2017-ųjų „Pirelli“ kalendorius išaukštino natūralų grožį: Holivudo aktorės pozavo be makiažo

Nicole Kidman ir Julianne Moore „Pirelli“ kalendoriuje / Peter Lindbergh/„Pirelli“ nuotr.
Nicole Kidman ir Julianne Moore „Pirelli“ kalendoriuje / Peter Lindbergh/„Pirelli“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-11-29 18:10
AA

Daugiau kaip pusę amžiaus leidžiamas ikoniškasis „Pirelli“ kalendorius pernai kardinaliai pakeitė savo veidą, o šiemet tęsia naują tradiciją: kalendoriuje seksualias gražuoles pakeitė stiprios, įkvepiančios ir daug pasiekusios moterys.

Žmonės.lt primena, kad „Pirelli“ kalendorius leidžiamas nuo 1963-iųjų ir jam yra pozavusios tokios moterys kaip Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kate Moss, Adriana Lima ir daugybė kitų gamtos apdovanotų gražuolių (tarp jų yra buvusi ir lietuvė Edita Vilkevičiūtė). Dažniausiai „Pirelli“ kalendoriaus modeliai būdavo įamžinami menkai apsirengusios arba visai nuogos.

„Pirelli“ kalendoriaus kadras su Edita Vilkevičiūte / pirellical.com nuotr.

Tačiau 2016-ųjų „Pirelli“ kalendorius kardinaliai pasikeitė, o jam modelius, kurių amžius – nuo 19 iki 82 metų, ir kurios visos yra daug pasiekusios savo veiklos srityse, įamžino garsi fotomenininkė Annie Leibovitz.

Šių metų kalendorius sulaukė didžiulės sėkmės, tad nuspręsta pratęsti naujai atsiradusią tradiciją.

2017-ųjų kalendorių fotografuoti pakviestas žinomas Vokietijos fotografas Peteris Lindberghas. Šis fotomenininkas garsėja tuo, kad nemėgsta retušuoti savo nuotraukų, tad savo fotosesija „Pirelli“ kalendoriui nusprendė didžiausias Holivudo žvaigždes pavaizduoti kitokias, nei dauguma jas mato nublizgintuose žurnaluose.

Tad priešais Peterio Lindbergho fotoobjektyvą be lašo makiažo stojo 14 Holivudo elito atstovių: Nicole Kidman, Penelope Cruz, Kate Winslet, Jessica Chastain, Helen Mirren, Julianne Moore, Uma Thurman, Robin Wright, Alicia Vikander, Rooney Mara, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux ir Zhang Ziyi.

„Pirelli“ kalendoriaus kadras su Edita Vilkevičiūte / pirellical.com nuotr.

Kol kas paviešintos tik kelios fotosesijos nuotraukos, nors žadama, kad kalendoriuje jų bus per 40.

Fotografas viliasi, kad jo nuotraukos „primins visiems, jog yra grožis, kuris kur kas tikresnis ir teisingesnis negu suklastotas reklamos ar bet kokiais kitais tikslais“.

2017-ųjų „Pirelli“ kalendoriuje – Holivudo žvaigždės be makiažo (7 nuotr.)
+1

„Kalendoriaus tikslas – parodyti moterį. Ir ne tą ištampytą, suklastotą žmogų, kurį šiandien matote žurnaluose“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Peteris Lindberghas​.

„Mes esame pripratę prie tokių įspūdingų nuotraukų, tiesa? – per spaudos konferenciją kalbėjo vyriausia kalendoriaus herojė, 71-erių Helen Mirren. – Čia mes atsitraukiame nuo to – suraskime tą nuostabumą kažkur, kas yra žmogiška ir tikra. Mums reikia iš naujo išlavinti savo akis, nes esame taip pripratę prie įspūdingų, skaitmeniniu būdu patobulintų nuotraukų.“​

„Pirelli“ kalendoriaus kadras su Edita Vilkevičiūte / pirellical.com nuotr.