1986-ųjų hitą „Voyage, Voyage“ sudainavusi Katažina tapo muzikinio šou lydere

Katažina Zvonkuvienė / „Muzikinės kaukės“ stop kadras ir asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė / „Muzikinės kaukės“ stop kadras ir asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2021-02-18 08:13
AA

Katažina Zvonkuvienė legendinės prancūzų dainos „Voyage, Voyage“ žodžių mokėsi neveltui. TV šou „Muzikinė kaukė“ atlikėjos Desireless kūrinį atlikusi moteris sulaukė puikaus ne tik komisijos, bet ir savo sekėjų įventinimo.

Katažinos Zvonkuvienės per BTV rodomame muzikiniame šou atlikta daina – tikras 9-ojo dešimtmečio hitas, kurį niūniavo visas pasaulis. 

Šį kūrinį sudainavusi K.Zvonkuvienė sulaukė daug liaupsių. Gerbėjus nustebino ne tik moters panašumas į legendinę atlikėją Desireless, bet ir balso tembras bei itin profesionalus dainos atlikimas.

Katažina be konkurencijos tapo „Muzikinės kaukės“ antros laidos lydere.

Katažina Zvonkuvienė / LNK nuotr.

Dar vaikystėje dainuoti pradėjusi, o pastaraisiais metais viena populiariausių Lietuvos atlikėjų tapusi moteris – reikli sau. Baimę prisijungti prie projekto sėjo ir žinojimas, kad iš savęs reikalaus maksimumo.

„Kiekvieną pasirodymą pradedu repetuoti nuo detalių, kiekvieną pirščiuko judesį išsinagrinėju, žingsnį, balso tembrą, kiekvieną natą. Esu darboholikė perfekcionistė, neretai mano repeticijos trunka po kelias valandas per dieną.

Praėjusį šeštadienį įkūnijau Desireless, reikėjo dainuoti prancūzų kalba, klausiau kiekvieno žodžio, rašiausi ant lapo, kaip tariamos raidės ir mokiausi, bandžiau ištarti, dainavau. O komisija sako – tau tai lengva, tu gerai judi, gerai dainuoji. Nei velnio nėra lengva! Bet jei taip atrodo komisijai, žiūrovams, reiškia, darbas nenuėjo perniek. Juk scenoje ir neturi matytis pačio darbo, tik jo rezultatai”, – pasiruošimo pasirodymams užkulisius atskleidė dainininkė.

„Prancūzų kalbos nemoku, tai jau buvo iššūkis. Jos judesiai, tas kampuotumas, viską susistygavau. Na ir, žinoma, įvaizdis – į viršų sukelti plaukai, kostiumas… Plaukų stilistės ilgai vargo, kol sukūrė tokią originalią šukuoseną, kol pavyko visus plaukus „pastatyti“ į vietą.

Katažina Zvonkuvienė / LNK nuotr.

Daug kas sakė, kad man labai tinka, reiks pagalvoti apie naują stilių. Tikrai labai daug komplimentų sulaukiau”, – šypsojosi Katažina.

Moteriai nesvetimi ir šokiai, ji kartu su partneriu yra laimėjusi šokių projektą, buvo ir komisijos narė, o dabar stovi kitoje barikadų pusėje.

„Kritikos nebijau, pati sau esu didžiausia kritikė. Man svarbu gerai pasiruošti, pasirodyti ir nepamiršti pasimėgauti procesu. Labai gera, kad niekas neiškrenta ir galima išbandyti skirtingus savo įvaizdžius, kelti sau iššūkius ir juos įveikti. Jau dainavau lietuviškai, prancūziškai, šeštadienį išgirsite mane dainuojant … portugališkai! O kažkada laukia ir vyro įkūnijimas... Nereali patirtis!” – sakė atlikėja.

Katažina Zvonkuvienė / LNK nuotr.

Claudie Fritsch-Mentrop, geriau žinoma sceniniu vardu Desireless, dainą „Voyage, Voyage“ į pasaulį išleido 1986-aisiais ir žaibišku greičiu atsidūrė muzikos topų viršūnėse.

Hitas buvo iš pirmojo Desireless studijinio albumo. Dainos autoriai – Michelis Rivatas ir Dominique Dubois. Kadangi „Voyage, Voyage“ žodžiai nebuvo vien prancūžiški, šis kūrinys apėjo muzikos kalbos barjerą radijo stotyse ir 1986–1988 m. sulaukė didžiulės tarptautinės sėkmės bei pasiekė aukščiausią poziciją daugiau nei dešimtyje Europos šalių.

Katažinos atliekama „Voyage, Voyage“ versija: 

Originali Desireless daina:

Primename, kad naujajame, jau devintajame šou sezone, filmuojamame pagal tarptautinį formatą „Your Face Sounds Me Familiar“, taip pat pasirodymus rengia Vokietijoje gyvenantis Maksas Melmanas iš grupės „Biplan“, dainininkas Egidijus Sipavičius, režisierius, choreografas ir atlikėjas Gytis Ivanauskas, aktorė Toma Vaškevičiūtė, dainininkė Ieva Zasimauskaitė, prodiuseris ir dainininkas Dovydas Laukys, aktorius Rokas Petrauskas, operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė ir laidų vedėja Justė Žičkutė.