2018-ųjų „Pirelli“ kalendoriui pasirinkta juodo grožio tema

2018 metų "Pirelli" kalendoriui parinkta tema - "Alisa stebuklų šalyje" / Timo Walkerio/Pirelli.com nuotr.
2018 metų "Pirelli" kalendoriui parinkta tema - "Alisa stebuklų šalyje" / Timo Walkerio/Pirelli.com nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-11-14 08:00
AA

Daugiau kaip pusę amžiaus leidžiamas garsus „Pirelli“ kalendorius kasmet pateikia staigmeną. Seksualios gražuolės, brandaus amžiaus natūralaus grožio moterys, tos, kurios užkopė į savo karjeros viršūnę – jame buvo visko ir kas kartą su labai stipria žinute visuomenei.

Šiais metais „Pirelli“ kūrėjai pasirinko temą „Alisa stebuklų šalyje“.

Modelius su įspūdingais kostiumais fotografavo ne vieną tarptautinį titulą pelnęs fotografas Timas Walkeris. Jo modeliai kalendoriui – tik juodaodžiai. Tarp jų – Naomi Campbell, Adwoa Aboah, reperiai Pi Diddy, Lil Yachty, aktorės Whoopi Goldberg, Lupita Nyong’o.

Pagrindinio personažo – Alisos – vaidmuo teko modeliui iš Pietų Sudano Duckie Thot.

Fotosesijos stilistas – britų žurnalo „Vogue“ redaktorius Edwardas Enninfulas. Svarbi detalė – garsaus mados leidinio istorijoje tai pirmas vyras redaktorius.

Šis sumanymas – noras praplėsti socialinio sąmoningumo ribas, laužyti barjerus. Nors pasaulis, regis, laisvas, tokia fotosesija anksčiau nebūtų galėjusi įvykti, kūrėjai įsitikinę, kad toks žingsnis – svarbi žmonijos istorijos dalis.

„Tamsiaodė Alisa padės bet kurios rasės vaikams nuo pat mažens suvokti kultūrinius skirtumus ir juos gerbti“, – sakė Edwardas Enninfulas.

Kostiumai parinkti remiantis britų Johno Tenniel iliustracijomis, kurios ir buvo 1865 metais Lewiso Carrollo išleistoje knygoje, savo reikšmės nepametusioje per daugiau nei šimtą metų.

2018 metų "Pirelli" kalendoriui parinkta tema - "Alisa stebuklų šalyje" (11 nuotr.)
+5

Žmonės.lt primena, kad „Pirelli“ kalendorius leidžiamas nuo 1963-iųjų ir jam yra pozavusios tokios moterys kaip Cindy Crawford, Kate Moss, Adriana Lima ir daugybė kitų gamtos apdovanotų gražuolių, tarp jų yra buvusi ir lietuvė Edita Vilkevičiūtė. Dažniausiai „Pirelli“ kalendoriaus modeliai būdavo įamžinami menkai apsirengusios arba visai nuogos.

„Pirelli“ kalendoriaus kadras su Edita Vilkevičiūte / pirellical.com nuotr.

Tačiau 2016-ųjų „Pirelli“ kalendorius kardinaliai pasikeitė, o jam modelius, kurių amžius – nuo 19 iki 82 metų, ir kurios visos yra daug pasiekusios savo veiklos srityse, įamžino garsi fotomenininkė Annie Leibovitz.

2017-ųjų kalendorių fotografuoti pakviestas žinomas Vokietijos fotografas Peteris Lindberghas. Šis fotomenininkas garsėja tuo, kad nemėgsta retušuoti savo nuotraukų, tad savo fotosesija „Pirelli“ kalendoriui nusprendė didžiausias Holivudo žvaigždes pavaizduoti kitokias, nei dauguma jas mato nublizgintuose žurnaluose.

Tad priešais Peterio Lindbergho fotoobjektyvą be lašo makiažo stojo 14 Holivudo elito atstovių: Nicole Kidman, Penelope Cruz, Kate Winslet, Jessica Chastain, Helen Mirren, Julianne Moore, Uma Thurman, Robin Wright, Alicia Vikander, Rooney Mara, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux ir Zhang Ziyi.

„Pirelli“ kalendoriaus kadras su Edita Vilkevičiūte / pirellical.com nuotr.
2017-ųjų „Pirelli“ kalendoriuje – Holivudo žvaigždės be makiažo (7 nuotr.)
+1