Deivydas Praspaliauskas dalijasi duonos, keičiančios gyvenimą, receptu

Virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restorano atidarymo akimirkos / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restorano atidarymo akimirkos / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-01-29 15:36
AA

„Nori nenori turi valgyti kasdien, todėl maistas yra dalelė mūsų ir itin svarbu kuo anksčiau pradėti galvoti apie gerus produktus ir kas yra įdėta lėkštėje“, – įsitikinęs vienas garsiausių virtuvės šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas. Jis savo žiniomis dalinosi su paauglėms skirto judėjimo #GRLPWR narėmis.

„Sveika gyvensena yra geros savijautos gydytojas, kuris padės anksti pradėjus valgyti skirtingą, sveiką maistą. Iš pradžių ir aš maniau, ragaudamas kažką pirmą kartą, kaip neskanu, neįdomu, bet paskui be tų dalykų negalėjau gyventi. Pažįstu 10 metų vaikų, kurie valgo viską arba 15-mečių, kurie gyvenime nėra ragavę vieno ar kito produkto, nes jiems atrodo, kad tai neskanu. Kaip gali sakyti, kad neskanu, jei nežinai skonio? Reikia laužtis per save ir pradėti ragauti“, – teigia kulinaras.

Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Paauglės D.Praspaliausko vadovaujamame restorane turėjo galimybę pačios susikomponuoti patiekalą iš daugybės skirtingų ir įdomių produktų. Deivydas pasakojo, kokie skoniai dera tarpusavyje, kaip galima ir namuose patiekti ne tik gardų, bet ir dailų, lyg restorane patiekalą.

Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Maisto ir etiketo „workshopuose“ darome be galo daug įdomių dalykų: mokomės derinti maistą, aiškinamės kada ir kokį jį valgyti, kaip padėti servetėles ant stalo ar nustebinti žmones, – džiaugiasi #GRLPWR įkūrėja Eglė Kislovski. – Tai žinios, kurios praverčia visą gyvenimą ir kiekvieną merginą daro gražią bei edukuotą.“ Kursų pabaigoje „Amadus“ restorano virtuvės meistrai pasidalino receptu, kurį visi gali išbandyti namuose.

Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Gyvenimą keičianti duona

Reikės:

135 g Saulėgrąžų sėklų

90 g linų sėmenys

65 g lazdynų arba migdolų riešutų

145 g avižinių dribsnių

2 šaukštai chia sėklų

4 šaukšteliai gysločių sėklų luobelių

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis klevų sirupo

3 šaukšteliai kokosų aliejaus arba ghee sviesto

350 ml vandens

Visas sėklas ir kitus birius produktus sumaišyk viename inde. Skystus – vandenį, aliejų ir sirupą, išmaišyk kitame inde. Dideliame dubenyje sumaišyk birią ir skystą mases. Sudėk į formą, kurioje kepsi ir palik nakčiai. Kepk 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Išimk iš formos, apversk ir kepk dar 30-40 minučių. Suvalgyk per penkias dienas. Skanaus!