra konstrukcija ir geri audiniai. Tuomet net paprasčiausio, bet daug paslepiančio silueto suknutė bus puošni bei ypatinga. O prasto audinio, o dar blogiau, prastai sukonstruota, neproporcinga gali paversti jus tikra karikatūra. Tad didžiausias patarimas – matuokitės”, – dėstė dizaineris.

„Vamp“ mados namų suknelės/ Natalija Koinova Photography nuotr.

Kūrėjo nuomone, dėmesį šįmet rekomenduojama atkreipti ir į subtilesnius papuošimus: to paties audinio gėles, ilgus skeltukus, krentančias rankoves, plonus dirželius, šilko kaspinus ar plevėsuojančias plunksnas.

„Dailiai puošta suknelė – ilgametė tradicija, kuri nesensta. Todėl ir šįmet nuotakos gali puoštis nuo plunksnų iki smulkiausių lapelių. Vieną audinį, siuvinėtą lazeriu pjaustytais smulkučiais lapeliais, praminėme mėlynių pieva. Taip subtiliai, be blizgučių, žaidžiant tik lapelių dydžiu bei storiu sukuriamas pasakiškas vaizdas. Tokie, storu šilko siūlu siuvinėti, ar kelių sluoksnių nėriniais puošti audiniai ką tik buvo pristatyti didžiausioje Paryžiaus tendencijų ir mados parodoje. Tiesa, būtent kelionėje po Prancūzijos vakarų pakrantę ir pasisėmiau įkvėpimo. Čia būdamas nusprendžiau, kad kolekcija privalo būti rafinuota, klasikinių siluetų. Be to, galima pastebėti, jog naujos suknelės, lyg austrių geldelės: juose atsispindi balto perlamutro spindesys, banguojanti jūrą primenanti šilko organza, natūralaus itališko šilko ir brangiausių dekorų iš Paryžiaus derinys“, – pasakojo A. Videika.

Pasak A. Videikos, vestuvinių suknelių mada – ne visoms. Todėl savitumas ir tinkamas kirpimas – sprendimas, kurio verta laikytis. Be to, nevalia pamiršti visumos: papuošalų, batelių. Jie taip pat verti investicijos.

„Vamp“ mados namų suknelės/ Natalija Koinova Photography nuotr.

„Šį sezoną kaip niekad daug suknelių su rankovėmis. Jas rinkitės nuodugniai įvertindamos savo figūrą, mat pasirinkus per ilgas, per pustas ar per „sunkias” siluetas praras grakštumą, proporcijos dings. Aukštaūgėms labiausiai tiks trijų ketvirčių, žemesnėms – pūstos, arba prailginto šilko rankovės. Dar vienas labai pastebimas „trendas“ – skeltukai. Jie labai tiks pasirinkusioms pūstą suknelę: šis privalo būti kuo ilgesnis. Taip išryškinsite kojas. Beje, vyrauja ir visiška ekstravagantiškų suknelių modelių priešingybė: lakoniškos mikado šilko ar šilkinio satino suknelės bei undinėlės formos suknelės ypač gilia V formos iškirpte.

Tačiau visuomet sakau, jog svarbiausia – gerai jaustis ir pasitikėti savimi. Aklai nepasitikėkite nei tendencijomis, nei vestuvių salono konsultante. Tik jūs žinote, su kokiu apdaru jaučiatės gražiausia. Tam nereikia rinktis nuobodžios klasikos: subtiliai puošta, kokybiškai siuvinėta, dekoruota suknelė ir truputis kuklumo – jūs pavers vakaro princesė. To pasiekti padės visuma: basutės, laisvos garbanos, lapės uodegos, smulkūs auskarai. Nebijokite būti savimi“, – pokalbį baigė Arvydas Videika.

2020-ųjų „Vamp“ mados namų vestuvinės suknelės (18 nuotr.)
+12
Temos: