Žurnalas „Ji“ sveikina su artėjančia Moters diena!

Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
2017-03-01 15:00
AA

Su pavasariu, artėjančia diena, skirta moterims, sveikiname iš visos širdies ir dovanojame naują „Ji“ žurnalo numerį!

XX a. pradėta švęsti tarptautinė Moters diena šiandien yra išaugusi į pagarbos visai dailiajai lyčiai šventę. Vyrai suka galvas, kuo šia proga pradžiuginti savo bendradarbes, mamas, dukras, mylimąsias... Plačiau apie tai skaitykite straipsnį „Diena, skirta moterims“.

Turbūt nerasime žmogaus, kuris nebūtų jutęs skausmo. Gydytojų teigimu, stiprus ir ilgai trunkantis skausmas alina organizmą ir psichiką. Nereikėtų jo ignoruoti, ypač nuolat pasikartojančio, nes skausmas įspėja apie ligos pradžią ar komplikacijas, uždegimą, emocinį ar fizinį išsekimą… Pristatome alternatyvius vaistams gydymo būdus, padedančius įveikti skausmą. Taip pat siūlome išbandyti veiksmingus naminius būdus. Jei aktualu, nepraleiskite numerio temosSkausmą malšiname be vaistų“.

Naujajame, 9-ajame, „Ji“ numeryje jūsų laukia pažintis su scenos vilku, savito tembro atlikėju Ovidijumi Vyšniausku. „Tikrai negyvenu 60-mečio gyvenimo. Metai bėga sau, o aš – sau. Norisi dar tiek daug visko nuveikti, o ne kiurksoti it pensininkui prie televizoriaus ir keiksnoti valdžią“, – sako Ovidijus, kuris balandžio 8-ąją visų savo klausytojų, pasiilgusių senų gerų hitų, lauks Kauno „Žalgirio“ arenoje, 22-ąją – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. O vėliau taip pat žada surengti koncertus ir Vilniuje bei Šiauliuose. Pašnekovas kaip visada nuoširdus ir apie savo gyvenimą pasakoja atvirai... Plačiau apie tai skaitykite interviu „Vis dar dalijuosi liūdesiu, džiaugsmu ir nerimu...“

Visuomenėje netyla kalbos dėl naujo siūlymo – vaikams mokyklą pradėti lankyti anksčiau – nuo šešerių metų. Ikimokyklinis ugdymas tada prasidėtų nuo penkerių. Ar žinome, kaip mokyti tokio amžiaus vaikus ir ar mažamečiai pasirengę rimtiems mokslams? Apie tai skaitykite straipsnį „Į mokyklą – nuo šešerių. Ar ne per anksti?“ (rubrika „AKTUALIJA / savaitės klausimas).

Toms, kurios domisi mada, nori atrodyti stilingos, verta atsiversti straipsnį „Kas madinga šį pavasarį?“ Šiltąjį sezoną bus daug naujienų. Vienos jų šokiruoja, kitos atrodo matytos ir savos. Greičiausiai todėl, kad spintose jas glaudžiame jau ne vienus metus. Pristatome tas, kurios žavi paprastumu, plačiomis derinimo galimybėmis ir leidžia pasijusti tikra moterimi...

Smunkanti gimda ar kiti dubens organai vargina gana nemažai moterų. Apie 50 proc. penkiasdešimtmečių (ir vyresnių) susiduria su šia problema. Deja, daugelis linkusios apie tai nutylėti.

Vienokio ar kitokios laipsnio dubens organų slinkimas gerokai sujaukia kasdienį gyvenimo ritmą, turi įtakos tiek intymaus gyvenimo kokybei, tiek aktyviai veiklai, trukdo sportuoti ir t. t. Nenumokite ranka, drąsiai kreipkitės į gydytoją ginekologą, nes tai nėra kažkas antgamtiška ar gėdinga. Ir nemanykite, kad jūs vienintelė, kuriai taip nutiko. Daugiau sužinosite atsivertusios straipsnį „Apie dubens organų slinkimą“.

Ilgėja dienos, baigiasi daugelio kambarinių augalų ramybės periodas. Visai nenuostabu, kad prisiekę gėlininkai džiaugiasi: „Pagaliau prasideda nauji metai!“

Per žiemą paprastai perskaitome ar išgirstame nemažai informacijos apie naujas gėlių rūšis ar auginimo būdus ir nekantraujame imtis eksperimentų. Visa tai puiku, tačiau nederėtų pamiršti ir senųjų „įnamių“, kurie jau bunda iš žiemos miego. Kambarinėms gėlėms, kurias auginate ne vienus metus, skirkite šiek tiek daugiau dėmesio, ir netrukus jos atsidėkos vešlia lapija, o kai kurios – ir puošniais žiedais. Plačiau apie tai – straipsnyje „Pavasaris – šventė gėlininkams“.

Jei mėgstate gaminti, norite kaskart nustebinti šeimyną ar draugus savo kulinariniais gebėjimais, siūlome nepraleisti rubrikos „Virtuvė“. Kaip visada, čia rasite daug naujų valgių receptų. Šįkart siūlome išbandyti mėsos, žuvies ar vegetariškus kukulius. Tai – puikus valgis: juos lengva pagaminti, galima įvairiai patiekti. Be to, patogu normuoti pagal valgytojų apetitą (straipsnis „Kukuliai – kiekvieno skoniui“). Arba – išsikepti sūrio keksiukų su daržovėmis.

Smagių eksperimentų virtuvėje