„Šv. Stotis” Kalėdų miestelio atidaryme – rytų Europą vakaruose garsinanti atlikėja Luna

Stoties rajone šiais metais įsikurs šventinis Kalėdų miestelis
Stoties rajone šiais metais įsikurs šventinis Kalėdų miestelis
Šaltinis: Žmonės
2018-11-23 14:42
AA

Netrukus sparčiai atgimstančiame Vilniaus stoties rajone įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis, apie kurį miestiečiai šnibždasi jau kurį laiką. Ir ne veltui, nes vienas iš laukiamiausių miesto žiemos renginių pasiūlys šį tą įdomaus ne tik alternatyvaus požiūrio išsiilgusiems vilniečiams bei miesto svečiams, bet ir visiems besidomintiems kokybišku maistu bei kultūra.

„Vedami tikėjimo bendruomene, eksperimentinio požiūrio į gastronomiją ir kultūrą, savo veikla mes permušime industrinį traukinių dundėjimą!”, - skambiai žada renginio organizatoriai, kurie pabrėžia, kad ant geležinkelio bėgių įsikuriantis kalėdinis turgus yra skirtas visiems: ir vaikams, ir suaugusiems, ir alternatyviam jaunimui.

„Šv. Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ renginį jau kitą penktadienį, lapkričio 30 d., oficialiai atidarys viena ryškiausių Rytų Europos mados ir muzikos ikonų, atlikėja Luna. Alternatyvios eglutės įžiebimu rūpinsis Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Luna yra tai, kas apibūdina šiuolaikinį Kijevą. Tai fotoaparato blykstės apšviestas madingas grožis brutualistiniame kontekste. Čia svarbiausia yra kontrastas. Kontrastas tarp pasikartojančios elektroninės muzikos ir 90-ųjų nostalgija dvelkiančio synth pop vokalo. Toje pačioje dainoje ji gali sujungti ir techno ir pop kultūras. „Vogue” žurnalas ją pavadino stiliaus ikona, vedančia Ukrainos muzikinę revoliuciją.”, - pasakoja renginio organizatoriai.

Geležinkelio stoties teritorijoje kalėdinis turgus šurmuliuoti pradės jau kitą penktadienį 18 val. ir kiekvieną dieną iki sausio 3 d. lankytojus kvies įsigyti dovanų, gatvės maisto ir gėrimų, juos ragauti keleiviniuose senoviniuose traukiniuose, o sielą pamaitinti didele šiuolaikinio meno doze.