„X Faktoriaus“ finalistas Antturi pristato naują dainą: „Skiriu ją visiems, kuriems gyvenime skaudėjo“

Antturi/Asmeninio archyvo nuotr.
Antturi/Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-07-15 12:52
AA

Muzikinio šou „X Faktorius“ superfinalas nugriaudėjo prieš pusmetį ir tąkart antrąją vietą užėmęs alytiškis Rimvydas Matukynas-Antturi pažadėjo, jog net ir projektui pasibaigus, jis nenustos muzikuoti. Šiandien atlikėjas įrodo, jog yra linkęs tesėti žodį – klausytojų teismui atiduoda naują kūrinį „Heal“.

„Daina „Heal“ yra artima mums visiems. Ji skirta kiekvienam, kuriam nors kartą gyvenime skaudėjo“, – lėto tempo elektroninį kūrinį apibūdina Antturi.

Sukūrė per 15 minučių

Pasiteiravus apie dainos atsiradimą, atlikėjas pastebi, jog ši daina gimė labai spontaniškai. „Vieną birželio rytą labai anksti pabudau ir pajutau energijos antplūdį, nepaaiškinamą džiaugsmą, dėkingumą pasauliui. Tuo džiaugsmu labai norėjau pasidalinti su visais. Atsisėdau prie klavišų ir pradėjau groti“, – pasakoja Antturi.

Kurti sekėsi įstabiai gerai – po 15 minučių vaikinas jau turėjo pabaigtą kūrinį, o pirštai kirbėjo jį kuo greičiau įrašyti. Taip atlikėjas tą pačią dieną iškeliavo į įrašų studiją. „Kelios dienos prieš dainos sukūrimą, susipažinau su muzikos prodiuseriu Jokūbu Tulaba. Kreipiausi į jį su prašymu įrašyti dainą dabar, šiandien. Jis sutiko. Labai mėgstu impulsyvų, spontanišką darbą, todėl Jokūbo požiūris mane labai pradžiugino. Taip abu atsidūrėme „Jungle Street“ studijoje ir pradėjome darbą. Jokūbas turėjo ir savo viziją, su kurią tą kūrinį ir pradėjo lipdyti.“

Per dieną, prodiuserio pagalbos ir įdirbio dėka, Antturi idėja tapo daina, kuria vaikinas be galo didžiuojasi. „Sukūrę pirminį variantą, dainą palikome pailsėti geram mėnesiui ir po jo kartu nutarėme kūrinį išleisti. Parašiau Jokūbui, kad man patinka mūsų bendras darbas ir tuo noriu pasidalinti su visu pasauliu“, – sprendimą išleisti „Heal“ komentuoja atlikėjas.

Skiria tiems, kurie jautė skausmą

Lėto tempo elektronika pulsuojančio kūrinio skambesys – kūrėjui visiškai naujas. Praėjusiais metais pasirodžiusi „Karaliai ir genijai“ bei po „X Faktoriaus“ klausytojų teismui atiduota „Laukiam“ yra lyriškesnės. Tačiau R. Matukynas-Antturi neslepia – tokią dainą jau seniai norėjo išleisti. „Tie, kurie jau pažįsta mano kūrybą, turėtų tikrai nustebti. Daina yra šiuolaikiška ritminiais sprendimais bei elektroniniu sąskambiu. Jau seniai svajojau apie elektroninės muzikos kūrybą, tad džiaugiuosi, jog mano muzika kitų žmonių dėka persikelia į naują žanrą.“

Tiesa, ritminga muzika neturėtų klausytojų suklaidinti – dainos tekstas išlaiko santūrumą ir siunčia atlikėjui itin artimą žinutę. „Kai kalbėjau su draugais apie šią dainą, pasakiau, kad ji skirta visiems, kuriems kada nors skaudėjo. Nesvarbu, skaudėjo kojos pirštą ar dantį, širdį ar galvą. Skaudėjo, nes laukei, skaudėjo, nes bijojai – visiškai nesvarbu“, – apie dainą kalba Antturi.

Kūrėjas pastebi, jog muzika jam nuo pat vaikystės buvo savotiška terapija, padėjusi aiškiau suprasti gyvenimą, augti ir tobulėti. Dabar, turėdamas galimybę savo kūryba dalintis su žmonėmis, tokią pat galią nori perduoti ir savo muzika. „Lai ši daina veikia kaip meditacija ar vaistas, padėsiantis valyti save nuo sunkių, blogų dalykų. Kūriniu „Heal“ noriu priminti, kaip viskas gyvenime išties paprasta ir kad kartais užtenka tiesiog atsimerkti, pabandyti dalykus pajausti savo širdimi, ir visa tiesa, kurios mes ieškome, visa tai, ką bandome suprasti yra mums prieš akis. Žinant tai, visai nesudėtinga išmokti gyventi taip, kad širdies nebeskaudėtų“, – su šypsena mintimis dalijasi atlikėjas.

Tai, kad daina – panacėja skausmui, anot atlikėjo, atskleidžia ir dainos pavadinimas. „Heal“, kaip aiškina Antturi, lietuviškai būtų palinkėjimas pasveikti, išgyti ir išsilaisvinti iš skausmo.

Muzika džiugins ir toliau

Gyvenimas po dalyvavimo muzikiniame projekte „X Faktorius“, anot R. Matukyno-Antturi, neapsivertė aukštyn kojomis, tačiau ir naujų patirčių netrūko. „Gyvenimas po projekto labai greitai bėga įdomia vaga ir dėl to labai gera ir įdomu gyventi“, – teigia vaikinas. Tiesa, iškart po TV3 televizijos projekto „X Faktorius“ kūryba turėjo palaukti – atlikėjas pasinėrė į mokslus ir birželį sėkmingai pabaigė Vilniaus kolegiją, kur įgijo Populiariosios muzikos (Džiazo vokalo) bakalauro laipsnį.

Dabar, kolegijai likus praeityje, Rimvydo gyvenime – daug daugiau vietos kūrybai. Atlikėjas net juokiasi, jog dabar gyvena įrašų studijose. „Klausytojų laukia dar bent kelios angliškos ir pora lietuviškų dainų – būtent tą veikiu muzikinėse studijose, dirbu su skirtingais žmonėmis ir nekantrauju, kada visi galės išgirsti darbų rezultatus“, – apie savo muzika persmelktą kasdienybę pasakoja vaikinas.

Ir nors kūriniai klausytojų ausis pasieks dar šiemet, albumo planuose nėra. „Kai buvau jaunesnis, maniau, kad muzikinis albumas yra kiekvieno atlikėjo siekiamybė, bet dabar muziką ir jos atlikimą suprantu kitaip. Man šiuo metu, kaip dainų autoriui bei atlikėjui, muzikoje įdomiau ieškoti, kaip įvairiau ją atlikti. Noriu bendrauti su publika ir ją pažinti, pajausti, kaip jie gyvena, kuo mes panašūs ir kuo skiriamės. Man labai įdomu galvoti apie savo klausytojus, apie tai, kaip jie jaučiasi klausydami mano muzikos. Nežadu nustoti koncertuoti, kurti ir ieškoti, tai man labai patinka bei mane įkvepia. Noriu tuo dalintis su klausytojais“, – pažada Antturi.