Vilniuje įžiebta pirmoji Kalėdų eglutė ir pristatytos gardžiausios šventinio stalo tendencijos

Viešbutis „Imperial hotel“ / Jurgita Lukos photography nuotr.
Viešbutis „Imperial hotel“ / Jurgita Lukos photography nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2018-10-18 08:56
AA

Trečiadienio popietę „Imperial Hotel & Restaurant“ pasklido šventiška kalėdinė nuotaika. Manote – anksti? Tik ne pasaulinėje praktikoje. Didžiosios užsienio valstybės artėjančioms Kalėdoms pradeda ruoštis vos tik atšventusios Naujuosius metus. Lietuvoje bene pirmasis artėjančių žiemos švenčių nuotaikas paskleidė vienas prabangiausių šalies restoranų, kurio virtuvės šefai išskirtiniams kviestiniams svečiams pristatė pavyzdinį šventinį valgiaraštį.

Vadovaudamasis pasaulinėmis naujovėmis, „Imperial Hotel & Restaurant“ visada žengia koja kojon su gastronomijos madomis. Todėl šiais metais žiemos švenčių sezoną ši prabangi sostinėje vieta pasitinka bene pirmoji ir pristato karščiausią naujametinį šventinį valgiaraštį.

„Užsienyje žiemos šventėms pradedama ruoštis labai anksti. Britai net turi posakį: baigėsi Naujieji metai, prasideda Naujieji metai. Pasiruošimas kalėdiniam periodui prasideda iškart jam pasibaigus. Tai yra pasaulinė praktika, nuo kurios stengiamės neatsilikti ir mes. Mūsų virtuvės šefai grįžo pasisėmę pačių gardžiausių naujienų iš geriausių pasaulio virtuvių ir sukūrė specialų valgiaraštį, kurį sudaro pavyzdiniai šių žiemos švenčių patiekalai“, – sako „Imperial Hotel & Restaurant“ vadovas Olegas Vasinas.

Viešbutis „Imperial hotel“ / Jurgita Lukos photography nuotr.
Viešbutis „Imperial hotel“ / Jurgita Lukos photography nuotr.

Į šventinio valgiaraščio pristatymą pakviesti svečiai gavo galimybę įvertinti, kokius patiekalus virtuvės meistrai siūlys patiekti ant šių metų naujametinio stalo.

Šventinio valgiaraščio tendencijas padiktavo labiausiai vertinami ir klasika tapę Europos šalių patiekalai. Restorano šefai iš kiekvienos šalies įkvėpimui pasiėmė tik pačius ryškiausius ir prabangiausius virtuvės perlus ir akcentus.

Į šventinį valgiaraštį restorano virtuvės šefai privalomai rekomenduoja įtraukti net kelis patiekalus. Naujametinio stalo puošmena šiemet turėtų tapti prancūzų virtuvės šedevrai – sūrio tartaletė su karamelizuota žąsies foie grasarba rausvojo tuno tartaras su stracciatella ir saldžių apelsinų filė. Karštų patiekalų kategorijoje šefai išbandys moderniai patiektą prancūzišką klasiką su amerikietišku prieskoniu – karališką putpelę ir europinį langustą ant dūminio viskio kukurūzų piurė pagalvėlės, miltinius virtinukus su elnienos žandukų mėsa, pagardintus juodaisiais trumais. Desertui – modernusis rožinis šokoladas.

Viešbutis „Imperial hotel“ / Jurgita Lukos photography nuotr.

Įdomu tai, kad norėdami pagaminti patiekalus, išsiskiriančius ne tik skoniu, bet ir kokybe, virtuvės šefai pageidavo tik pačių šviežiausių ir natūraliausių maisto produktų ir ingredientų. Todėl specialiai šiam renginiui buvo ruošiami ir ypatingi ingredientai. Norėdami preciziškai paruošti prancūzišką karališkos putpelės patiekalą, restorano virtuvės šefai Lietuvos putpelių ūkiui pateikė išskirtinį užsakymą užauginti putpeles.

Naujametinis valgiaraštis ypatingas ne tik patiekalais, bet ir gėrimais. Kadangi renginys vyko dieną, restoranas siūlė kokybiškų nealkoholinių gėrimų asortimentą – putojantį, baltąjį, raudonąjį vyną, tik iš natūralių vyninių vynuogių. Prie išskirtinių patiekalų buvo rekomenduojamas ir prabangus šampanas. Tik išsirinkti buvo gana sunku, nes vynotekos, taip pat ir vintažinių vynų bei šampano atsargos didžiulės, tad lankytojai turėjo vieną didžiausių šampano pasirinkimų.

Kalėdinę renginio nuotaiką padėjo sukurti gyva eglė ir, žinoma, meno kūrinius primenančios Manto Petruškevičiaus dekoracijos. Žiemos švenčių jaukumą stilistas kūrė atsižvelgdamas į ateinančių metų dekoravimo naujienas.

Vienas prabangiausių šalies restoranų šventinį sezoną pasitinka ypatingai pakiliai nusiteikęs ir dėl kitos priežasties – „Imperial Hotel & Restaurant“ nominuotas prestižiniuose „World Luxury Restaurant Awards2019“ apdovanojimuose. Tai yra didelis įvertinimas ne tik aukščiausios klasės restoranų rinkimuose dalyvaujančiam restoranui ir jo kolektyvui, bet ir visai Lietuvai.

Temos: