2018 m. vestuvinių suknelių mados tendencijos

Vestuvinės suknelės / Renginio organizatorių nuotr.
Vestuvinės suknelės / Renginio organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-01-10 10:01
AA

Naujausios mados tendencijos atspindi modernumo kupiną laikotarpį, kur į madą grįžo trumpos, spalvotos ar gėlių, kaspinų ir kitomis kompozicijomis puoštos vestuvinės suknelės. Garsiausi pasaulio mados namai pristatė naujas vestuvinių suknelių kolekcijas, aiškiai atspindinčias pagrindines šešias 2018 metų vestuvinių suknelių mados tendencijas. Taigi jei esate būsima nuotaka ar vestuvių viešnia, privalote apie jas žinoti.

Straipsnis iliustruotas darbais lietuvių dizainerių, kurie savo naujausias kolekcijas ruošiasi pristatyti vasario 18 d. vyksiančiame nuotakų mados šou.

Boho stiliaus klestėjimas

Boho stiliaus vestuvinės suknelės alsuoja prašmatnumu, didingumu, rafinuotumu ir darna. Šio stiliaus vestuvinės suknelės kuriamos iš tokių natūralių audinių kaip medvilnė, linas ar šifonas. Svarbiausios tokio stiliaus suknelių detalės: sluoksniuotas audinys, nėriniai. Boho stilius yra daugelio nuotakų pageidaujamas, nes paprastumas, trumpos rankovės ir ilgi sijonai leidžia moterims jaustis patogiai ir pridengti trūkumus.

Liutauras Salasevičius / Organizatorių archyvo nuotr.

V iškirptės triumfas

Piešdami kokią nors liniją, turėtume atkreipti dėmesį į populiariausių detalių, kurias beveik kiekvienoje naujoje kolekcijoje siūlo atskiri dizaineriai ar prekės ženklai, žinomi visame pasaulyje, – V formos iškirptė, optiškai pailginanti kaklą. Šį pjūvį galima rasti priekinėje arba užpakalinėje suknelės dalyje. Tokiu vestuvinės suknelės kūrimo motyvu dizaineriai siekia sukurti kur kas seksualesnį nuotakų įvaizdį.

„DIVA fashion house“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Netradicinis dviejų dalių derinys

Remdamiesi ankstesnio sezono tendencijomis, daugelis dizainerių ir prekių ženklų siūlo dviejų dalių vestuvines sukneles. Ši tendencija yra labai populiari, nes pabrėžia individualumą ir originalumą. Atskiras dalis turinti vestuvinė suknelė gali atrodyti moderniai, bet nė kiek nepanaši į tradicinę vestuvinę suknelę. Tačiau tokia suknele vilkinti nuotaka dar nepaneigia fakto, kad ji negali tapti klasikine nuotaka. Esminis tokio stiliaus suknelių privalumas yra tas, kad viršutinę ir apatinę dalis galima derinti pagal norimą stilių, audinį ar net spalvas.

„Zolotas Baltic“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Romantiškos gėlių kompozicijos

Gėlės – tai dar viena tendencija, įsitvirtinanti tarp ateinančio sezono lyderių. Verta paminėti italų dizainerius, nes jie siūlo daugiausia floristinius ir spalvingus vestuvinių suknelių modelius viso pasaulio nuotakoms. Tačiau nemažai ir lietuvių dizainerių savo darbuose naudoja įvairių audinių ir spalvų žiedų kompozicijas, dėl kurių suknelė įgauna daugiau romantiškumo. Tokių ir panašių ornamentų piešimas bei jų apdirbimas rankomis sukuria unikalumą.

Raimonda Silė / Organizatorių archyvo nuotr.

Madingos trumpos vestuvinės suknelės

Kitų metų sezono vestuvinių suknelių populiarumo vietą užims trumpos suknelės. Visų pirma, trumpos ar transformuotos suknelės pasižymi patogumu, kuris šiomis dienomis yra labai aktualus. Jos skirtos toms, kurios yra drąsios, nebijo pademonstruoti apnuogintų kojų ir nori atrodyti seksualiau.

„Robert Kalinkin“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Dar didesnis dėmesys spalvoms

Tradicinę baltą spalvą vis dažniau keičia kreminė ar pudros spalva. Naujos spalvos nuotakos suknelei suteikia ypatingą išskirtinumą ir modernumą. Įprastą baltos spalvos suknelę keičia vestuvinei suknelei neįprastos spalvos, kurios tik dar labiau traukia dėmesį. Pastelinių ar ryškių spalvų suknelių pasirinkimas byloja apie ryžtingas, drąsias ir naujovių nebijančias nuotakas.

Inga Miltienienė / Organizatorių archyvo nuotr.
2018 m. vestuvinių suknelių tendencijos (16 nuotr.)
+10