„1000 km Širdies žygis“: garsūs atlikėjai dainomis kvietė paremti sergančius vaikus

Maksas Melmanas, Sasha Song, Saulenė Chlevickaitė / Gretos Skaraitienės / 15min nuotr.
Maksas Melmanas, Sasha Song, Saulenė Chlevickaitė / Gretos Skaraitienės / 15min nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-09-10 14:45
AA

„1000 km Širdies žygis“ kviečia visus neabejingus susiburti ir paremti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Šeštadienį ilgiausias pėsčiųjų žygis Vilniuje pradėtas koncertu, kurį dovanojo garsūs dainininkai.

„1000 km Širdies žygis“ pradėtas koncertu Vilniuje, prie Baltojo tilto. Ilgiausias pėsčiųjų žygis skirtas apjungti Lietuvos žmones ir paremti onkologinėmis ligomis sergančius Lietuvos vaikus.

Susirinkusiems koncertą dovanojo Vilius Alesius – Willux su „Repeseed“, Pushaz, Sasha Song, Saulenė Chlevickaitė, Nerijus Liubertas ir grupė „Biplan“.

„1000 km Širdies žygio“ koncertas prie Baltojo tilto (54 nuotr.)
+48

Koncerto metu buvo „kuriama“ ir simbolinė, iš žmonių suburta širdis. Visi susirinkusieji buvo kviečiami sustoti į širdies formą ir paleisti į dangų net 1000 balionų. Šis skaičius – simbolinis. Nes būtent tiek kilometrų planuojama nužygiuoti dėl sunkiai sergančių vaikų. Šie kilometrai nusidrieks net per 28 šalies miestus. Planuojama, kad žygis truks daugiau kaip 40 dienų – nuo rugsėjo 10 iki spalio 21 dienos.

„1000 km Širdies žygio“ koncerto akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šeštadienį susirinkusiųjų į koncertą laukė įvairios nemokamos pramogos. Be žymių atlikėjų koncerto, vaikai su tėveliais taip pat buvo kviečiami dalyvauti įdomiose kūrybinėse dirbtuvėse – vaikams buvo piešiama ant veidų, daromos laikinos tatuiruotės, šaržai, gaminami pakabukai ir kt.

Taip pat buvo galima įsigyti „Mamų unijos“ suvenyrų – maišelių, puodelių, atvirukų, rankų darbo medinių žaislų. Visos lėšos už šiuos suvenyrus bus skiriamos mažiesiems ligoniams paremti.

„1000 km Širdies žygio“ koncerto akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.