Ką namie gamina serialo apie garsiausius Baltijos šalių virtuvės šefus autorė Jurgita Rakauskaitė?

Jurgita Rakauskaitė / Justino Albriko nuotrauka
Jurgita Rakauskaitė / Justino Albriko nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
2024-04-08 20:39
AA

Išskirtinio maisto ir istorijų gerbėjai jau kurį laiką mėgaujasi originaliu dokumentiniu serialu „Kitapus lėkštės“, kuriame pasakojama apie geriausius Baltijos šalių restoranus ir jiems vadovaujančių virtuvės šefų kelią į sėkmę. Šio projekto idėjos autorė, prodiuserė ir režisierė Jurgita RAKAUSKAITĖ (34) laiminga galėjusi tiek patirti ir paragauti. Tačiau jos virtuvėje – kitos taisyklės.

Per „Telia Play“ rodomos devynių dalių dokumentinės istorijos autorė prisimena, kad mintis sukurti tai, ko mūsų šalyje dar nebuvo – papasakoti apie asmenybes, kurios šeimininkauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos ryškiausių restoranų virtuvėse, – jai kilo prieš keletą metų keliaujant po Portugaliją. Prisipažįsta, kad kelionės visuomet įkvepia kūrybai. Tąsyk parsivežtos idėjos ji nepamiršo. Po ilgo pasiruošimo, žvalgybos trijų šalių aukščiausio lygio restoranuose atsirinko devynis šefus ir nufilmavo jų istorijas.

Jurgita prisimena, kad tai buvo ir labai įtemptas, ir be galo įdomus laikas. Su kiekvienu herojumi kūrybinė komanda praleido nuo trijų dienų iki savaitės. 2023 metais geriausiu pripažinto Vilniaus restorano „Gaspar’s“ įkūrėją ir šefą Gasparą Fernandesą filmavo net Indijoje, jo gimtojoje Goa provincijoje. Priėmė ir Taline veikiančio restorano „Nok Nok“ šefo Khampano Pukdangpano kvietimą kartu keliauti į Tailandą.