2019-ųjų vakarėlių stiliaus apžvalga: metų stilingiausia moteris – Reda Mickevičiūtė

Kristina Kulbaušinskaitė, Reda Mickevičiūtė, Neringa Zeleniūtė/„Žmonės Foto“ nuotr.
Kristina Kulbaušinskaitė, Reda Mickevičiūtė, Neringa Zeleniūtė/„Žmonės Foto“ nuotr.
Laura Mizgirytė-Latour
Šaltinis: Žmonės
2019-12-27 13:27
AA

Madoje nuoseklumas nebūtinai yra būdingas reiškinys, o ir tendencija visiems užkaitina kraują. Dėl to mada yra toks gyvybingas reikalas. Visai nesvarbu, ar tai 2014-ųjų „Gucci“ inspiruotas maksimalizmas, ar radikalus minimalizmas, tačiau viena aišku – jei nerti į tendenciją, tai stačia galva.

Ir išties, po maksimalizmo, minimalizmas atrodo egzotiškai. Po spalvų pertekliaus, esminės spalvos – smėlinė, juoda, pilka, balta – irgi ne mažiau egzotiškai, o reikalus paaštrina odiniai įprastų siluetų marškiniai su kelnėmis. Pavyzdžiui, deriniai ir „Matrix“ inspiruota juoda nuo galvos iki pirštų galiukų.

Siluetų horizonte pokyčių nedaug – prigludę kirpimai artinasi link konservatyvumo,  tuo tarpu oversize išlieka dominuojantis visų moterų spintose ir ant podiumo. Tiesa, su stipriu, androginišku elementu.

Minimalizmas (6 nuotr.)

Stiliaus vienvaldystė priklauso kostiumams, kaip tvirtos moters, kurios naratyvas pastaraisiais metais yra tarp dominuojančių socialinių temų, simbolis. Detalė – sunkiasvorė pečių linija, raštas – klasikinis britiškas tvidas, avalynė – ugly sportbačiai, retkarčiais pakeičiami grakščiais smailianosiais, kaubojiškais aulinukais arba karinio stiliaus kerziniais batais.

Reda Mickevičiūtė/„Žmonės Foto“ nuotr.

Makiažo tendencijos, kaip ir stiliaus – kuo daugiau natūralumo ir raudono lūpdažio.

„Power“ kostiumai (4 nuotr.)
+1

Tarsi balansu minėtam ultramodernizmui laikyčiau femina ultima stilių – tiulio, plunksnų, svaiginančių, vingiuotų siluetų, didelių blond plaukų ir net princesiškų karūnų. Nes kada daugiau būti princese (karaliene), jei ne per mados vakarėlius? 

Metų stilingiausia vadinu fotografę Redą Mickevičiūtę – jos šiuolaikiškas stilius vizualiai įkūnija Dianos Vreeland posakį „the eye has to travel“. Visi klausimai ir atsakymai viename: spalvų, proporcijų, moteriškumo ir androginiškumo, modernumo ir vintažo, tendencijų ir individualumo pusiausvyra.

Smalsiai laukiu, kaip atrodys 2020-ųjų vakarėlių tendencijos, turint omenyje Pantone instituto metų spalvą –  klasikinę mėlyną.

Princesės ir karalienės (4 nuotr.)
+1