10 produktų, kuriuos galima drąsiai valgyti po 18 valandos

Mityba. / Fotolia nuotr.
Mityba. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-04-05 16:08
AA

Besirūpinantys savo kūno linijomis, dažnai laužo galvą, ką gi suvalgyti vakarienei, kad galėtų džiaugtis puikia figūra. Šie produktai padės jums pasigaminti sveiką ir nekaloringą vakarienę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Medikai įspėja: cholesterolis užkemša kraujagysles. Kaip mažinti jo kiekį?

1. Kukurūzai

Kukurūzai – ne tik labai skanus, bet ir naudingas produktas, kuris mažina cholesterolio kiekį bei stabdo riebalų kaupimąsi. Tiesa, pirmenybę reikėtų teikti ne konservuotiems, o virtiems kukurūzams.

{recipe|3757}

2. Nektarinai

Klaidingai manoma, kad šio vaisiaus negalima valgyti antroje dienos pusėje. Tiesa yra ta, jog nektarinuose itin daug ląstelienos, kuri greitina medžiagų apykaitą bei stabdo riebalų kaupimąsi.

{recipe|2746}

3. Salierai

Salieras – neigiamo kaloringumo produktas. Tai reiškia, kad organizmas, virškindamas šią daržovę, sudegina daugiau kalorijų negu gauna.

{recipe|2665}

4. Ropės

Ropės – labai vertingas produktas, kurio turėtų būti mūsų racione. Ši daržovė valo organizmą, stiprina imunitetą bei suteikia energijos. Be to, ropės – tai dietinis produktas.

{recipe|4787}

5. Moliūgai

Ši oranžinė daržovė tikrai nepakenks figūrai. Iš moliūgo galima pagaminti daug skanių ir greitai paruošiamų patiekalų: kreminių sriubų, košių, salotų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pratimų kompleksas lieknesnėms kojoms ir klubams. Treniruotės planas savaitei

{recipe|4056}

6. Kopūstai

Visose kopūstų rūšyse gausu B grupės vitaminų, kurie dalyvauja visuose svarbiuose žmogaus organizme vykstančiuose procesuose. Kopūstai itin tinka vakarienei, nes tai dietinis produktas.

{recipe|3056}

7. Grybai

Grybai nėra nei kaloringi, nei sunkiai virškinami. Žinoma, jeigu juos virsime, o ne kepsime ir valgysime kaip garnyrą ar padažą prie kitų, riebių ir sunkiai virškinamų patiekalų.

{recipe|3022}

8. Burokėliai

Vienas būtiniausių produktų mūsų organizmui. Ši raudona daržovė padeda reguliuoti riebalų apykaitą bei užkerta kelią jų kaupimuisi. Burokėlius galite valgyti virtus, keptus ar net žalius.

{recipe|547}

9. Žuvis

Konkrečiau – menkė ir plekšnė. Šiose žuvyse labai nedaug kalorijų. Menkėje gausu vitaminų ir mikroelementų, kurie stiprina imunitetą ir normalizuoja organizmo veiklą. O štai plekšnėje gausu metionino – aminorūgšties, kuri palaiko normalų kūno svorį ir sklaido riebalus.

{recipe|3434}

10. Kiviai

Tiesiog nepamainomas vaisius tiems, kurie nori sulieknėti. Kiviai padeda skaidyti ir deginti riebalus, mažina sunkumą skrandyje bei normalizuoja vandens ir druskų balansą.

{recipe|1966}