„Volfas Engelman Nealkoholinis“ pristato: „Džentelmenų pokalbiai“ su kostiumų siuvėju Andriumi Sergejenko

Andrius Sergejenko ir Tadas Rimgaila/Teodoro Biliūno nuotr.
Andrius Sergejenko ir Tadas Rimgaila/Teodoro Biliūno nuotr.

Koks yra šiuolaikinio džentelmeno portretas? Kaip jis pakito per pastarąjį šimtmetį? Šiuos ir kitus klausimus su įvairiausių profesijų atstovais kiekvieną savaitę aiškinsis naujos laidos „Džentelmenų pokalbiai“ vedėjas Tadas Rimgaila.

„Man nepaprastai malonu prisijungti prie tokios konceptualios laidos ir tapti jos vedėju. Kadangi „Žmonės“ vis daugiau dėmesio kreipia į asmenybes ir jų istorijas, gavęs kvietimą net nedvejodamas priėmiau iššūkį. Šioje paviršutiniškumo eroje yra daug žmonių, kurie pasiilgo rimtų, nuoširdžių pašnekesių, ypač tokių, kuriuose istorijas pasakoja savo pasiekimais ir elgesiu nepriekaištingą reputaciją pelnę džentelmenai. Kviečiu jų pasiklausyti ne tik vyrus, bet ir moteris, juk tai mūsų dienų herojai“, – ragina Tadas Rimgaila.

Tadas Rimgaila/Teodoro Biliūno nuotr.

Daug erdvės pašnekovų individualumui paliekanti laida stebins netikėtomis vietomis, nuoširdžiais dialogais ir per patirtį sukaupta išmintimi, kuri kartais turi ir sarkazmo ar saviironijos prieskonį. Pažadame viena: skonių šioje temperamentingoje laidoje tikrai netrūks.

Andrius Sergejenko ir Tadas Rimgaila/Teodoro Biliūno nuotr.

Pirmosios laidos pašnekovu tapo kostiumų dizaineris ir siuvėjas, tarptautinio prekės ženklo „Kristi Andress“ bendraturtis Andrius SERGEJENKO (37). Kauno senamiestyje jo su žmona Kristina įkurtoje džentelmeniškos dvasios kupinoje ateljė lankosi vyrai iš viso pasaulio: „Mano tėvas buvo siuvėjas, jis įkalbėjo ir mane pasirinkti šį kelią. Dabar nepaprastai džiaugiuosi, kad pasirinkau ne mokykloje išsvajotas teisės studijas, o siuvėjo amatą.“

Kiekvieną antradienį kviečiame žiūrėti „Volfas Engelman Nealkoholinis“ ir „Žmonės“ projekto „Džentelmenų pokalbiai“ laidą portale Žmonės.lt, o ketvirtadieniais – naujausiame žurnale „Žmonės“, stebinančiame papildytos realybės sprendimais.

Laida „Džentelmenų pokalbiai“ svečiuose pas Andrių Sergejenko (7 nuotr.)
+1