2016-ųjų grožio ir sveikatos tendencijos. Kas įdomaus?

Veido kontūravimas / Fotolia nuotr.
Veido kontūravimas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2016-01-22 18:20
AA

Kasmet atsiranda dalykų, kurie pradžioje atrodo labai nauji ar, iš pirmo žvilgsnio, net nepritaikyti paprastam žmogui. Dalis jų greit pamirštama, o kiti tampa tendencijomis. Kiek iš mūsų prieš dešimtmetį būtų kirtę bolivinių balandų košę ir plakę kokteilius iš špinatų, bananų ir migdolų pieno? O dabar – prašom! Pristatome keletą karštų tendencijų, susijusių su grožiu, fizine ir psichine sveikata.

Masažo voleliai ir slystantys diskai

Mankštos/masažo volelius (angl. „foam roller“) anksčiau naudodavo profesionalūs sportininkai, tačiau jau kuris laikas jie labai populiarūs ir tarp sportuojančių paprastų žmonių. Padėkoti galima ir pasaulio fitneso deivei Kaylai Itsines, kuri sukūrė ryškiai rožinį volelį ir papasakojo, kaip įvairiai jį galima naudoti.

Masažo voleliai tinkami tiek po sunkios treniruotės, tiek ilgai prasėdėjus prie kompiuterio.

Masažo voleliai tinkami tiek po sunkios treniruotės, tiek ilgai prasėdėjus prie kompiuterio. Jie atpalaiduoja kūną, pagerina kraujo cirkuliaciją, padeda raumenims greičiau atsigauti ir šis rezultatas pasiekiamas greičiau nei tiesiog darant tempimo pratimus.

Yra raumenų, kuriuos nėra paprasta ištempti, o toks volelis masažuoja pakankamai giliai.

Kayla Itsines / Kaylaitsines.tumblr.com nuotr.

Besisukantis diskas, skirtas juosmeniui treniruoti, kadaise buve kone kiekvienuose namuose. Dabar jau kuris laikas madinga sportuoti su slystančiais diskais. Angliškai jie vadinami „gliders“, tai diskai, kuriais slystama žeme stengiantis išlaikyti pusiausvyrą ir įtempti raumenis. Įdomiausia, kad sportuoti galima ir neturint specialių diskų – tiks ir storesnės popierinės lėkštės.

Meditacija

Meditacija taip išpopuliarėjo, jog nedaug atsilieka nuo jogos ir pilateso, kurie suteikia panašų efektą – atpalaiduoja kūną ir mintis. Begalinio lėkimo ir streso laikais žmonės ieško visų įmanomų būdų atsipalaiduoti. Žinomos stambios korporacijos ar bendrovės, tokios kaip „Google“ ar „BBC“, savo darbuotojams samdo meditacijos mokytojus. Sukurta ne viena išmanioji programėlė, siūlanti lengvai ir greitai pamedituoti. Pavyzdžiui, viena jų, „Headspace“, buvo parsisiųsta milijoną kartų. Sporto klubuose irgi daugėja meditacijos užsiėmimų. Mokslininkai argumentuoja, kad meditacija skatina darbo našumą, padeda žmonėms, sergantiems depresija.

Kayla Itsines / Kaylaitsines.tumblr.com nuotr.

Patikslinta mitybos piramidė

Daržovės ir vaisiai yra maistos piramidės apačioje, tarp labiausiai vertinamų maisto produktų. Vienose piramidėse skatinama suvalgyti po 3–5 porcijas daržovių ir 2–4 porcijas vaisių per dieną, kitose bendrai užrašoma: vaisių ir daržovių – 7 porcijos per dieną. Tačiau tarp šių maisto produktų negalima dėti lygybės ženklo ir valgyti jų panašiais kiekiais.

Vaisiai yra kaloringesni, turi daug cukraus ir yra tiesiog sveikesnė saldumynų alternatyva. O saldumynus, kaip žinia, reikia valgyti saikingai. Vaisius patariama valgyti pirmoje dienos pusėje, nes jie daro visai kitokį poveikį kūnui nei daržovės. 

Kayla Itsines / Kaylaitsines.tumblr.com nuotr.

Kontūravimas

Ar pamenate, kai prieš daugiau nei trejus metus Kim Kardashian paskelbė savo „Instagram“ paskyroje nuotrauką, kurioje ji buvo išpiešta it indėnė? Tuo metu tai atrodė keista. Dabar gi kas antros moters kosmetinėje rasi kelių spalvų maskuoklių, pudrų, pieštukų ar bronzantų. Arba tiesiog specialų kontūravimo rinkinį.

Jau žinome, kad tamsesni atspalviai skirti vietoms, kurias norime vizualiai paliekninti, sakykime, žandikauliui, skruostų įdubimams, nosies krašteliams, plaukų augimo linijai ir t.t., o šviesūs – paakiams, skuostų iškilumams ar nosies bei smakro viduriui paryškinti. Priemonės sukurtos kreminės konsistencijos, lengvai pasiskirsto, todėl galima kasdien pačioms pasidaryti profesionalų makiažą.