2017-ųjų sporto tendencijos: ką pamėgo moterys?

Moteris sportuoja / Vida Press nuotr.
Moteris sportuoja / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2017-12-28 15:05
AA

Sparčiai besivystančios technologijos keičia daugelio sportuojančiųjų įpročius. Išmaniosios apyrankės, leidžiančios fiksuoti žingsnius, įvairios programėlės, siūlančios vaizdines pamokas, treniruočių bei mitybos programas, žymiai palengvino tiek salės naujokų, tiek ir pažengusių sportininkų rutiną. Prieš keletą metų atsiradusios virtualios treniruotės – dar vienas žingsnis į priekį.

Virtualios fitneso platformos kūrėjų „Wexer“ atliktas tyrimas atskleidė, kad per pastaruosius metus net kelis kartus išaugo virtualių treniruočių paklausa. Jas ypač pamėgo įtemptus darbo grafikus turintys žmonės, kurie nori būti nepriklausomi nuo treniruočių grafiko.

Beveik pusė apklaustųjų tvirtino virtualias treniruotes pasirinkę kaip papildomą sportinės veiklos rūšį, o trečdaliui šie užsiėmimai tapo įvadu į bendras grupines treniruotes.

Atspirties taškas kiekvienam

Sporto klubo „Lemon Gym“ duomenimis, didesnė dauguma virtualių treniruočių vartotojų – moterys nuo 20 iki 30 metų.

„Moterys dažniau nei vyrai vaikšto į įprastas grupines treniruotes. Be to, jauni žmonės, kurie yra linkę į technologijas, dažniausiai būna tie inovatoriai, kurie pirmieji pradeda jomis naudotis“, – bendras tendencijas komentuoja sporto klubų tinklo vadovė Greta Radzevičienė.

Kokie yra virtualių treniruočių privalumai ir kodėl jas verta išmėginti? Pasak G. Radzevičienės, virtualios treniruotės yra puiki alternatyva tradicinėms grupinėms treniruotėms.

Virtualių treniruočių platforma šiandien gali pasiūlyti per 600 skirtingų treniruočių tipų.

„Skirtumas yra tik tas, kad šiose treniruotėse nėra gyvai vedančio trenerio. Patys klubo lankytojai gali pasirinkti jiems tinkamiausią treniruotę arba jau sudėliotą virtualių treniruočių grafiką.“

Virtualių treniruočių platforma šiandien gali pasiūlyti per 600 skirtingų treniruočių tipų – nuo lėtesnių, tokių kaip joga ar pilatesas, iki labai intensyvių, tokių kaip „HIIT“ ar zumba. Daugiausia dėmesio šiuo metu sulaukia trumpos (30–45 min) aukšto intensyvumo treniruotės.

Dar daugiau galimybių

Dar viena naujovė, kurią treniruočių salėje jau gali pasiūlyti sporto klubai – „Funxtion“ ekranas, prilygstanti virtualiam treneriui.

„Konsolė yra statoma funkcinėje zonoje. Prie jos priėjęs klubo lankytojas gali individualiai pasirinkti funkcines, intervalines treniruotes ir atlikti pratimus su čia pat esančia, jiems reikalinga įranga. Be to, ekranas suteikia galimybę sekti savo rezultatus, parodyti juos kitiems ir mesti sporto iššūkius draugams“, – apie dar vieną inovatyvų būdą treniruotis pasakoja G. Radzevičienė.

Kartu ir išmaniųjų telefonų vartotojai savo sportinę rutiną tiek salėje, tiek ir namuose gali paįvairinti, pagerinti, naudodamiesi daugiafunkcėmis programėlėmis. Kaip vienas rimčiausių savo kategorijoje, G. Radzevičienė išskiria mitybos konsultantus „MyFitnessPal“ ir treniruočių ekspertus – „BodySpace“, „NTC“.