„X faktoriaus“ finale triumfavo nenurimstantys rokeriai „Good time boys“

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.
„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-02-03 19:20
AA

Sekmadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjo nenumaldoma kova dėl pergalės muzikiniame šou „X Faktorius“. Į sceną žengia pasitikėjimu spinduliuojantys dalyviai: balsingoji Kristina Jurevičiūtė, rokeriai „Good time boys“ ir jautrusis Rimvydas Matukynas-Antturi.

„X faktoriaus“ finale triumfavo rokeriai „Good time boys“. Antroje vietoje liko Antturi.

Trečioje vietoje ir dėl 15 tūkst. eurų prizo nebekovoja Kristina. Už ją žiūrovai atidavė mažiausiai balsų.

Į muzikinio šou finalą atvyko ir gerai pažįstami veidai. Fotografams mielai pozavo dainininkė Marija Grabštaitė, švenčių planuotojos Kristina Kaikarienė su vyru ir Inga Budrienė su vyru bei sūnumi, dainininkė Kristina Ivanova, Rūta Elžbieta Mozūrevičiūtė su vyru.

Pirmieji pasirodymai

„X Faktoriaus“ superfinalas prasidėjo visų dalyvių bendra daina, kurią atliko ne tik laimingasis finalininkų trejetukas, bet ir jau iškritę dalyviai. Blizgūs ir pasipuošę jie visi kartu sudainavo Pink dainą „So What“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Pirmasis į sceną žengė Antturi, kuris superfinale uždainavo su Ieva Zasimauskaite. Duetas atliko Lietuvą „Eurovizijoje“ atstovavusią dainą „Kol myliu“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

„Aš einu laimėti. Bet man svarbiausia, kad būtų gera scenoje. Tiesiog noriu padaryti šventę sau ir kitiems, noriu švęsti muziką. Noriu nebijoti muzikos ir noriu ja gyventi“, – sakė Antturi.

Antroji į kovą žengė Kristina Jurevičiūtė. Vienai balsingiausių šou dalyvių kompaniją scenoje palaikė grupės „120“ vaikinai. Jie kartu paruošė reperio Eminemo hitą.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Niekam ne paslaptis, kad Kristina itin jaudinasi prieš kiekvieną savo pasirodymą. „Pirmą kartą kai užlipau į sceną, man buvo paniko priepuolis. Buvo taip baisu, kad kažkas mane teis. Ir antrą kartą buvo labai baisu. Per „kėdes“ buvo be galo baisu... Baime dar didėjo vos ne iki vėmimo. Galvojau, kad tuoj nukrisiu“, – pasakojo Kristina.

Mergina tikino, kad „X Faktoriuje“ ji labai daug suprato apie save, išmoko ir atrado naujų spalvų. Kristina nesitikėjo sulaukti tiek palaikymo ir nueiti taip toli. Mergina įsitikinusi – dėl žiūrovų meilės verta gyventi ir dainuoti. „Niekas manęs nesulaikys nuo muzikos. Jau yra tiesiog per vėlu. Jei kas nors norėjo mane sustabdyti, reikėjo tą daryti anksčiau“, – sakė finalininkė.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Ir nors Kristina pasakojo, kad dalyvaujant „X Faktoriuje“ buvo tokių akimirkų, kai norėjosi viską mesti, vėliau ji teigė supratusi, kiek daug žmogus gali padaryti. „Šį kartą nebijau nieko. Šį kartą labai labai noriu. Tiek yra nueita sunkaus kelio... Labai noriu ir laukiu“, – kalbėjo mergina prieš pat superfinalą.

Tretieji sceną užvaldė rokeriai „Good time boys“. Žiūrovų laukė ir netikėtas duetas! „Good time boys“ su vienu iš „X Faktoriaus“ teisėjų, Sauliumi Urbonavičiumi-Samu, atliko visus rekordus sumušusią Jazzu dainą „Wild“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Vos atėję į projektą vaikinai sakė, kad jų svajonė groti muziką visiems, visur ir visada. Daugelis kritikavo jų pasirinkimą groti atrankoje savo kūrybos dainą, tačiau jie surizikavo. Įdomiausia tai, kad trys teisėjai vaikinams pasakė „taip“, o Saulius Prūsaitis „ne“. „Good time boys“ papuolė į S. Prūsaičio komandą ir dabar yra superfinale!

„Likimo ironija“, – juokėsi rokeriai, prakalbę apie šią situaciją. „Kėdžių iššūkyje“ vaikinai į sceną lipo apsirengę chalatais. Ir vėl neprašovė – jų pasirodymas sužavėjo teisėjus. Rokeriai širdyje yra pankai, todėl išlikti ištikimiems sau jiems yra ypač svarbu.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Vaikinai tikino, kad tikrasis darbas prasidėjo patekus į tiesioginius finalus. „Vis sunkiau padaryti, kad būtų įdomiau žmonėms, sau patiems... Ir vis sunkiau, kad patobulėtume. Progresas jaučiasi labai didelis. Džiaugiamės, kad čia atėjome. Labai smagu, kad esame iš mažų miestelių: Kelmės ir Šilutės. Bet tikslą turime didelį, kilnų: nešti žmonėms muziką, gerą energiją, džiaugsmą. Manau, vien todėl mums taip gerai sekasi ir žmonės labai mus palaiko“, – įsitikinę rokeriai.

Po trijų finalininkų pirmųjų pasirodymo scenoje pasirodė prieš pat superfinalą iškritęs Lukutis. 

Antrieji pasirodymai

Prasidėjo antrasis finalo etapas. Būtent po jo paaiškės, kas lieka trečioje vietoje, o kurie du dalyviai pasilieka kovoti dėl didžiojo prizo.

Su lyriška daina į sceną žengė Rimvydas Matukynas-Antturi. Jis atliko Gabrielle Aplin kūrinį „The Power Of Love“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

„Mane palietei. Jaučiaus lyg akmuo ir bejausmis, bet tavo natos mane palietė. Tai nuostabus pasakojimas“, – kalbėjo Samas.

Antroji scenoje pasirodė Kristina, savo pasirodymui pasirinkusi ypatingą dainą – Celine Dion „My heart will go on“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Teisėjai pastebėjo, kad Kristina jaudinosi, tačiau tikino, kad pasirodymas buvo puikus.

„Tai, ką tu matai, turiu mintyje nuo scenos, mato tikrai ne kiekvienas atlikėjas, – kalbėjo Saulius Prūsaitis. – Tau palaikymo šioje akimirkoje tikrai labai reikia.“

Justė Arlauskaitė-Jazzu patarė atlikėjai nebijoti ir pagaliau paleisti save.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

„Muzika nėra tik natos, tai nėra tik technika. Tai jausmas. O tu dainuoji nuostabiai,“ – kalbėjo Jazzu.

Paskutinieji antrame ture į sceną žengė „Good time boys“, pasirinkę nemenką iššūkį –legendinės grupės „Queen“ hitą „Bohemijos rapsodija“. Publika netruko įvertinti – stojosi iš savo vietų ir negailėjo aplodismentų.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

„Jei yra žmonių, kurie nemėgsta „Queen“, tai po šio pasirodymo jie tikrai pamils juos,“ – tikino Jazzu.

Samas pagyrė grupės lyderio artistiškumą ir sugebėjimą papasakoti istoriją.

„Jeigu jūs nugalėsite, turiu pasakyti. Turėjau labai daug koncertų ir prodiuserinė kompanija atšaukė mane nuo pareigų. Todėl jei jūs laimėsite, visi laurai turi atitekti Samui, jis rūpinosi grupe“, – atviravo vaikinų grupės mokytojas, Saulius Prūsaitis.

Saulius Prūsaitis arenos svečiams ir TV3 žiūrovams paruošė premjerą – dainą „Atleisk, tavęs nepažinau“.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Trečioje vietoje liko ir dėl 15 tūkst. eurų toliau nebekovos – Kristina.

„Noriu padėkoti visiems mane palaikusiems, o labiausiai – savo artimiesiems, kurie viso šio šou metu mane pakentė,“ – kalbėjo Kristina Jurevičiūtė.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Lemiama kova

Dėl pagrindinio prizo kautis liko rokeriai „Good time boy“ ir jautrusis Antturi. Pastarasis paskutinį kartą į sceną žengė su grupės „Coldplay“ daina „Paradise“.

„Džiaugiuosi, kad tu atradai save. Tai yra labai gražu ir pagirtina,“ – pasirodymą komentavo Saulius Prūsaitis.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

Nenurimstantys „Good time boys“ pasirinko populiarų kūrinį – „The Middle“. Jie kaip visuomet sulaukė garsių aplodismentų.

„X faktoriaus“ finalas / T. Biliūno nuotr.

„Ačiū, kad jūs buvote „X faktoriuje“. Jūs esate įrodymas, kad rokas nemirė. Kol esate jūs – jis gyvuos. O jūs padarėte stebuklą,“ – kalbėjo Marijonas Mikutavičius.

„X Faktoriaus“ finalas (137 nuotr.)
+131
„X faktoriaus“ finalo svečiai (22 nuotr.)
+16