2019-ųjų kino apžvalga: TOP5 prancūziškos komedijos

„Netikros prancūziškos vestuvės“
„Netikros prancūziškos vestuvės“
Šaltinis: Žmonės
2019-12-30 13:24
AA

Artėjant 2020-ųjų sutikimui laikas prisiminti praėjusius metus. Kino pasaulyje jie buvo ypač produktyvūs ir kupini ryškių asmenybių. Jei iki šiol nespėjote su jomis susipažinti kino salėse, pateikiame jums daugiausia dėmesio ir diskusijų sulaukusių prancūziškų komedijų penketuką.

NETIKROS PRANCŪZIŠKOS VESTUVĖS (rež. Philippe de Chauveron)

Iki ašarų juoktis priversianti legendinė prancūzų komedija grįžta! Buržua katalikų Klodo ir Marijos Vernelių šeima turi viską, apie ką galima svajoti: didelį namą puikioje vietoje, finansinį stabilumą, keturias gražuoles dukteris. Gyvenimas būtų beveik pasakiškas, jei tik keturios jų dukros nebūtų ištekėjusios už skirtingų religijų ir kilmės vyrų.

Multikultūrinę Klodo ir Marijos Vernelių šeimą ištiko nauja katastrofa. Jų mylimos dukros su šeimomis nutarė emigruoti. Tėvai lengvai nepasiduoda ir yra pasiryžę įtikinti atžalas, kad Prancūzija – geriausia šalis pasaulyje!

BASEINO VALDOVAI (rež. Gilles Lellouche)

Prie penkiasdešimtmečio artėjantis Bertranas išgyvena klasikinę vidurio amžiaus krizę. Prieš pora metų darbą praradusio vyro diena atrodo maždaug taip: ryte užvalgęs sausų pusryčių su sauja antidepresantų, Bertranas įsitaiso ant sofos ir ima žaisti „Candy Crush“. Tačiau vieną dieną pasivaikščioti išėjusio Bertrano dėmesį patraukia vietinio baseino reklama. Sumąstęs, kad šiek tiek pajudėti būtų ne pro šalį, vyras apsilanko baseine. Ten Bertranas susipažįsta su keletu panašaus amžiaus vyrukų, sprendžiančių panašias savo gyvenimų problemas.

Vyrukai neria į baseiną, pasiryžę užkariauti pasaulį ir įrodyti, kad nėra jau tokie nevykėliai...

MŪSŲ PIRMOSIOS ATOSTOGOS (rež. Patrick Cassir)

Marion ir Benas susipažįsta per „Tinderį“ ir jau po pirmo pasimatymo nusprendžia kartu praleisti atostogas. Bedę pirštu į žemėlapį, savo kelionės tikslu jie pasirenka Bulgariją.

Tačiau greitai paaiškėja, kad jų tobulų atostogų vizijos gerokai skiriasi. Marion svajoja apie nuotykius, Benas – apie penkių žvaigždučių viešbutį. Jam tenka savaitę praleisti su išsiblaškiusia ir vėjavaikiška mergina, jai – apsiprasti su vyruku, nesiskiriančiu su rankų dezinfekavimo skysčiu. Ar „Tinderyje“ užsiplieskę poros jausmai atlaikys pirmųjų atostogų išbandymus?

JAUNIKIS ANT BALTO ŽIRGO (rež. Laurent Tirard)

Pasiilgote gražių kostiumų ir rūmų intrigų? Romantinė prancūzų komedija „Jaunikis ant balto žirgo“ pasiūlys abu šiuos dalykus ir, žinoma, daug juoko. Gražuolis mergišius kapitonas Nevilis, kartu su visa Napoleono kariauna išvyksta į karą Austrijoje. Sužadėtinei jis pažada grįžti labai greitai ir kiekvieną dieną rašyti. Deja, dienos bėga, o gražuolės Polinos laiškai nepasiekia. Svajonės bliūkšta, o širdis dūžta į šipulius.

Matydama sesers širdgėlą, Elizabet nusprendžia apsimesti jos mylimu Neviliu ir rašyti meilės kupinus laiškus, kapitono vardu. Ji kuria didvyriškas istorijas iš mūšio laukų ir galiausiai „nužudo“ savo herojų kaip tikrą didvyrį. Niekas nesitikėjo, kad po kurio laiko Nevilis grįš gyvas... Čia ir prasideda intriguojanti istorija apie „Jaunikį ant balto žirgo“.

TOBULAS VYRAS (rež. Louis Garrel)

Geriausios prancūziško kino tradicijos atgimsta stilingoje romantinėje dramoje apie meilę, aistrą, pavydą ir išdavystę. Abelis – tobulas vyras ir patikimas draugas, kurį po dešimties išsiskyrimo metų su Mariana, buvusia mergina, likimas suvedė jos vyro, Polio, laidotuvėse. Abelio ir Marianos jausmai atgimsta, tačiau į jų meilės istoriją įsipina Marianos sūnus Žozefas, kaltinantis mamą dėl tėvo mirties ir Eva, Polio sesuo, nuo mažens įsimylėjusi Abelį.

Eva ryžtasi kovoti už savo meilę ir skelbia karą Marianai. Ką pasirinks Abelis? O gal sprendimas – visai ne jo rankose? Aistrų kupinoje paryžietiškoje dramoje įsimintinus vaidmenis sukūrė prancūziško kino ir mados ikonos Laetitia Casta, Lilly Rose Depp ir Louis Garrel.

Visus šiuos filmus galite peržiūrėti namų kino platformoje www.zmonescinema.lt.