„Volfas Engelman Nealkoholinis“ pristato: „Džentelmenų pokalbiai“ su menininkais broliais Gataveckais

Algirdas ir Remigijus Gataveckai laidoje „Džentelmenų pokalbiai“/Irmanto Gelūno nuotr.
Algirdas ir Remigijus Gataveckai laidoje „Džentelmenų pokalbiai“/Irmanto Gelūno nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-02-19 10:52
AA

Šiuolaikinio džentelmeno portretą su įvairiausių profesijų atstovais piešiantis laidos „Džentelmenų pokalbiai“ vedėjas Tadas Rimgaila šį kartą mus nukels į namus, virtusius meno dirbtuvėmis.

Pašnekovų individualą atskleidžianti laida stebina netikėtomis vietomis, nuoširdžiais dialogais ir per patirtį sukaupta išmintimi, tad nenuostabu, jog antrosios laidos pašnekovais tapo teptuko meistrai, „Žmonės 2019“ apdovanojimuose Metų kultūros žmonėmis paskelbti broliai dvyniai Algirdas ir Remigijus GATAVECKAI (33).

Jie užaugo Alytaus vaikų globos namuose, tačiau šviesaus požiūrio į viską, ką dovanoja gyvenimas, jiems galima tik pavydėti. 

„Džentelmeniškumas yra tam tikras poelgis dėl kitų, kad jie šalia tavęs jaustųsi patogiai ir gerai. Jeigu mes kalbame apie džentelmeną, mes kalbame apie kultūringą žmogų“, – užtikrina broliai.

Algirdas ir Remigijus Gataveckai laidoje „Džentelmenų pokalbiai“/Irmanto Gelūno nuotr.

Paklausti apie autoritetus vaikystėje, menininkai nepamiršta ir savo tėvų bei mokytojų indėlio į tai, kuo tapo dabar: „Buvo labai daug žmonių, kurie koregavo mūsų gyvenimus. Tai visi žmonės autoritetai. Nebijosiu pasakyti, vienas iš autoritetų buvo ir Svaras, ir daug sportininkų, menininkų, nuo dailės mokyklos mokytojų iki globos namų auklėtojų. Tie mokytojai parodydavo galimybes ir ugdė mums valią.“

Kiekvieną antradienį kviečiame žiūrėti „Volfas Engelman Nealkoholinis“ ir „Žmonės“ projekto „Džentelmenų pokalbiai“ laidą portale Žmonės.lt, o ketvirtadieniais – naujausiame žurnale „Žmonės“, stebinančiame papildytos realybės sprendimais.

Algirdas ir Remigijus Gataveckai laidoje „Džentelmenų pokalbiai“ (10 nuotr.)
+4