10 lengvai paruošiamų naminių salotų padažų

Salotų padažas / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2015-03-20 11:00
Pavasaris įsisuka ne tik į širdis, bet ir į mūsų lėkštes. Norisi kažko ypatingo, kitoniško... Taigi, jūsų dėmesiui – skaniausi ir lengvai paruošiami salotų padažai. Išmėginkite – salotos sušvis naujais skoniais.

Žolelių padažas

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: 1 valg. š. kapotų šviežių bazilikų, ½ puodelio pasukų, 1 valg. š. kapotų petražolių, 1 valg. š. kapotų šviežių mėtų, 3 valg. š. baltojo vyno acto, 1 valg. š. šviežių kapotų kalendrų, ½ puodelio liesos (tinka ir jogurtas) grietinės.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Žaliasis padažas

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: 2 valg. š. šviežių kapotų petražolių, ½ trinto avokado, 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių, 2 valg. š. šviežių kapotų bazilikų, ½ puodelio graikiško jogurto.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas. 

Meksikietiškas padažas

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: 1 valg. š. kapotų kalendrų, 1 trinto avokado, 3 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių, 1 smulkiai kapotos aitriosios paprikos, ½ puodelio graikiško jogurto.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Itališkas padažas

Ingredientai: 1 arbat. š. džiovintų bazilikų, 3 valg. š. baltojo vyno acto, 1 arbat. š. džiovintų petražolių, ½ puodelio tyro alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. džiovintų raudonėlių, ½ arbat. š. cukraus.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Padažas su skrudinta kiaulienos šonine

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: 3 valg. š. skrudintos kiaulienos šoninės gabaliukų, ½ puodelio naminio majonezo, 3 valg. š. obuolių acto, 1 valg. š. šviežių kapotų krapų, 1 valg. š. kapotų  petražolių, ¼ puodelio grietinės.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Taip pat skaitykite: Kam pirkti, jei galite pasigaminti

Vaisių padažas

Ingredientai: ½ puodelio trintų mangų, 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių, 1 valg. š. klevų sirupo, 3 valg. š. obuolių acto.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Padažas kopūstų salotoms

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: ½ puodelio naminio majonezo, 3 valg. š. obuolių acto, ¼ puodelio grietinės, 2 valg. š. rudojo cukraus, 1 valg. š. citrinų sulčių.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Medaus ir garstyčių padažas

Ingredientai: ¼ puodelio graikiško jogurto, ½ puodelio Dižono garstyčių, ½ puodelio medaus.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.

Taip pat skaitykite: Majonezas. 3 įdomios versijos

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ingredientai: ½ puodelio graikiško jogurto, ¼ puodelio mėlynojo pelėsinio sūrio trupinių, 2 arbat. š. Vorčesterio padažo, 2 valg. š. obuolių acto.

Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus (sūrį galite sutrinti šakute) ir gardinkite salotas.  

Azijietiškas padažas su sezamais

Ingredientai: ½ puodelio sezamų aliejaus, 2 valg. š. ryžių acto, 1 arbat. š. miso pastos, 2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų.

Kaip gaminti:sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas. 
Ji24.lt

Naujausi straipsniai