„Garažo“ publikos simpatijas pasiglemžusios „Black Spikes“: nesame standartinė merginų grupė

„Black Spikes“/Organizatorių nuotr.
„Black Spikes“/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-04-12 12:09
AA

Jaunų grupių konkursas „Garažas'19“ baigėsi. Šiemet jis buvo surengtas jau 10-ąjį kartą. Nugalėtojų laurai atiteko grupei „Šuo Leila“, tačiau publikos simpatijas susižėrė vos prieš keletą mėnesių susikūrusi merginų sunkiojo roko grupė „Black Spikes“, užnugaryje palikusi kitus įdomius finalininkus. Merginos džiaugiasi, jog vos spėjo susikurti, o jau netrukus teks įrašinėti vinilo albumą studijoje. Jis – vienas geidžiamiausių jaunų atlikėjų konkurso prizų.

Mėnesį trukusio konkurso finale „Black Spikes“ teko varžytis su grupėmis „Juzt“, „Nuoviras“, „Sugar Inc“, „Iris Tempest“, „Good Time Boys“, „Mellow Yellow Daffodil“ ir „Šuo Leila“. „Kalnapilis nealkoholinis“ įsteigtu publikos simpatijų prizu – vinilo albumo įrašu apdovanota grupė „Black Spikes“.

Nors „Black Spikes“ susikūrė tik praėjusių metų spalį, tačiau grupės narės yra puikiai atpažįstamos melomanams. Bosistė Simona Karinauskaite groja Pasvalio sunkiojo roko grupėje „Plentas“, vokalistė ir gitaristė Agnieška Vrubliauskienė – metalo grupės „Berserker“ narė, būgnininkė Mantė Gužėnaitė grojo dainuojančių mimų kolektyve „Neteisėtai padaryti“, o Dovilė Virbalaitė jau kurį laiką yra VU orkestro „Oktava“ pagrindinė gitaristė.

Grupės narės pasakojo, kad „Garažas'19“ joms iš pradžių atrodė tik kaip pirmoji galimybė pasirodyti publikai ir įsivertinti, ar ji merginas girdi. Tačiau vos patekusios į finalą suprato, kad tai nebuvo vien paprastas pasibandymas scenoje.

„Turbūt neįprasta, kad grojame tokią muziką. Merginų grupes Lietuvoje daugelis yra įpratę matyti kiek kitokias, o dabar mes dar ir albumą įrašinėsime“, – šypsojosi grupės vokalistė A. Vrubliauskienė.

Iš pradžių merginos nerimavo dėl savo pasirodymo, turėjo dvejonių, kaip įveiks jaudulį, kaip jas priims publika, kaip išgirs, tačiau neilgai trukus įgavo daugiau pasitikėjimo. Jo nemažai atsirado tuomet, kai pateko į „Garažas'19“ finalą.

„Tuomet jau norėjome eiti toliau, ėmėme svajoti, kas būtų, jei laimėtume. Publikos simpatijų prizas atrodė toks geras, kad kaip nors kitaip galvoti nebesigavo“, – pasakojo „Black Spikes“ vokalistė.

„Galbūt iš pradžių ir neatrodėme pasitikinčios, tačiau supratusios, kad publika mus puikiai priima, akimirksniu patikėjome tuo, ką darome ir tai nebuvo viena akimirka. Greičiausiai ir publika tą energiją pajuto. Stengėmės, kad pasirodymas ir vizualiai būtų gražus. Be to, manome, kad pasirodyme pavyko perteikti tą jėgą, kurią turime visos savo viduje“, – džiaugėsi publiką sužavėjusios „Black Spikes“.

Tai, kad pateko į finalą ir jame iškovojo vieną svarbiausių prizų, atlikėjas labai motyvuoja kurti. Merginos jau turi keturias dainas, o šiuo metu dirba prie keleto koverių kūrimo ir naujo skambesio aranžuočių. Kokius koverius ketina neilgai trukus pristatyti publikai, atlikėjos kol kas neatskleidžia.

„Minčių turime labai daug, nebaigtų kūrinių taip pat nemažai. Manome, kad laimėtas prizas – albumo įrašinėjimas – paspartins kūrybos procesą ir vinilo albumą įrašysime per ateinančius metus“, – viliasi jos.

Atlikėjos taip pat džiaugėsi jau sulaukusios ir lietuviškų televizijų dėmesio. „Black Spikes“ iškart po pusfinalio pakviestos pasirodyti ir prieš TV kameras. Kokiame projekte gerbėjai išvys jaunąja grupę, atlikėjos kol kas neatskleidžia.

„Turint galvoje, kad nesame standartinė merginų grupė, kokias Lietuvoje daugelis yra įpratę matyti, nes grojame roką, mus tai labai pradžiugino. Be abejo, liksime ištikimos muzikai, kurią grojame, tačiau jei jis tinka televizijos prodiuseriams ir žiūrovams, džiaugiamės“, – kalbėjo Agnieška.

Ar merginos kuria tik laisvalaikiu, ar muzika – jų pagrindinė veikla? „Iš muzikos gyvena tik viena grupės narė, būgnininkė Mantė. Visos likusios esame kitų sričių atstovės. Muzika mums – mėgstamiausias laisvalaikio užsiėmimas“, – paaiškino A. Vrubliauskienė, tačiau ji neslėpė, kad merginos turi minčių ir norų, jog muzika taptų visų jų pagrindine veikla.

Pasidomėjus, kodėl scenoje „Black Spikes“ neatsirado anksčiau, A. Vrubliauskienė neslėpė, kad idėja sukurti merginų grupę kilo dar 2017-aisiais, tačiau nuo idėjos iki jos išpildymo merginos užtruko. „Seną svajonę sukurti merginų roko grupę iš Pasvalio į Vilnių atsivežė bosine gitara grojanti Simona, ilgainiui susiradome vienos kitas ir praėjo metai, gal net šiek tiek daugiau, kol visos susikalibravome, o „Garažas'19“ mums tapo puikiu tramplinu. Dabar jau galėsime kalnus versti, – pasakojo jos.

„Kalnapilis nealkoholinis“ specialioje konkurso aplikacijoje rungiantis dėl publikos simpatijų, „Black Spikes“ atiteko 6736 balsai, „Mellow Yellow Daffodil“ pelnė 6702 balsus, „Šuo Leila“ – 3229, „Juzt“ – 394 balsus.

Visų pasirodymų metu dalyvius vertino ne tik žiūrovai, bet ir profesionali, iš muzikos industrijos senbuvių sudaryta komisija. Jos gretose buvo muzikos kritikė Emilija Visockaitė, muzikologas, „LRT Opus“ programos direktorius Darius Užkuraitis, grupės „Poliarizuoti Stiklai“ vokalistas Šarūnas Mačiulis, festivalio „Šiauliai Jazz“ iniciatorius Remigijus Ruokis, muzikos agentūros „Tilto namai“ vadovė Gabrielė Tamutytė, muzikantas Eimantas Belickas ir kiti.

Jubiliejinis muzikos grupių konkursas „Garažas“ (197 nuotr.)
+191