„Eurovizijos“ atrankose dalyvavęs Matas Ligeika pristato naują dainą: „Tai kelio pradžia link debiutinio albumo“

Matas Ligeika / Organizatorių nuotr.
Matas Ligeika / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-01-09 11:18
AA

Nacionalinėje „Eurovizijos” atrankoje jėgas išbandęs klaipėdietis Matas Ligeika pristato vasara spinduliuojančią dainą „You came here to fly”. Elektroninę muziką kuriantis jaunuolis pastebi, kad Lietuvos atlikėjų kūrybos atspirties tašku dažnai tampa dramatiškai nelaiminga meilė. O jam jau kurį laiką norėjosi sukurti pozityvią dainą šia tema.

„Premjera kalba apie išsiskyrimą, tačiau kaip galimybę būti laimingiems atskirai. Manau, labai svarbu šiame materialiame pasaulyje atrasti nesuvaidintą ir apibusę meilę – tam, kad galėtum su tuo žmogumi jausti pilnatvę”, – mintimis dalijasi M. Ligeika. Pasak jo, skyrybos kaip tik gali išvesti į naują ir daug laimingesnį kelią. Jokio dramatiško skambesio nėra ir kūrinio muzikiniame takelyje. Lengvas ,,funk’’ stilius tarsi kviečia pasinerti į vasarišką ekstazę ir negalvoti apie liūdnus dalykus.

Tris metus angliškas dainas kuriantis atlikėjas sako, kad bet kokia gyvenimiška patirtis jam atrodo vertinga. Tai augina jį kaip asmenybę, o dalyvavimas įvairiuose muzikiniuose konkursuose atveria plačios scenos užkulisius. „Manau, labai svarbu tiek gyvenime, tiek scenoje maksimaliai išgyventi „čia ir dabar” akimirką. Ir atiduoti viską, ką gali geriausio tuo metu”, – įsitikinęs dainų ir muzikos autorius.

Matas Ligeika / Organizatorių nuotr.

Su kūriniu „You came here to fly” M. Ligeika šiemet pasirodė nacionalinio „Eurovizijos” konkurso scenoje. Jis prisipažįsta, kad kiek anksčiau yra svarstęs apie dalyvavimą „Eurovizijos” atrankoje, tačiau šiemet sprendimą priėmė gan spontaniškai. „Kai sužinojau, jog konkurse pasirodysiu pirmas – užplūdo dvilypiai jausmai. Su nekantrumu laukiau, tačiau kartu ir atgimė labai seniai patirta scenos baimė”, – atvirauja klaipėdietis.

Kaip ir kasmet, šiemet vienoje scenoje dėl bilieto į „Eurovizijos” finalą Izraelyje rungiasi ilgamečiai muzikos vilkai ir scenos naujokai. Anot M. Ligeikos, dar ne taip gerai žinomiems atlikėjams išties sunkiau sulaukti žiūrovų balsų. Daug metų šou versle besisukantys dainininkai jau seniai turi ištikimų gerbėjų armijas. Tačiau to jis labai nesureikšmina.

„Tai dar tik mano kelio pradžia profesionalioje scenoje, nors koncertuoti pradėjau būdamas 9-toje klasėje. Ketinu atkakliai tobulinti savo dainų atlikimą, ieškoti įvairių kūrybinių sprendimų ir jau šiemet pristatyti savo solinį albumą”, – planų neslepia M. Ligeika. Daina taip pat bus viena iš debiutinio albumo kūrinių.