2020 metų spalva – klasikinė mėlyna: kaip ją derinti ir pritaikyti savo garderobe?

Klasikinės mėlynos įvaizdžiai/„Instagram“ nuotr.
Klasikinės mėlynos įvaizdžiai/„Instagram“ nuotr.
Greta Kukštaitė
Šaltinis: Žmonės
2019-12-30 19:57
AA

Kasmet metams baigiantis pasaulinis spalvų institutas „Pantone“ skelbia ateinančių metų spalvą. 2020-aisiais gyvybingą ir ryškią koralinę pakeis klasikinė mėlyna, kuri, pasak „Pantone“ instituto, reikš stabilumą ir pastovumą. Kalbant plačiau, ši spalva yra susijusi su spartėjančia technologijos plėtra, tad ragins susikaupti, išplėsti savo mąstymą bei atverti bendravimo srautus.

Klasikinė, arba kitaip – kobalto mėlyna, asocijuojasi su pasitikėjimu savimi, lyderyste, galia ir taika, tad ją dažnai renkasi valstybės lyderiai ar karališkų šeimų atstovai. Nors ši spalva yra pasyvi, ji asocijuojasi su ramybe ir tikėjimu, tad jei jums trūksta pasitikėjimo savimi – prisijaukinkite šią spalvą.

Tad, kaip šią spalvą pritaikyti savo garderobe ir prie kokių spalvų ją derinti?

Klasikinė ryški mėlyna puikiai dera su giminingais mėlynos spalvos atspalviais, tad ją galite derinti ir monochrominiu principu, pasirenkant panašius atspalvius, arba derinti su šviesiomis, žydromis spalvomis.

Ši spalva taip pat dera su tokiomis spalvomis, kaip geltona, oranžinė ar raudona, jei siekiate ryškesnio ir akį traukiančio įvaizdžio. Tačiau niekada neprašausite, o ypač Naujųjų metų išvakarėse, derinant ją su achromatinėmis spalvomis – balta, juoda ar pilka.

Jei ši spalva jums ypač artima, dėvėkite ją nuo galvos iki kojų. Mėlyna ypač tinka tamsesnio gymio ir plaukų žmonėms, tad ypač paryškins ir atskleis gražiausius bruožus.

Na, o jei neišsirinksite mėlyno atspalvio drabužių, tuomet paeksperimentuokite aksesuarais, kurie akimirksniu pabrėš jūsų įvaizdį. Gal tai bus rankinė, nauji bateliai, o gal tiesiog skarelė, šalikas ar kaklo papuošalas – leiskite pasireikšti fantazijai.

Ši spalva dominuos ne tik aprangoje, bet ir makiažo tendencijose, tad mėlynos spalvos šešėliai ar akių pravedimas – itin išraiškingas pasirinkimas Naujametiniam vakarėliui.