2017-ieji: kokias grožio tendencijas vadinsime atgyvena

Kim Kardashian / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Kim Kardashian / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2016-12-27 16:17
AA

Anglų kalboje yra geras posakis: „it's so yesterday“. Išvertus pažodžiui, tai reikštų „tai tokia vakar diena“. Gal ir skambiai pasakyta, bet yra grožio tendencijų, kurios, nors ir buvo populiarios kelerius metus, pamažu apleidžia savo pozicijas. Pramonė nesnaudžia ir atranda naujų, efektyvesnių ir paprastesnių, būdų grožiui puoselėti. Ypač jei kalbame apie natūraliai atrodantį įvaizdį.

Tad ką greitai vadinsime vakar diena?

Itin ryškūs antakiai

Cara Delevingne išraiškingus antakius turi iš prigimties. Ir tokie ne visoms tinka.

Antakiai gali labai pagyvinti veidą arba padaryti jį komišką, pajauninti arba pasendinti. Tad pastaruoju metu itin daug dėmesio skiriama jų priežiūrai, ryškinimui ir naujų priemonių, skirtų antakių puoselėjimui ir dažymui, kūrimui. Ir nors madingi labai ryškūs antakiai, ši tendencija nebūtinai dera su kita – natūraliu įvaizdžiu.

Prie ryškių antakių populiarumo nemažai prisidėjo modelis Cara Delevingne, tačiau išraiškingus antakius ji turi iš prigimties. Ir tokie ne visoms tinka.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tad pamažu antakių ryškumas gęsta. Ploni antakiai tikriausiai dar ilgai negrįš į madą, tačiau natūralesnės jų spalvos – tikrai. Jau dabar kalbama, kad antakių liniją reikia ne brėžti, o paspalvinti lengvais trumpais judesiais.

Kaip neseniai teigė vizažo meistrė Ernesta Stackevičienė, „net jei esate juodaplaukė, antakius turėtumėte ryškinti ne juodais, o tamsiai rudais atspalviais“.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ombre“

„Ombre“ plaukų, kaip ir lūpų, dažymo technika, kuomet spalvos palaipsniui arba drastiškai pereina iš vienos į kitą, jau senokai žadėjo išeiti iš mados, tačiau taip nenutiko, kol atsirado nauja, natūraliau ir subtiliau atrodanti, tendencija, vadinama „Balayage“. Tai dažymo technika, kai plaukai šviesinami tose vietose, kur juos natūraliai apšviestų saulės spinduliai, taigi atrodo, tarsi plaukai būtų neliesti dažų.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokia šukuosena – jaunatviška, gyvybinga, plaukai spindi ir atrodo sveiki, purūs. Ypač gražu, jei šviesesniais blyksniais padažomi tamsesni plaukai.

„Balayage“ išbandė būrys garsenybių – modelių, aktorių ir dainininkių, tokia technika jau naudojama ir Lietuvoje.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Veido kontūravimas

Prieš porą trejetą metų veido kontūravimą žaibiškai išpopuliarino JAV realybės šou žvaigždė Kim Kardashian. Tamsiais atspalviais gilinami arba formuojami veido bruožai (smakras, skruostų įdubimai, kaktos ir nosies šonai), o šviesesniais kuriami iškilūs skruostai, paakiai, nosies ir kaktos vidurys.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ir nors dar ne visos įvaldė šį meną, veido kontūravimo kultūrą jau keičia skaisčios odos kūrimo technika „strobingas“. Naudojant šviesą atspindinčią priemonę (angl. highlighter), išryškinamos iškiliausios vietos, taip pabrėžiant veido formą ir jos neapsunkinant tamsiais šešėliais. Taip galima paryškinti (ne pakeisti!) veido bruožus, bet kartu išlaikomas natūralus įvaizdis.

„Strobingas“ populiarus, nes jam užtenka vienos priemonės. Veidas atrodo jaunas, skaistus, gaivus. Ši technika ypač turėtų gerai atrodyti šiltuoju sezonu, ja padažytus modelius buvo galima išvysti ir ant podiumo, pristatant kitų metų pavasario-vasaros kolekcijas.

2. Cara Delevingne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Beje, „strobingą“, kaip naujausią ir geriausią veido formavimo techniką, įvardija ir pati K.Kardashian.